Autor Subiect: Faruri automate varianta Spirit  (Citit de 5741 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline aleksanders

Re: Faruri automate varianta Spirit
« Răspuns #10 : 05.Mar.2017, 07:25:27 p.m. »
Au si un reglaj manual - vezi cazul lui bogdanzarnescu - schinba serviceul :)
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline bogdanzarnescu

« Răspuns #11 : 05.Mar.2017, 08:05:31 p.m. »
Acu scriam, dar mi-a luat-o  Alex înainte. Citind forumul, vei găsi și problema, și rezolvarea.
Poți începe de aici: http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=6843.0#gsc.tab=0

Rezolvări: service ok sau metoda expusă de colegul enicky (metoda peretele).
Eu am făcut un mix, service-ul a reglat puțin prea sus dar am învățat cum se face. Apoi cu metoda lui enicky le-am rezolvat aproape perfect.

Spor!
  • Vitara S, 6AT, Allgrip & Peugeot 308

Offline Akydoi

« Răspuns #12 : 06.Mar.2017, 07:24:06 p.m. »
Merci Bogdan de ajutor. O sa ma bag cu capul in masinuta asta sa ii gasesc surubelul. sper sa nu imi prind urechile. cu masinuta asta se da sotia. eu sunt mai mult pe tancuri din astea mari. ma dau cu un ranger wildtrak de 3.2 :):). In sfarsit tot masina e si asta .
  • Suzuki Vitara

Offline bogdanzarnescu

« Răspuns #13 : 06.Mar.2017, 07:40:08 p.m. »
Îl vezi imediat că e alb și sare în ochi. Numai să fii atent că ridici un milimetru și se duce în plopi. Mai bună ca metoda peretele e să ieși pe drum drept și pustiu, comparat cu una care luminează ok și dai la cheie.
Led-ul e foarte focusat, spre deosebire de halogen care are efect "fade out", la asta raza se termină brusc. Vrei nu vrei, trebuie să găsești un compromis între vizibilitatea ta și deranjul celorlalți. Rareori ne blitz-uie cineva, dar dacă le las mai jos și am 80-90 km/h pe un drum necunoscut și nemarcat foarte bine, văd curbele prea târziu.

Offline SPIRIDUSHU

« Răspuns #14 : 08.Mar.2017, 11:59:57 a.m. »
Eu am observat la mine ca pe drum, bate mai mult spre dreapta. Adica farurile orienteaza lumina sprea dreapta, tocmai pentru a nu deranja.
  • New Vitara 1.6 ddis, Luxus

Offline bogdanzarnescu

« Răspuns #15 : 08.Mar.2017, 12:01:49 p.m. »
Și eu am observat dar am crezut că mi se pare  :-))

Offline SPIRIDUSHU

« Răspuns #16 : 08.Mar.2017, 12:05:10 p.m. »
la farurile vechi, rizurile acelea de pe geamul de protectie, orientau lumina si scria pe fiecare far sau era o sageata catre locul unde directiona. Acum cred ca e stanga - dreapta de la surubel :)
  • New Vitara 1.6 ddis, Luxus

Offline AT

« Răspuns #17 : 08.Mar.2017, 12:10:18 p.m. »
Cred ca si la mine este asa. Dar poate sa fie un avantaj in sensul ca putem observa mai bine partea dreapta a drumului (acostamentul) unde de obicei apar destul de des potentialele riscuri (pietoni, biciclisti , carute nesemnalizate, etc)
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline Daniel42

« Răspuns #18 : 08.Mar.2017, 02:33:55 p.m. »
Eu unul din cite stiu la faza scurta farul de pe stanga trebuie sa bata mai putin iar cel de pe dreapta sa aiba o faza mai lunga pentru ca, pericole mai mari sunt pe marginea drumului si nu pe centru . Asta daca nu se gaseste vreun drogat sinucigas .  :-?
  • Suzuki SX 4 1.5 GLX Silky Silver

Offline enicky

« Răspuns #19 : 08.Mar.2017, 03:11:29 p.m. »
..... un avantaj in sensul ca putem observa mai bine partea dreapta a drumului....
    Daca parchezi masina la cativa metri de un zid (deschis la culoare) se observa, la faza scurta aprinsa, ca la farul din dreapta(privit de "la volan") dispersia luminii este mai ridicata (cu 1-2cm)  decat la cel din stanga . Situatie care se ragaseste la toate masinile cu faruri bine reglate.
     Si cred ca exista doua motive : de a observa pericole din dreapta(trotuar, strazi laterale) si de a evita pe cat posibil sa orbeasca partenerul de trafic de pe contrasens.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip