Autor Subiect: Probleme motor 1.6 VVT  (Citit de 93906 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline BrSx4

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1596
  • Gen: Bărbat
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
Re: Probleme motor 1.6 VVT
« Răspuns #550 : 28.Apr.2023, 11:36:22 p.m. »
@andrei_msn
Curățarea motorului îți poate accentua acel zgomot dispar eventualele depuneri.
Pt reglat tachetii îți trebuie un mecanic normal nu este vreo inginerie. Trebuie sa știe sa măsoare cu lira, demontarea este foarte ușoară. Îți mai trebuie un tub de silicon sa dai pe garnitura de la capacul de la tachetii.
Eu prima data am fost la debretin sa ii reglez (2019) de atunci ii reglez singur.
  • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite

The following users thanked this post: ntire2000, andrei_msn

Offline ntire2000

« Răspuns #551 : 29.Apr.2023, 12:53:52 a.m. »
Subscriu la parerea colegului, engine flush e pentru Dacia 1300......si pentru dieseluri....
Cauta un mecanic mai ancorat în realitate si daca vrei sa schimbi pastilele de la tacheti cauta un meserias care stie ce-s astea.
Ti-as recomanda chiar o reprezentanta, dai un ban în plus, dar aia obligatoriu ofera 12 luni garantie pentru operatia respectiva.

PS:
2- daca sunt tachetii devina, imi poate recomanda un service bun in partea de vest (oradea, cluj, arad, timisoara) pentur verificare si schimbare?

Daca tot esti asa de aproape de granita, eu îti recomand Debrecen sau Szeged.
Diferenta de calitate a serviciilor e mare fata de ce te astepti de la ai nostri.
Iar piesele sunt mai ieftine, e masina lor nationala.
Si nu trebuie sa stii maghiara ca sa-ti ia banii, cu o bruma de engleza te poti întelege cu ei ca sa le spui de ce ai nevoie.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: andrei_msn

Offline bisti

« Răspuns #552 : 29.Apr.2023, 09:28:03 a.m. »
https://letmegooglethat.com/?q=lera+de+masurat
Lira e o moneda britanica/turca.

Offline BrSx4

• Hero Member
    • Braila
« Răspuns #553 : 29.Apr.2023, 10:36:34 p.m. »
SX4 1.5 glx gri metal

Offline bisti

« Răspuns #554 : 29.Apr.2023, 11:15:43 p.m. »
Nu e nevoie de scuze, oricine poate gresi. Important e ca cel care cere ceva sa nu "o ia pe cai gresite".

Offline sonyred11

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
    • Bucuresti
« Răspuns #555 : 03.Iun.2023, 06:03:23 p.m. »
Sal. Am si eu o vitara 1.6 din 2016, cu gpl. Are acum 170 000km, si acu o sapt a inceput sa scoata f mult fum alb( un nor)...cateva minute..dupa nu a ma scos. Acu 1 zi...s a reperat figura. Acum iar nu mai scoate. Idei careva? La service au zis ca trebuie sa desfaca chiuloasa sa se uite la garnitura....dar ca daca nu scoate tot timu...nu ar fi probleme
  • Vitara

Offline ntire2000

« Răspuns #556 : 03.Iun.2023, 11:46:23 p.m. »
Motoarele cu GPL necesita o mentenanta mai deosebita.

Banii pe care îi economisesti la combustibil e bine sa-i pui deoparte pentru mecanici.

La tine cred ca problema sunt fix supapele de evacuare ajunse la o uzura destul de avansata (la 170k de km)
Dupa ce motorul a ajuns la temperatura optima, alea s-au mai "etansat" ca sa zic asa - si de aici si disparitia fumului alb.
Tu n-ai probleme la chiuloasa, ai probleme la supape - zic sa cauti si niste mecanici mai priceputi.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline BrSx4

• Hero Member
    • Braila
« Răspuns #557 : 04.Iun.2023, 12:04:08 a.m. »
Iti scade antigelul din vas ?? Fum alb poate fi si de la apa in combustibil. Ai putea sa verifici in prima faza jocul la tacheti. Si filtrele la GPL sa le schimbi sau schimba de unde bagi gpl
SX4 1.5 glx gri metal

Offline remarque

« Răspuns #558 : 15.Dec.2023, 11:56:29 a.m. »
Bună ziua stimați colegi.

Am revenit.

Ca urmare a deciziei instanței de judecată si a anunțului făcut de avocatul meu că urmează executarea silită, miercuri 13.12.2023 mi-au intrat în cont peste 5000 euro de la Premium Cars Cluj, banii pentru înlocuirea blocului motor defect al fostei mele Suzuki Vitara All Grip 1,6 VVT benzină, cumpărată de nouă în august 2015.  După 10 zile de la cumpărarea Vitarei am sesizat oficial o bătaie în motor ce s-a dovedit, după 3 ani și 9 intrări inutile în 3 service-uri Suzuki din Romania, a fi o bătaie de bielă, ce în final a distrus tot blocul motor. A fost diagnosticată și reparată de un service autorizat Suzuki din Debrecen, Ungaria. Zic intrări inutile în România pentru că atât Premium Cars Cluj, cât și Hinode Târgu Mureș, cât și Rubin Bistrița, toți dealerii și service-urile acreditate Suzuki pe care i-am vizitat pentru problema de la motor au refuzat să recunoască existența ei.

În ianuarie 2019 după ce mi-am pierdut speranța că vreun service Suzuki din România o să recunoască că motorul meu trage să moară, am început periplurile în Ungaria, unde am fost de 3 ori. Mașina am reparat-o în Ungaria în martie 2019. Blocul motor a fost înlocuit cu unul nou. În prima fază Premium Cars mi-a promis că-mi dă pe baza garanției până cel târziu la sfârșitul lui mai 2019 circa 2400 euro din cei circa 3400 plătiți efectiv pe reparație la Suzuki Limuzin Autohaz Debrecen. La sfârșitul lui mai 2019 a zis că nu-mi mai dă nimic. În august 2019 au aflat că urmează să-i acționez în instanță și mi-au promis din nou cei 2400 euro dacă semnez ceva prin care să mă angajez că nu mai fac publicitate negativă pentru Suzuki România. Dacă mai deschid gura despre Suzuki să plătesc 5000 euro penalizări. A fost ca în povestea lui Petrică și lupul, nu i-am mai crezut. În septembrie 2019 i-am acționat în instanță. Prima decizie a instanței, total favorabilă mie, a apărut în noiembrie 2021, dar a fost motivată de instanță abia în mai 2022. În iunie 2022 Premium Cars Cluj a făcut apel, decizia s-a dat în noiembrie 2022 și mi-a fost din nou total favorabilă. Din păcate pentru mine această a doua decizie a fost motivată cu mare întârziere, după aproape un an, prin noiembrie 2023. Îi doresc multă sănătate judecătorului ce a dat verdictul, a avut probleme serioase din direcția asta, de acolo întârzierea. Judecarea cauzei, atât pe fond cât și pe apel s-a făcut cu întârziere și din cauza pandemiei, a supraaglomerării tradiționale a instanțelor, etc.

Sunt  8 ani și jumătate de când am luat hârbul cu problemă până am recuperat majoritatea banilor.
Reparația propriu zisă, cei circa 3400 euro, sunt sămânța discordiei, banii pe care reprezentații Suzuki din România au refuzat cu obstinație să-i plătească. Până la urmă i-a obligat „forța coercitivă a statului”. Restul banilor sunt pentru drumurile și cazările din Ungaria, prima expertiză auto, notificări cu avocatul, o parte din cheltuielile de judecată, etc. Mai am de recuperat ceva bani, constând în costul celei de-a doua expertize auto, cea cerută de instanță, taxa de timbru, o parte din cheltuielile cu avocații.

Cele bune să se adune!

« Ultima Modificare: 15.Dec.2023, 12:25:54 p.m. de remarque »
Knock! knock! knock! Cine bate? Rod knock!
La Suzuki RO un defect major în garanție ți-l rezolvi pe banii tăi! Până îi acționezi în instanță pentru recuperarea prejudiciilor...
New Vitara 1.6 VVT MT Passion Allgrip

The following users thanked this post: gabineg, NicNic, aleksanders, Calin sb

Offline ntire2000

« Răspuns #559 : 15.Dec.2023, 12:11:39 p.m. »
Pâna la urma, binele învinge.

Si odata, cândva, poate ne vom putea baza unii pe altii ca între oameni.
Sa nu mai fie nevoie de omenia unor straini.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: remarque