Autor Subiect: Filtru de Polen  (Citit de 10761 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Stefan

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1025
  • Gen: Bărbat
  • FeeL the SnoW!
Re: Filtru de Polen
« Răspuns #60 : 25.Oct.2009, 02:36:42 p.m. »
hmm al meu e dintr`o bucata si ieste ursor (il trag in jos pana ajunge aproape de podea apoi il curbez un pic si il scot).

Danker are un filtru care la 2/3 din este despicat si se scoate mai usor.

Probabil ca e blocat fiindca l-a pus cu partea mai lata si l-a fortat sa intre sau .. nu e filtru pentru suzuki! Daca tragi de el cred ca cel mult se rupe filtrul.
..:::| Suzuki Ignis 1.5 | 4x4 | Gri metalizat |:::..

Offline mxxa

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1459
« Răspuns #61 : 26.Oct.2009, 11:02:12 p.m. »
@cribo25 - trage cu incredere de el sau baga ceva sa apuci de garnitura filtrului , trebuie sa-l scoti cumva, e 31 ron cel nou la Alpadrino

Offline cribo25

• Hero Member
  • Mesaje postate: 577
« Răspuns #62 : 27.Oct.2009, 08:22:47 p.m. »
hmm al meu e dintr`o bucata si ieste ursor (il trag in jos pana ajunge aproape de podea apoi il curbez un pic si il scot).

Danker are un filtru care la 2/3 din este despicat si se scoate mai usor.

Probabil ca e blocat fiindca l-a pus cu partea mai lata si l-a fortat sa intre sau .. nu e filtru pentru suzuki! Daca tragi de el cred ca cel mult se rupe filtrul.
@cribo25 - trage cu incredere de el sau baga ceva sa apuci de garnitura filtrului , trebuie sa-l scoti cumva, e 31 ron cel nou la Alpadrino

Multumesc pentru sugestii si incurajari, zilele urmatoare imi fac timp si intru "sub bord" mai cu rabdare sa aflu cauza reala a blocajului si incerc sa-l scot fara solutia radicala - adica distrugerea sa in totalitate.

Nu este vorba de pretul unuia nou ci mai mult pentru afla cauza blocarii sale in locas. Asta si pentru viitor.  >:D<

PS. Cred ca totusi este chiar pentru Suzuki , fiind pus de cei de la service-ul agreat de firma Suzuki pentru Ro.
Ignis 1.3 GLX+

Offline Stefan

• Hero Member
  • FeeL the SnoW!
« Răspuns #63 : 28.Oct.2009, 07:30:28 a.m. »
nu m-ar mira sa iti puna alt model :))

Offline mxxa

• Hero Member
« Răspuns #64 : 28.Oct.2009, 09:25:35 a.m. »
nu m-ar mira sa iti puna alt model :))

de acord,

sau sa-l puna invers si sa blocheze ceva la scoatere

Offline Stefan

• Hero Member
  • FeeL the SnoW!
« Răspuns #65 : 28.Oct.2009, 10:14:10 a.m. »
eu zic ca ori este alt model (sa aibe urechiuse ceva sa ramana in ele) ori l-au fortat cand l-au bagat ;)

sau poate a ajunso crenguta care l-a strapuns si e blocat in el (nu stiu daca se poate asta).

Oricum, din cate am vazut daca il fortezi nu ai ce sa strici decat filtru ...

Eventual daca nu merge .. ia o foarfeca si taiel bucata cu bucata pana poti sa il tragi afara. Spor la treaba

Offline cribo25

• Hero Member
  • Mesaje postate: 577
« Răspuns #66 : 14.Nov.2009, 09:00:23 p.m. »
Azi vine si vestea cea buna : am reusit sa aflu cam tot ce este legat de filtrul de polen si sa-l scot fara nici o distrugere.
In primul rand cum arata filtrul - o rama din plastic, de jur imprejur un mic burete de etansare, la jumatate se pliaza pt. a fi scos usor din locas iar materialul pare doar din hartie filtranta.
Pentru scoatere  am aplicat metoda - prindere cu patentul de urechiusa si apoi citeva miscari de zgaltaire stanga - drepta (dar nu prea violente) pana a inceput sa coboare usor, usor.

Cred ca l-au pus in pozitie inversa intrucat am remarcat in interiorul lacasului doua rizuri din plastic (mici) in care teoretic ar trebui sa culiseze rama din plastic si buretele.
In pozitia inversa aluneca usor, normal. De asemenea la partea superioara a lacasului se vede o usoara adincitura  pana unde ar trebui sa ajunga cind este complect introdus.

In concluzie: filtrul este inca folosibil, nu pare prea imbacsit de praf (aici aspectul este oarecum relativ) dar pe viitor schimbarea o voi face numai eu.
Cautind pe net am gasit si codul modelului pentru Ignis : Mann CU2326

Succes tuturor in a schimba singuri filtrul de polen in viitor.

Ignis 1.3 GLX+

Offline mxxa

• Hero Member
« Răspuns #67 : 15.Nov.2009, 10:50:50 a.m. »
@cribo25 - ma bucur ca l-ai dovedit  :good:,
trebuia sa fie ceva pe invers doar suntem in Romanika, mesterii priceputi la toate numai la masini nu........