Autor Subiect: Benzina standard (de 95) sau premium/super/extra (de 98/99/100), E5, E10  (Citit de 18828 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline toma

Ca sa inchei: un prieten care detine o benzinarie are UN SINGUR TANC. Desi la pompe vinde si 95 si 98, benzina e aceeasi.

Pai te rog ne spune care e aceea benzinarie ca tare as vrea sa-i fac o reclamatie.  :w

Daca stii sigur, sigur asta, (si acel prieten nu e imaginar sau nu este ruda) te afli intr-o situatie delicata din punct de vedere moral  :-/
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline aavii

E o benzinarie mica, iti dai seama ca nu ii divulg numele :) Dar da, am aceasta problema morala si temere cand ma duc sa alimentez: Daca bezina 95 nu e de fapt 95? Daca nu e  nici o diferenta intre benzinele 95 si 98?
Cred ca nu sunt singurul care imi pun astfel de probleme pentru ca din cate imi aduc aminte, la un moment dat Rompetrol avea o campanie prin care incerca sa convinga lumea ca efectueaza regulat teste de benzine la pompe si ca au pus si acea portiune transaparenta .. etc etc.

Dar discutia aici se transforma din ce benzina sa pun in "de unde" sa pun benzina :)
  • Suzuki Vitara S grade

Offline toma

Dar da, am aceasta problema morala si temere cand ma duc sa alimentez: Daca bezina 95 nu e de fapt 95? Daca nu e  nici o diferenta intre benzinele 95 si 98?

Dilema morala este ca prin inactiune "acoperi" un furt constant despre care stii, furt din buzunarul celor care alimenteaza cu 98.

La ce te referi tu nu este o dilema in adevaratul sens al cuvantului, mai mult o temere de a nu fi pacalit.
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

The following users thanked this post: SuViPa

Offline aavii

Temere... probabil. Acum puteti lua cum vreti informatia. Eu nu consider nici un furt ! E decizia fiecariua sa alimenteze cu ce vrea de unde vrea. Nu scrie nicaieri ca daca iei benzina 98 trebuie neaparat sa fie mai buna sau diferita macar de benzina 95.
Dar ca sa revenim la subiect cumva... cred ca mai important e "de unde " alimentezi decat "cu ce alimentezi". Eu ma feresc mereu de benzinariile mici ceea ce as recomanda tuturor. Nu neg ca exista posibilitatea ca si benzinariile mici sa aibe benzine bune , dar important e cum le descoperi. Aici ar fi bun un topic despre benzinarii.

• Suzuki Vitara S grade

Offline toma

Eu nu consider nici un furt ! E decizia fiecariua sa alimenteze cu ce vrea de unde vrea. Nu scrie nicaieri ca daca iei benzina 98 trebuie neaparat sa fie mai buna sau diferita macar de benzina 95.

Are you for real?  :-O

The following users thanked this post: rexkrokiDAU

Offline aleksanders

prin definire benzina de 95 difera de cea de 98 - daca ai indoieli le poti cere fisa cu buletinul de analize - la fiecare alimentare a lor primesc fisa de la rafinarie ce indica calitatea, cantitatea si densitatea;
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline BrSx4

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1596
  • Gen: Bărbat
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
Nu cred ca are sens aceasta discutie atata timp cat totul se bazeaza pe denumiri comerciale
Plecand de la simple informatii cum ca:Cert e ca trebuie alimentat cu ce scrie producatorul. Nu mai putin (ca face rau), nu mai mult (ca face si mai rau).
Distractia la noi vine cu denumirile comerciale ale combustibililor care nu prea au neaparat legatura cu calitatea lor.
Nu incercat sa ma va mai convingeti ca cifra octanica mai mare da un consum mai mic, ca merge mai lin motorul, ca are putere mai mare, doar daca vreti sa va induceti efectul Placebo.
Ca sa inchei: un prieten care detine o benzinarie are UN SINGUR TANC. Desi la pompe vinde si 95 si 98, benzina e aceeasi.
Dar fiecare se distreaza pe banii lui pana la urma!
Poate acel tanc are doua compartimente si nu stii tu??  :notlst: :pardon: :pardon:
Din rafinarie cea de 95 pleaca cu 93 iar cea de 98 are un 96 asa restul tine de cel care o vinde!
eu am alimentat numai de la benzinarii consacrate nu de prin sate sau parteneri ale ....... etc......
  • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite

Offline aleksanders

eu am mers cu benzina de aviatie si pt cei ce nu stiu... cherosenul e altceva. - aveam teava alba in oras si dupa 6 luni si un piston spart - asta era acum 12 ani si masina se chema manta. - pentru putere cifra octanica chiar conteaza;
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline daniel99

Având în vedere că pe capacul de la alimentarea rezervorului este specificat ron95 am utilizat doar benzină cu cifra octanică 95. Noi cam asta ştim că cumpăram , insă în funcţie de benzinărie cifra octanică reală este ceva mai redusă.
  • Vitara Allgrip Passion

The following users thanked this post: xeqtr_psm

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
eu am mers cu benzina de aviatie...

De ce? Nu se gasea la pompa benzina pentru autovehicule? Kerosenul e petrol lampant destinat turbinelor cu gaze din aviatie, un distilat "fractionat" mai jos pe scara de calitate a combustibililor decat benzina pentru automobile.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice