Autor Subiect: Dealer Hinode Targu Mures  (Citit de 21055 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Online ntire2000

Re: Dealer Hinode Targu Mures
« Răspuns #40 : 19.Feb.2019, 10:44:01 p.m. »
ar fi deosebit de interesant ce parere are Magyar Suzuki Corporation despre practicile mioritice ale dealerilor de la noi, în cazul de fata unul particular - ca sa nu generalizam.
asta ca sa nu ne întrebam ce ar zice cei din Japonia.
cam cum se rasfrâng aceste practici fiscale mafiote - folosirea de firme suveica (nu e un cuvânt prea dur, credeti-ma) asupra imaginii firmei Suzuki în general.

din experienta proprie vorbesc, pot dovedi cu mail-uri si documente transmise prin fax - acum 13 ani când am luat masina de la Sara Motors am fost în situatia de a-i ameninta cu avocat pentru onorarea comenzii; avansul platit în 30 iunie 2006 si masina ridicata fizic din curtea lor pe data de 1 noiembrie 2006 dupa amânari succesive, timp în care ei au rulat bine mersi cei 3000 de euro dati avans.

si în cazul particular de fata, care evident e foarte izolat (altii probabil au dat teapa mai departe pe olx sau autovit cu niste mii de euro paguba în buget, iar unii pur si simplu nu au habar de internet si n-au fost curiosi sa-si faca cont pe forum pentru a ne împartasi experientele), sunt curios împotriva cui te îndrepti ca parte vatamata care are nevoie de garantia extinsa a unui obiect cu pret de garsoniera confort 1.
probabil ca nici instantei nu-i va fi clar la o adica pe cine trebuie sa cheme ca pârâta în instanta, asta cu toate ca banii clientului vor circula în continuare în sensul invers dorit de catre acesta (pe taxiuri, avocati si alte cheltuieli - expertize tehnice si alte chestii birocratice).

PS: celor din reprezentanta oficiala din Debrecen când le-am aratat oferta de acasa au facut ochii mari si si-au dat coate.
au recunoscut ca sunt oficial fraieri, la ce preturi vând ei masinile.
e drept ca au mai putini angajati prin service-uri (super pregatiti fata de ai nostri), tva-ul de la ei e mai mare ca la noi, mentalitatea fata de client e alta, peisajul e mai naspa, toate astea justifica cumva si preturile mai mici (sper ca ati sesizat ironia).

PS2: siteul hinode.ro nu pare a fi actualizat din 2015.
singura sectiune modificata ulterior este programul rabla 2017.
ori asta a fost acum 2 ani.
iar http://www.suzukihinode.ro/ care se deschide când doresti sa accesezi sectiunea vânzari auto nu mai are IP valabil.
« Ultima Modificare: 19.Feb.2019, 11:04:06 p.m. de ntire2000 »
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline remarque

« Răspuns #41 : 06.Mar.2019, 06:13:26 a.m. »
Ținănd cont că eu mi-am cumpărat mașina în august 2015 de la Hinode Service SRL Ia uite ce mesaj interesant am găsit la:
https://www.zoso.ro/cosmar-vitara-noua-4-dealeri-suzuki-romania/

"ce nu înțeleg eu este cum, în 2018, RoTLD și resellerii lor au emis factură și acceptat plata pentru reînnoirea domeniului hinode.ro de la o firmă care a fost RADIATĂ în anul 2015.

ANAF ce păzește de nu ia la puricat facturile emise în fals de RoTLD și de reselleri? ăsta nu se poate să fie singurul caz de genul ăsta.

https://rotld.ro/whois/?domain=hinode.ro
Date Deținător (Registrant)
Nume Deţinător: SC HINODE MOTORS SRL
Tip Persoana: Companie

MFinante:
AGENTUL ECONOMIC CU CODUL UNIC DE IDENTIFICARE 24342167
Judetul: HARGHITA
Numar de inmatriculare la Registrul Comertului: J19 /822 /2008
Stare societate: RADIERE din data 16 Aprilie 2015"
« Ultima Modificare: 06.Mar.2019, 06:31:24 a.m. de remarque »
Knock! knock! knock! Cine bate? Rod knock!
La Suzuki RO un defect major în garanție ți-l rezolvi pe banii tăi! Până îi acționezi în instanță pentru recuperarea prejudiciilor...
New Vitara 1.6 VVT MT Passion Allgrip

Offline remarque

« Răspuns #42 : 03.Aug.2020, 02:36:22 p.m. »
Deoarece:
- am fost rugat de colegului ntire2000 să continui eu acest post,
- am primit aprobare să procedez așa pe PM de la moderatorul rexkrokidau, căruia-i mulțumesc pentru abordare,
- colegul ntire2000 e blocat pentru offtopic,
o să scriu eu continuarea la istoria citată.

