Azi vine si vestea cea buna : am reusit sa aflu cam tot ce este legat de filtrul de polen si sa-l scot fara nici o distrugere.
In primul rand cum arata filtrul - o rama din plastic, de jur imprejur un mic burete de etansare, la jumatate se pliaza pt. a fi scos usor din locas iar materialul pare doar din hartie filtranta.
Pentru scoatere am aplicat metoda - prindere cu patentul de urechiusa si apoi citeva miscari de zgaltaire stanga - drepta (dar nu prea violente) pana a inceput sa coboare usor, usor.
Cred ca l-au pus in pozitie inversa intrucat am remarcat in interiorul lacasului doua rizuri din plastic (mici) in care teoretic ar trebui sa culiseze rama din plastic si buretele.
In pozitia inversa aluneca usor, normal. De asemenea la partea superioara a lacasului se vede o usoara adincitura pana unde ar trebui sa ajunga cind este complect introdus.
In concluzie: filtrul este inca folosibil, nu pare prea imbacsit de praf (aici aspectul este oarecum relativ) dar pe viitor schimbarea o voi face numai eu.
Cautind pe net am gasit si codul modelului pentru Ignis : Mann CU2326
Succes tuturor in a schimba singuri filtrul de polen in viitor.