Autor Subiect: zgomot la mers inapoi  (Citit de 12000 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Re: zgomot la mers inapoi
« Răspuns #30 : 05.Oct.2017, 01:06:10 a.m. »
. aceeasi problema am sesizat si eu. cand se reduce viteza sub 15-20 km/hse aude un harshait in sesiunea de franare. presupun ca e de la placute.
     Freaca placutele pe disc. Daca sunt calde zgomotul e redus, daca sunt reci e mai pronuntat. Nu-i nicio problema.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline candale

« Răspuns #31 : 05.Nov.2017, 02:03:07 p.m. »
  Acelasi fluierat il am si eu uneori cand dau cu spatele, nu e o regula ,dar cred ca la rece se intampla. Credeam ca mi se pare dar apoi v,am vazut discutand aici si vad ca nu sunt singurul. E ceva comun vad!  Problema e scartaitul bordului, nu e inchegat deloc,nu trebuie sa fie gropi,ci e de-ajuns sa merg pe plan inclinat sau denivelari, si paraie dupa cum isi schimba sasiul profilul, se pune ceva presiune pe bord din partea stalpilor . Deranjant uneori!
  • vitara luxus allgrip diesel

Offline dAlex

« Răspuns #32 : 06.Nov.2017, 09:51:44 a.m. »
Salutare!

Am si eu un zgomot cand dau cu spatele dimineata cand ies din parcare. E acelasi suierat subtire care sa aude cand placutele de frana sunt uzate la maxim. Sau.. asemanator cu o sarma care freaca pe un disc..

Problema e ca sunt deja la 1 an jumate de la utilizare a masinii, si la 14000 de km. Deci prea mult sa zic ca nu-i facut rodajul la placute si prea putin ca sa zic ca s-au uzat placutele. Mai ales ca nu conduc sportiv, si nu merg pe serpentine. Pana acum nu l-am auzit.

Pare ca deocamdata se aude doar dimineata, la prima intrebuintare.
Imi poate spune cineva mai cunoscator sau patit daca ar trebui sa fac un drum la Arad pentru asta, sau e ceva normal, sau ceva f usor de reparat la un service neautorizat?

PS: Ar fi un efort pentru mine sa merg la Arad, mai ales ca aia lucreaza de la 8 la 4 de luni pana vineri, deci tre sa imi iau concediu... De aia am ales sa intreb intai aici.

Multumesc mult!
  • Vitara Passion 4x2, 1.6 Benzina, MT

Offline Relisis

« Răspuns #33 : 06.Nov.2017, 08:51:33 p.m. »
Salut,
La mine a fost rulmentul care sustine cardanul..rezolvat cu WD 40 http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=6522.20
De fapt semeringul rulmentului..
  • Suzuki Vitara 1.6 benzina allgrip passion

Offline enicky

« Răspuns #34 : 06.Nov.2017, 09:50:50 p.m. »
@dAlex las-o-n pace ca n-are nimic. Si a mea mai face uneori cand dau cu spatele si o tratez cu ...indiferenta. N-are nimic. Mergi si tu mai mult in ...fata( :D) si nu-i da atentie, vrea doar "calcata". Asa-i place ei, aIIIa la 80 ii place maxim.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline dAlex

« Răspuns #35 : 07.Nov.2017, 10:55:57 a.m. »
Mersi pentru sfaturi! Zgomotul pare sa fie de la roata, nu de pe sub masina.

Mi-e cam rusine sa o las asa. Masina noua si scartaie... Mai bine una la un sfert de pret din Germania, macar nu se vede ca am luat teapa.

The following users thanked this post: kellogs

Offline Laurentiu

« Răspuns #36 : 07.Nov.2017, 12:07:49 p.m. »
Am si eu un zgomot cand dau cu spatele dimineata cand ies din parcare. E acelasi suierat subtire care sa aude cand placutele de frana sunt uzate la maxim. Sau.. asemanator cu o sarma care freaca pe un disc..
Stai linistit ca n-ai luat nici o teapa in privinta asta. Problema  esta la fiecare din cauza ultimei frinari pt a parca masina. Placutele ramin putin presate pe disc din cauza ca discul nu se mai roteste macar o singura data pt a indeparta placutele de pe disc (discul de frina are o mica bataie din constructie tocmai pt a indeparta placutele la eliberarea pedalei de frina). Daca retragerea placutelor s-ar face cu arcuri, atunci n-ai mai avea acel suierat.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

The following users thanked this post: mariusl82

Offline mariusl82

« Răspuns #37 : 07.Nov.2017, 01:05:11 p.m. »
cel mai pertinent raspuns de pana acum  :good:
  • New Vitara 1.6 MT Spirit Allgrip Atlantis Turquoise

Offline dAlex

« Răspuns #38 : 07.Nov.2017, 01:14:31 p.m. »
@Laurentiu Ar fi bine sa fie cum zici, dar:

De ce nu dispare dupa o rotatie?
De ce nu se aude la mersul inainte?
De ce doar acum, dupa 14000 km?
De ce numai la a mea din toata parcarea de peste 50 de masini, multe sh?
De ce se aude continuu si nu intermitent, daca discurile au inclinatie cum zici tu?

Oare mi-a intrat aer pe circuitul hidraulic si se retrag placutele mai greu? Nu cred nici asta, fiindca ar trebui sa imi scartaie si in timpul zilei. Si nu numai dupa pauza.

Am incercat sa ciupesc frana poate se blocheaza circuitul hidraulic. Degeaba...

De la frana de mana nu-i ca o las bagata in viteza si nu o mai trag.

Offline Laurentiu

« Răspuns #39 : 07.Nov.2017, 01:31:30 p.m. »
1. Oare mi-a intrat aer pe circuitul hidraulic si se retrag placutele mai greu? De ce doar acum, dupa 14000 km?
2. De ce nu dispare dupa o rotatie?
3. De ce nu se aude la mersul inainte?
4. De ce se aude continuu si nu intermitent, daca discurile au inclinatie cum zici tu?
5. De la frana de mana nu-i ca o las bagata in viteza si nu o mai trag.
1. La nivelul lichidului de frina din rezervor te-ai mai uitat? Becul in bord nu se aprinde cind mergi in rampa?
2. Am spus: cel putin dupa o rotatie a discului. E posibil ca la unele masini sa trebuiasca 2-3 rotatii.
3. Ma gindesc ca mergind inainte, vei merge cu o viteza mai mare si atentia iti este concentrata la trafic. Cind mergi in marcharier, mersul este ceva mai incet iar atentia iti este concentrata si pe diferite zgomote.
4. Pentru ca placutele se vor afla mereu la limta de atingere cu discul pina la departarea totala.
5. Eu zic sa folosesti frina de mina insa nu trage de ea  tare cit sa iesi cu picioarele prin podea. Vei evita astfel blocarea cablului in manta.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!