Revizia la mașina lui ntire2000 a fost  făcută la Hinode Târgu Mureș, unde - din ce am înțeles - mecanicul a confundat motorul cu cutia de viteze și de aceea a desfăcut inițial bușonul de la cutia de viteze, apoi s-a dumirit și l-a desfăcut pe cel de la baia de ulei, dar a uitat să-l strângă pe cel de la cutia de viteze. Așa că ntire2000 a șpreiat drumul de la Tărgu Mureș la Bistrița cu niscaiva ulei din cutia de viteze.

Citez mesajul primit de mine în privat de la ntire2000:
„Deci am fost astăzi la un punct de schimb al uleiului. Tipul de acolo se ocupă exclusiv de schimbul uleiului din motor și cutie, atâta știe și doar la așa ceva se bagă. Constatarea lui a fost că mecanicul din reprezentanța probabil a stat poziționat greșit sub mașină și a confundat stânga cu dreapta, adică cutia cu baia de ulei. Fără să fim malițioși e bine că nu a avut de umblat la frâne.

Întrebarea cu care am rămas amândoi e de ce nu a strâns la loc șurubul ăla. După discuția avută cu dl Potcoavă de la Hinode mi s-au spus că de la ei orice mașină pleacă verificată. Aici intervine logica: dacă mașina era ok, deci nu exista balta aceea din poze, însemnă că ea a apărut ulterior reviziei. La care a început să mă amenințe cu pierderea garanției că de ce nu m-am întors la ei să strângă acel șurub care cică este conic și dacă este strâns de alți neavizați poate fisura carcasa cutiei. Nu mi-am mai bătut capul că nu are rost. Sfatul meu e sa fugiți de meseriași, că oricum garanția e sub semnul întrebării. Cautati-va un mecanic bun și nu va mai stresați cu servicii de reprezentanța plătite dublu. Am platit pe revizie 780 de lei, doar filtre și ulei motor. La un service de cartier o făceam cu maxim 500 de lei.

Vă doresc vacanță plăcută celor care mergeți în concediu și șomaj ușor celor care nu stăpânesc o meserie, par necalificați.”

Rog moderatorii să mute postul citat unde îi este locul adică la topicul despre Hinode (înaintea actualei mele postări).
P.S. Aș mai  putea avea eu pretenția ca mecanicii Suzuki să pună diagnosticul la o bătaie de bielă dacă ei confundă cutia de viteze cu motorul ?

« Ultima Modificare: 03.Aug.2020, 02:52:40 p.m. de remarque »
La Suzuki RO un defect major în garanție ți-l rezolvi pe banii tăi! Până îi acționezi în instanță pentru recuperarea prejudiciilor...

The following users thanked this post: ntire2000, Utilizator_Anonim, kellogs

Offline enicky

« Răspuns #43 : 03.Aug.2020, 07:53:53 p.m. »
   Nenorocirea asta am patit-o si eu in'96 cu Dacia Nova, masina noua si poate asta a justificat faptul ca mi-a golit cutia de ulei si in motor dadea p-afara uleiul. Cred ca am mai spus-o undeva.
 Asta se intampla ptr. ca mecanicul cu capul in nori, nu-i ie gandul la treaba.
  Probabil ca asta e si cauza ca de atunci imi doresc sa stau langa mecanic la orice interventie, pretextand curiozitatea si pasiunea.
   Personal m-as fi intors cu masina in service sa le arat "capodopera"!
Si da,  șurubul ăla, este de fapt un dop/capac conic(probabil s-a scos garnitura de cupru de unica folosinta), care nestrans corect poate sparge baia.
  Aici a fost pe principiul hotul neprins, negustor cinstit, d-asta avea seful tupeu !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline remarque

« Răspuns #44 : 03.Aug.2020, 08:48:40 p.m. »
Șurubul ăla e un dop/capac conic la Dacia Nova din '96 sau la Suzuki Vitara 2019 cu motor 1,4 boosterjet și cutie manuală cu 6 rapoarte ?
Dacă e dop/capac conic la Vitara precizată mai sus (nu alta) ne poți spune te rog de unde ai aflat lucrul acesta ?

