Am obtinut preturile pentru prima revizie a Vitarei mele (mentionata in semnatura) de la aproape toate service-urile din Bucuresti. Revizia pe care o pregatesc si pentru care am cerut preturile contine urmatoarele:
- manopera pentru toate controalele conform Manualului utilizatorului
- manopera pentru inlocuirea consumabilelor de mai jos
- consumabilele, de origine Suzuki: ulei de motor 5W30, filtru de ulei motor, garnitura busonului de golire baie de ulei, filtru de aer motor, filtru de habitaclu.
Mentionez ca, conform Manualului utilizatorului, la aceasta prima revizie nu se inlocuiesc filtrul de aer motor si filtrul de habitaclu, dar eu aleg sa inlocuiesc cel putin si filtrul de habitaclu (fata de cel de aer ma voi hotari la service in functie de starea acestuia). Tot conform aceluiasi manual, Suzuki recomanda uleiul 5W30 ca unica optiune pentru motorul K14C (1.4 Boosterjet, benzina). Aproape toti reparatorii cu care am vorbit nu stiau acest lucru
si a fost nevoie sa le resolicit oferta de pret deoarece oferta lor cuprindea uleiul 0W20, recomandat pentru motorul pe benzina M16A.
Asadar, preturile pentru prima revizie, conform celor de sus (cu ulei 5W30), primite/aflate de la 4 din 5 reparatori din Bucuresti, sunt:
- reparatorul 1: 722 lei (deviz complet - inclusiv referinte consumabile, detaliat, primit pe mail - ca raspuns la solicitarea mea, apoi vorbit si la telefon - foarte amabil);
- reparatorul 2: 741 lei (pret comunicat pe mail, fara deviz, separat total manopera / total piese, raspuns prompt);
- reparatorul 3: 750 lei (pret comuncat la telefon, fara a se mentiona tipul de ulei folosit - si eu am uitat sa intreb, raspuns oferit cam prea repede ca sa ma pot baza ca va si ramane valabil la vizita in service, cam sec in detalii - voi reveni cu telefon pentru a ma lamuri);
- reparatorul 4: 705 lei (pret comunicat la telefon, calculat pe loc cand am sunat, a durat ceva pana sa mi-l spuna, timp in care se auzea cum tasteaza un calculator, m-as baza pe el in proportie de aprox 80%, foarte amabil).
La reparatorul 5 nu am mai sunat deoarece intre timp am primit niste pareri negative de la persoane care i-au trecut pragul (si chiar fosti angajati) legate de pregatirea tehnicienilor si despre atentia pe care o acorda masinilor clientilor.
Dupa efectuarea reviziei, in aprox o sapt, voi reveni cu alegerea facuta si voi mentiona si numele reparatorului la care am efectuat-o si pretul real platit, detaliat, conform devizului.
Pana atunci, celor interesati, le pot comunica prin mesaj privat, care sunt reparatorii enumerati de mine mai sus.