Autor Subiect: ANVELOPE MAI MARI?  (Citit de 10503 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14587
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Re: ANVELOPE MAI MARI?
« Răspuns #50 : 17.Mai.2018, 08:28:08 p.m. »
Ca la Gheo... B-)
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline Catalln

« Răspuns #51 : 17.Mai.2018, 08:42:12 p.m. »
... cred că efectul cel mai mare e dat de cuplul suplimentar introdus de creșterea razei roții (cuplul = forța X brațul forței).

Cred ca este taman invers se pierde din forta de tractiune, cuplul este acelaşi la axul rotii de la motor via cutie de viteze si planetare.
Astfel daca bratu fortei creste (raza rotii) si cuplul ramane constant (vine de la motor>cutie>lanetara>roata nu invers), forta de tractiune scade.

• Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #52 : 17.Mai.2018, 08:53:41 p.m. »
Amândoi aveti dreptate. Cand soferul constata ca pierde cuplul, baga piciorul in accelerație in treapta inferioară de viteza. Concluzia este un consum de combustibil mai mare.
  • SX4 by Giugiaro

Offline rzv

« Răspuns #53 : 17.Mai.2018, 09:15:56 p.m. »
 :-O :-O

Va rog .....
A pus cineva gume mai mari? 215/60/17? a atins, frecat? crescut consumul infiorator?
pleca de la semafor ultimul fiind tinut pe loc de bratul sfortei divine?

cu parerea ne dam inca 3-4 zile, ma intereseaza realitatea...
multumesc maxim pt ajutor
  • Vitara 1,6 4x4 Luxus AT / Mitsubishi L200 Instyle AT

The following users thanked this post: Augustin Beldeanu

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #54 : 17.Mai.2018, 09:19:37 p.m. »
@rzv, asa e pe forumul asta: se despică firul in 4x4. Dacă ai răbdare sa-ti răspundă cine si-a pus anvelopele menționate de tine e bine. Dacă nu, fii tu primul si scrie impresiile... >:D<
« Ultima Modificare: 17.Mai.2018, 09:29:55 p.m. de gabineg »
  • SX4 by Giugiaro

Offline enicky

« Răspuns #55 : 17.Mai.2018, 10:00:10 p.m. »
              @rzv, dragule, chiar nu prea inteleg de  ce nu ti se spune clar : din 2015 de cand mi-am cumparat eu masina, n-a mentionat niciun propietar de new Vitara ca ar fi montat alta dimensiune de anvelope decat cele prevazute in carte/talon !
   Aici toata lumea a respectat legea. Cel mult s-au montat allseason-uri. Cu exceptia lui @shpeedy ("Da, pe SX4."), altcineva n-a facut inca modificari de acest gen. Dar tu nu ai Sx4.  Asta e !
  Vrei sa faci teste? Urca cinci persoane in masina, mergi cu rigla intre roata si caroserie si adauga(rotii) acel centimetru. Daca preconizezi ca nu te vei "incarca" astfel niciodata, atunci ...tu decizi !
« Ultima Modificare: 17.Mai.2018, 10:12:30 p.m. de enicky »
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: rzv

Offline shpeedy

« Răspuns #56 : 17.Mai.2018, 10:08:01 p.m. »
Mai e si colegu' @boga81, dar pe alta dimensiune - 215/60R16...

Si au mai fost si altii, tot pe SX4...

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline hugbear

« Răspuns #57 : 17.Mai.2018, 11:00:38 p.m. »
... cred că efectul cel mai mare e dat de cuplul suplimentar introdus de creșterea razei roții (cuplul = forța X brațul forței).
cuplul ramane constant (vine de la motor>cutie>lanetara>roata nu invers)
Forța de frecare e și ea tot o forță (chiar dacă e reactivă) și generează propriul ei cuplu.
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline rzv

« Răspuns #58 : 17.Mai.2018, 11:38:04 p.m. »
              @rzv, dragule, chiar nu prea inteleg de  ce nu ti se spune clar : din 2015 de cand mi-am cumparat eu masina, n-a mentionat niciun propietar de new Vitara ca ar fi montat alta dimensiune de anvelope decat cele prevazute in carte/talon !
   Aici toata lumea a respectat legea. Cel mult s-au montat allseason-uri. Cu exceptia lui @shpeedy ("Da, pe SX4."), altcineva n-a facut inca modificari de acest gen. Dar tu nu ai Sx4.  Asta e !
  Vrei sa faci teste? Urca cinci persoane in masina, mergi cu rigla intre roata si caroserie si adauga(rotii) acel centimetru. Daca preconizezi ca nu te vei "incarca" astfel niciodata, atunci ...tu decizi !

Asta era , barbateste.

Multumesc mult de tot.
voi incerca sa verific cumva daca intra fizic.
  • Vitara 1,6 4x4 Luxus AT / Mitsubishi L200 Instyle AT

Offline Cristian Iulian

« Răspuns #59 : 14.Iun.2018, 09:54:24 a.m. »
Hello! Vreau sa cumpar jante de tabla pentru Vitara S.  Momentan am jante de aliaj de 17 (5 prezoane) si pe hartiile masinii e scris asa 6.50J X 17 si mai e ceva mentionat de un offset de 50mm. In schimb nu gasesc dimensiunea intre prezoane. Scrie ceva pe janta dar nu pot descifra.
Am cautat pe google si am inteles ca acea cifra 6.5 ar reprezinta latimea interioara a jantei
Acum cand vreau sa cumpar jante, ce ar trebui sa caut sau sa urmaresc? Pe site-uri mi se cere sa introduc distanta intre prezoane. Stiti care ar fi acea distanta la aceste jante?
  • Vitara S 1.4, Allgrip, MT, Galactic Grey Metallic / Cosmic Black Pearl Metallic