Offline enicky

« Răspuns #45 : 03.Aug.2020, 09:48:50 p.m. »
... ne poți spune te rog de unde ai aflat lucrul acesta ?
  Pai dupa tine, pe unde crezi ca putea curge uleiul, decat prin locul de evacuare, nu?
Omul s-a exprimit "surub" pt. ca are filet si seamana cu un surub.
  Pe vremuri se folosea un inel de cupru, acum busonul probabil este conic si nu mai e necesar inelul/garnitura respectiva, dar pericolul este mai mare. N-aveam ce anume special sa aflu, toate masinile au acest buson...
  Cand schimbi uleiul, vezi ce desface mecanicul...
Citez :" că de ce nu m-am întors la ei să strângă acel șurub care cică este conic și dacă este strâns de alți neavizați poate fisura carcasa cutiei."

• Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline remarque

« Răspuns #46 : 03.Aug.2020, 09:54:10 p.m. »
Intrebarea nu era dacă poate curge uleiul pe la evacuare ci de unde știi că bușonul e conic și nu cilindric.
Ai ratat cuvântul „cică”, schimbă complet sensul. Conversația noatră e offtopic, eu mă opresc aici, am aflat oricum ce vroiam.

The following users thanked this post: ntire2000

Offline remarque

« Răspuns #47 : 06.Aug.2020, 04:44:30 p.m. »
Mai trebuie să fac două pecizări:

1) Conținutul postului citat este următorul:

Chiar asa, sa fim ontopic, sa nu aberam la greu, si sa aratam batul si calea cea dreapta celor "indisciplinati" si rautaciosi care strica reputatia "meseriasilor".
(Din pacate, unii dintre noi nu traim în Elvetia, ci în România si asta ne ocupa tot timpul liber în care am putea sa hoinarim pe coclauri - nu prin service-uri).

Iar în minunata noastra tara, pentru unii, este deosebit de greu sa presteze si un banal schimb de ulei - ulei care nu e 190 de lei ca pe emag ci 300 de lei - ca e reprezentanta.

Da, sunt reprezentante care NU AU MECANICI COMPETENTI pentru schimbul uleiului.

Iar asta este continuare la postarea de ieri seara.

Mâine dimineata trebuie sa ma duc pe cheltuiala mea la un nene care se ocupa exclusiv de schimbat uleiul sa o trag pe canal si sa vad pe unde anume pierde ulei.

PS: asta nu va ramâne chiar asa.
O sa ma duc la RAR si un expert care sa îmi elibereze o nota de constatare pe baza careia sa le fac un pic viata vesela celor care habar n-au decât sa-si bata joc de clienti din pozitia de reprezentanta a unei marci auto.
Care nu stie meserie, n-are decât sa lucreze salahor în constructii.
Talentul de a aburi clientul si a fi deosebit de amabil pâna îi iei banii nu înseamna profesionalism.

Pentru că pozele sunt neprețuite.

2) Referitor la:
... Întrebarea cu care am rămas amândoi e de ce nu a strâns la loc șurubul ăla. După discuția avută cu dl Potcoavă de la Hinode mi s-au spus că de la ei orice mașină pleacă verificată. Aici intervine logica: dacă mașina era ok, deci nu exista balta aceea din poze, însemnă că ea a apărut ulterior reviziei. La care a început să mă amenințe cu pierderea garanției că de ce nu m-am întors la ei să strângă acel șurub care cică este conic și dacă este strâns de alți neavizați poate fisura carcasa cutiei. ...”

Nu a fost de ajuns că ntire2000 a șpreiat drumul de la Târgu Mureș la Bistrița cu uleiul din cutia de viteze, drumul avea nevoie de lubrefiere și pe sens invers.  Ce contează că exista riscul să se gripeze cutia de viteze, numai meseriașii de la Hinode puteau să strângă bușonul la loc  ...

The following users thanked this post: ntire2000

Offline BrSx4

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1596
  • Gen: Bărbat
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
« Răspuns #48 : 06.Aug.2020, 08:17:12 p.m. »
Anul trecut am făcut revizia la vitara soției la Tg Mureș fără probleme. Acum în toamna trebuie iar revizie, după aceste postări sunt nevoit sa caut alt service😪😪😪.
Am mai fost la Odorheiu Secuiesc și mi au luat 40.ron pt resetare calculator. Jalnic😪😪😪
Nici nu știi unde sa mai faci revizia. Poate se mai relaxează situația și dau drumul unguri sa o fac la. Debretin
  • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite

Offline Tatallor

« Răspuns #49 : 08.Aug.2020, 12:59:18 p.m. »
A deci trebuia sa mai faca inca un drum la Mures pe cheltuiala lui, eventual sa lase pe drum tot uleiul ramas ca sa repare ce-a gresit netrebnicul de mecanic...
  • Suzuki Vitara 1.4 Passion 2WD MT Galactic Grey Metallic

The following users thanked this post: ntire2000, remarque