Autor Subiect: ANVELOPE MAI MARI?  (Citit de 10508 ori)

0 Membri şi 7 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline shpeedy

Re: ANVELOPE MAI MARI?
« Răspuns #60 : 14.Iun.2018, 10:00:25 a.m. »
5x114.3 .

Da' pe ce site-uri de jante cauti?
Pe configuratoarele Alkar (producatorul marcilor AEZ, Dotz, Dezent etc) si Rial stiu ca-ti poti selecta modelul de masina si-ti arata ce modele au pentru el...

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

The following users thanked this post: Cristian Iulian

Offline Cristian Iulian

« Răspuns #61 : 14.Iun.2018, 10:07:56 a.m. »
Multumesc!
Le-am luat random dar am multe din ele la care mi se cerea sa introduc si dimensiunea asta. Acum am inceput sa ma interesez.  Daca as cauta pe R16 ar trebui sa merg dupa aceleasi dimensiuni: 6.50J, offset de 50 mm si dist intre prezoane de 14.3 ?
  • Vitara S 1.4, Allgrip, MT, Galactic Grey Metallic / Cosmic Black Pearl Metallic

Offline rzv

« Răspuns #62 : 14.Iun.2018, 11:44:43 a.m. »
Nope... distanta intre prezoane este aceeasi si ramane constanta indiferent de latimea jentii  sau R-ul....

Mergeti la un dealer de jante si anvelope cu renume, va raspunde si isi va asuma greselile sau cumparati jante tabla de la colegul de pe forum- "jantetabla" parca avea nickul.

Dupa intrebari concluzionez ca nu prea aveti idee  si puteti deveni o victima financiara a necunoasterii...

spor.
  • Vitara 1,6 4x4 Luxus AT / Mitsubishi L200 Instyle AT

The following users thanked this post: Cristian Iulian

Offline steph

« Răspuns #63 : 14.Iun.2018, 05:43:57 p.m. »
Cum spuneau colegii mai sus colegul @jante.otel e cea mai buna varianta.

Altfel, daca nu gresesc, specificatiile jantei trebuie sa fie urmatoarele: latime 6.5jx16, 5x114.3, gaura de centrare 60 (vezi ca exista multe pentru duster care parca aveau o mica diferenta aici), et 50 (cu asta poti sa mai jonglezi +/- cativa mm fara probleme)
S-Cross `18 / Vitara `19 / ex Swift `14

Offline jante.otel

« Răspuns #64 : 15.Iun.2018, 09:22:30 p.m. »
@Cristian Iulian,  hai sa-ti explic cum e definita janta de tabla cea originala, livrata de Magyar Suzuki Corporation prin dealeri; mai sunt si alte surse neortodoxe (eu sunt una - tot de jante la fel ca cele de la dealeri)...
Acel 61/2x16 reprezinta:
- 61/2 (sau 6,5) - latimea jantei de la o bordura la alta
- 16 - diametrul jantei (ambele dimensiuni sunt in inch)
Referitor la prindere - 5x114,3 valorile astea sunt:
- 5 - numarul de gauri
- 114,3 - diametrul cercului circumscris centrului gaurilor de prindere (mm)
Mai exista gaura centrala de 60 mm si celebrul offset (una lume-i zice "dezaxare") si care este acel ET50; definitia lui este distanta de la planul de asezare al discului rotii pana la planul median al jantei (un plan teoretic). Cu alte cuvinte offsetul iti arata cat de adanc este asamblat si sudat discul in interiorul jantei (masurat in mm). In functie de asta (si nu doar) se stabileste distanta dintre etrierul de frana si partea interioara a rotii.
Mai e un element important in definitia unei roti de care cea mai multa lume nu tine cont: acela e profilul discului ce determina de asemenea compatibilitatea rotii cu etrierul de frana folosit pe modelul acela de roata/auto.
Daca toata povestea asta nu-i de-ajuns sa te lamureasca da-mi PM (adica mesaj privat) si despicam firu-n 4x4 si mai mult.
Bafta!
  • S-Cross
jante.otel@yahoo.ro

Tel: 0799354972

The following users thanked this post: toma, ManuP, Cristian Iulian

Offline toma

« Răspuns #65 : 15.Iun.2018, 10:16:52 p.m. »
@jante.otel  :pardon:  un om care-si cunoaste meseria!
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline jante.otel

« Răspuns #66 : 16.Iun.2018, 10:38:12 a.m. »
 :good:
  • S-Cross
jante.otel@yahoo.ro

Tel: 0799354972