Autor Subiect: ANVELOPE MAI MARI?  (Citit de 10507 ori)

0 Membri şi 6 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline georgeek

Re: ANVELOPE MAI MARI?
« Răspuns #20 : 21.Oct.2015, 11:59:47 a.m. »
Mulțumesc. Acum are sens.
Dar tot mi-e ciuda ca pt un amarat de 3% diametru sunt mult mai scumpe.
  • Vitara Passion 1.6 ALLGRIP 5MT Savana Yvory / Black

Offline shpeedy

« Răspuns #21 : 21.Oct.2015, 12:56:17 p.m. »
Stiu ca poate e tardiv, dar daca au fost tari pentru care s-a facut lot de masini cu roti de 16", oare o petitie pe acest subiect adresata Suzuki RO/HU nu ar rezolva problema?! E de vazut cati vad avantajele rotilor de 16" - tin minte ca multi erau refractari la aceasta dimensiune...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline enicky

« Răspuns #22 : 22.Oct.2015, 12:42:08 a.m. »
   Si cand te gandesti ca 215 65 R16 sunt si mai ieftine si alte masini care le folosesc au un cm in plus la garda la sol. Vad ca nu se prea cunoaste Hankook-ul
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline georgeek

« Răspuns #23 : 22.Oct.2015, 10:48:04 a.m. »
Dar atenție, dimensiunea omologata e 215/60 r16 care e de fapt și mai scumpa decât 215/65 r16.
  • Vitara Passion 1.6 ALLGRIP 5MT Savana Yvory / Black

Offline marcone

« Răspuns #24 : 22.Oct.2015, 10:56:30 a.m. »
Dar atenție, dimensiunea omologata e 215/60 r16 care e de fapt și mai scumpa decât 215/65 r16.

Eu zic ca nu-i belea pentru cauciucurie de iarna sa aiba un talon mai mare; in trafic nu te intreaba nimeni si ITP-ul il faci vara.

Offline Laurentiu

« Răspuns #25 : 22.Oct.2015, 11:41:07 a.m. »
   Si cand te gandesti ca 215 65 R16 sunt si mai ieftine...
Monteaza-ti linistit cauciucurile cu dimensiunile de mai sus; iarna nu vei avea probleme din cauza lor.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline ff_2004_06

« Răspuns #26 : 22.Oct.2015, 09:48:10 p.m. »
Si in caz de accident nu cumva asiguratorul poate sa refuze plata?
  • Suzuki Swift Sport 2008 - vandut in 2019

Offline NicNic

« Răspuns #27 : 22.Oct.2015, 10:21:31 p.m. »
Daca masina a fost folosita in conditii neconforme in mod constient (adica avea anvelope neomologate , lucru pe care e evident ca-l  puteai sti dinainte de a pleca la drum....), atunci asiguratorul poate refuza plata unei despagubiri.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline enicky

« Răspuns #28 : 22.Oct.2015, 11:36:11 p.m. »
        Din punctul me de vedere subiectul e incheiat, dar.....Nu pot contrazice colegii in privinta asigurarilor, cu toate ca pana in anul 2004 am facut si eu casco si rca si n-am auzit de astfel de situatii, dar intre timp se mai schimba legile, ce-i drept.Dupa cum am mai spus, imi place sa-mi exprim o opnie  daca cunosc sau am avut tangenta cu subiectul respectiv.
       In acest context as dori, daca exista un coleg care a avut o problema cu asigurarile datorita modificarilor aduse masinii, sa ne relateze pe scurt situatia. Nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar la noi romanii e la moda scenarita, deci e mai bine sa vorbim la concret decat sa  presupunem noi, ba mai mult , sa le mai dam si idei noi asiguratorilor care nu stiu cum sa ne mai mareasca rca-ul.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Leutz

« Răspuns #29 : 23.Oct.2015, 02:21:44 a.m. »
Nu jignesti pe nimeni, stai linistit  :). Colegii de forum in general nu au folosit pana acum elemente neconforme pe masinile lor, iar cei care au folosit nu au avut evenimente, deci nu-ti pot relata experientele avute cu asiguratorii. In general opiniile lor sunt bazate pe prevederi legale si/sau contractuale uzuale, cunoscute in general de cei care au facut in viata lor asigurari de orice fel, nu numai legate de autovehicule.

Daca opiniile lor ti se par eronate si chiar vrei sa stii din surse sigure ce tip de experiente poti avea cu asiguratorii in caz de evenimente si masina cu elemente neconforme, atunci:
1) Poti sa recitesti contractele pe care zici ca le-ai avut pana acum (CASCO, RCA ... etc.);
2) Poti da un telefon la orice asigurator (sau broker de asigurari) sa intrebi daca te despagubeste in caz de accident si masina cu alte roti decat cele declarate conforme de producator si, respectiv, de documentele de inmatriculare ale masinii.
3) O alta varianta, ceva mai complexa  :D, dar nu imposibila pentru cineva care chiar doreste sa afle ADEVARUL in conditii de tangenta maxima cu subiectul: pui niste roti mai mari si sa dai drumu' la masina in prapastie. Apoi chemi asiguratorul si vezi daca-ti da banii pe ea. Opinie mai autentica si mai "la cald" decat asta nu se poate  >:).

Dupa oricare din variantele de mai sus, complet acoperitoare pentru problema ta (zic eu, la modul cel mai serios), poti sa ne relatezi si noua, in deplina cunostinta de cauza, cum stau lucrurile. Asta desigur, daca subiectul nu este incheiat pentru tine  :).
« Ultima Modificare: 23.Oct.2015, 02:33:25 a.m. de Leutz »
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019