Autor Subiect: ANVELOPE MAI MARI?  (Citit de 10506 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline enicky

ANVELOPE MAI MARI?
« : 10.Oct.2015, 12:06:16 a.m. »
215/60R16   /  215/55R17  - DACA CINEVA ESTE IN DOMENIU,sau are cunostinte tehnice legate de anvelope, si pt.colegii interesati am o dilema : dimensiunile de mai sus sunt cele recomandate de Suzuki pt. Vitara 2015, dar aceste dimensiuni sunt si mai rare si mai scumpe, preponderent la SUV-uri folosindu-se 215/65R16 , usor de gasit in magazine si mult mai ieftine. Diferenta intre ele, daca se face un calcul(sunt site-uri pt. a calcula dimensiuni echivalente) este de 3,2%, adica mai pe inteles 65(care este inaltimea anvelopei in%) inseamna ca anvelopa are 10mm in plus pe raza fata de cea de 60, recomandata; si tot pe aceste site-uri se spune ca e de preferat ca diferenta sa nu fie mai mare  de  2,5%.Cu alte cuvinte,anvelopa fiind mai inalta,si masina va castiga 10 mm inaltime, viteza masinii va fii cu 3,5km mai mare cand kilometrajul va arata 100km/h, si cand vitezometrul va arata 50 vei avea de fapt 52km/h.Cam acesta ar fii inconvenientul principal.Binenteles vorbim de montajul tuturor celor 4 anvelope de aceeasi dimensiune.Ar mai fii o situatie cand acei 10mm ar fii importanti:daca ai 5 persoane+bagaje si faci offroad si roata va atinge caroseria,situatie destul de rara,sau imposibila in cazul meu.Deci ar fii o problema daca as monta pe masina 215/65R16 ??
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline newah

Re: ANVELOPE MAI MARI?
« Răspuns #1 : 10.Oct.2015, 06:44:25 a.m. »
si cu omolagarea si ITPul ce faci? ca ce scrie in talon este acceptat

Offline magicoolje

« Răspuns #2 : 10.Oct.2015, 07:29:56 a.m. »
Case closed :)
Vitara S allgrip 1.4 Turbo 6AT, scuturi din metal, cool white pearl

Offline enicky

« Răspuns #3 : 10.Oct.2015, 11:42:47 a.m. »
  Se pare ca am omis sa fac mentiunea ca vorbeam de ANVELOPE de IARNA, pe care le folosim din nov. pana maxim martie, iar cele de vara vor fii conforme, ITP-ul oricum il voi face in august(cand am cump.masina),deci nu se pune probl.de omologare(??!!),itp. Si chiar un control rutier rar-politie nu afecteaza,dimensiunile cauciucurilor nefiind trecute in talon, iar eu voi avea 4 cauciucuri identice de iarna. Si fiindca veni vorba,ati vazut cate xenoane si led-uri se "plimba" linistite si ne orbesc noaptea? aia cum trec oare de ITP? :)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #4 : 10.Oct.2015, 11:50:41 a.m. »
Trecand peste comparatia cu altii ce fac una sau alta si nu patesc nimic, cu care din principiu nu sunt de acord, nu cred sa ai probleme cu dimensiunile spuse de tine. Poate doar in cazul unui accident compania de asigurari sa refuze despagubirea pe motiv ca dimensiunile folsite nu sunt omologate pe Vitara.

Offline Leutz

« Răspuns #5 : 10.Oct.2015, 02:48:04 p.m. »
@enicky, postarile tale sunt in general greu de citit din cauza editarii defectuoase. Exista cateva reguli de editare care pot face mesajele mult mai 'prietenoase'. Acestea sunt stipulate si in regulamentul forumului. Rugamintea ar fi sa corectezi acest aspect. Multumesc.

De asemenea, rugam un pic de atentie la deschiderea de noi topicuri. Colegul @rexkrokiDAU a remarcat ca o postare pe topicul de cauciucuri a fost dublata aici, in topic nou. Nu era necesar ...
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14587
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #6 : 10.Oct.2015, 03:51:09 p.m. »
Trebuie sa-i dam lui @shpeedy o gradație de merit sau spor pentru lucru în condiții deosebite...
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline enicky

« Răspuns #7 : 10.Oct.2015, 05:07:28 p.m. »
    Am remarcat ulterior ca era deja deschis un topic cu aceasta tema, prin urmare imi cer scuze de dublare. Daca e cazul il puteti sterge de aici, sau transfera. Referitor la exprimare, voi studia regulamentul, poate reusesc sa fac exprimarea mea pe intelesul tuturor. Cele bune!

Offline georgeek

« Răspuns #8 : 10.Oct.2015, 06:53:17 p.m. »
Si pe mine m-ar fi interesat ceva pareri/raspunsuri la intrebarea pusa aici.
E buna si avertizarea cu RAR sau ITP.
E utila si rugamintea ca textul sa fie mai usor de urmarit.

Totusi, nici un raspuns la intrebare? Singurul raspuns a fost Case closed!  
Mi-e teama sa mai pun si eu inca o data intrebarea ca vad ca deranjeaza. E drept ca eu nu am inca Vitara, deci pun doar intrebari nu am si pareri sau raspunsuri.

Dar confratele Enicky a pus o intrebare pertinenta. Si la flame-ul celorlalti a raspuns totusi f neutru (a se citi elegant) explicand ce a vrut sa afle.

Sper cu toata puterea ca cineva mai in tema dacat el si decat mine sa raspunda fara ironie (a se citi la misto) ce parere are legat de problema ridicata. Chiar ma intereseaza si pe mine.

Deci, daca eu ma incumet sa pun anvelope 215/65/16 in locul celor indicate, in afara pasibilei amenzi, a mistourilor colegilor forumisti, a diferentei de viteza afisata fata de cea reala, care ar fi inconvenientele sau riscurile? Exista riscul unui comportament nesigur al masinii? La viteza mare, in curbe, pe teren accidentat?

Va multumesc si eu pentru rabdare si astept un raspuns tehnic.
  • Vitara Passion 1.6 ALLGRIP 5MT Savana Yvory / Black

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #9 : 10.Oct.2015, 08:17:22 p.m. »
Pai vezi daca citesti doar ce-ti convine, ai ratat o parte din raspunsul meu, care e chiar la obiect. :)

....................
nu cred sa ai probleme cu dimensiunile spuse de tine. Poate doar in cazul unui accident compania de asigurari sa refuze despagubirea pe motiv ca dimensiunile folsite nu sunt omologate pe Vitara.