Autor Subiect: Probleme motor 1.6 VVT  (Citit de 93904 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline remarque

Re: Probleme motor 1.6 VVT
« Răspuns #470 : 25.Feb.2020, 04:46:55 p.m. »
Încrederea în marcă este dată și de atitudinea postvânzare. O vreme am crezut că Suzuki Ungaria nu știe de problema mea sau dacă știe problema i-a fost prezentată părtinitor de Suzuki România. Aiurea ... A aflat de mult și a fost fericită de modul "eficient" de rezolvare.

Știți cine a fost numit recent service manager la Magyar Suzuki ? Omul a fost probabil eficient în a face economii la buget.
Knock! knock! knock! Cine bate? Rod knock!
La Suzuki RO un defect major în garanție ți-l rezolvi pe banii tăi! Până îi acționezi în instanță pentru recuperarea prejudiciilor...
New Vitara 1.6 VVT MT Passion Allgrip

Offline shpeedy

« Răspuns #471 : 25.Feb.2020, 04:51:55 p.m. »
Cu putina documentare pe net se poate afla ca Suzuki Romania nu este altceva decat un simplu departament de cativa omuleti in cadrul Suzuki Magyar...

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline remarque

« Răspuns #472 : 25.Feb.2020, 04:54:54 p.m. »
Și unii oameni avansează ierarhic. De la service manager Suzuki RO la service manager Suzuki HU.
La Suzuki RO un defect major în garanție ți-l rezolvi pe banii tăi! Până îi acționezi în instanță pentru recuperarea prejudiciilor...

Offline ntire2000

« Răspuns #473 : 25.Feb.2020, 08:59:19 p.m. »
Știți cine a fost numit recent service manager la Magyar Suzuki ? Omul a fost probabil eficient în a face economii la buget.

Stim, ei cum sa nu stim.....  :-))

@Axy, acopera-te cu hârtii! Pentru orice îti spun ei, cere-le o hârtie stampilata.
Vorba zboara.

Iar sfatul lui @cad chiar daca pare crud, este unul bun pentru psihicul tau.
Pentru o bucata de tabla nu merita stresul.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: remarque, perfidus

Offline remarque

« Răspuns #474 : 26.Ian.2021, 05:53:59 p.m. »
Impresii de la cald, am fost invitat recent în instanță să-mi susțin cauza în procesul pe la care l-am intentat dealerului Suzuki, Premium Cars Cluj, în vederea recuperării costurilor înlocuirii „short engine block” motor M16A al fostei mele Suzuki Vitara Passion 4x4 cumpărată de nouă în 2015 de la Premium Cars. Plus alte costuri, expertiză tehnică, drumuri în Ungaria, cazări, avocat, etc., etc.

Pentru cei care nu sunt la curent: la 11 zile de la cumpărarea mașinii noi am sesizat o bătaie metal pe metal la motor, bătaie ce s-a dovedit a fi „rod knock”=bătaie de bielă.  După un periplu constituit din 9 bucăți intrări în service-urile Suzuki din România din Cluj, Mureș și Bistrița unde nu s-a recunoscut vreo problemă, m-am deplasat la service-ul Suzuki din Debrecen unde mi s-a dat diagnosticul de motor crăpat și unde am înlocuit blocul motor strict pe banii mei că în rest decontări ale cheltuielilor nu am primit, numai promisiuni ca de exemplu promisiunea mincinoasă făcută în scris  de Premium Cars Cluj de decontare parțială (= insuficientă față de chelutielile reale) până la sfârșitul lunii mai 2018.

Abia recent s-a intrat pe fondul cauzei, până acum au fost tentative de tergiversare din partea Premium Cars inclusiv prin chemare în solidar a asiguratorului Marsh, cel ce răspunde de garanțiile extinse, tentativă la care au renunțat poate și pentru că „au constatat” că asiguratorul a vrut să deconteze strict ce au trecut ei în deviz adică materialele și manopera insuficiente față de cele real consumate/executate de service-ul din Ungaria.

Se conduc în susținerea cauzei de principiul pe baza căruia trebuia să cer repararea motorului în România și nu în Ungaria, cele 9 tentative li s-au părut insuficiente. După ei, doar a 10-a tentativă ar fi fost cu noroc. A fost un moment vesel în sala de judecată.

Mă rog, au fost tot felul de alte detalii, pe scurt deși reprezentanta Premium Cars s-a opus cu înverșunare la toate propunerile,  instanța a acceptat probele cu martori, expertiza tehnică a blocului motor vechi, adrese prin Ungaria, etc., etc.

Vă țin la curent.

Mulțumesc colegilor ce mă susțin.

Offline NicNic

« Răspuns #475 : 26.Ian.2021, 06:10:10 p.m. »
Bafta!

Si "tutun" ...
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

The following users thanked this post: remarque

Online teutzue

« Răspuns #476 : 26.Ian.2021, 07:35:01 p.m. »
Ma bucur de noutăți @remarque!
  • Yaris Cross HEV 2024, Mitsubishi Colt 1.5 Ralliart 2009, 150 cp
Ex: S-Cross 2013, Mitsubishi Colt 1.1

Offline toma

« Răspuns #477 : 26.Ian.2021, 07:44:47 p.m. »
Lent se mai invart rotitele... macar sa se invarta in directia corecta. Succes!
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #478 : 13.Feb.2021, 08:00:55 p.m. »
Cel mai mult ma nemulțumește faptul ca aceste defecte sunt previzibile si sunt incluse in planul de afaceri. Însa, așa cum s-a remarcat de multa vreme, unii șefi își fac bonusurile de performantă pe seama jecmănirii asiguraților. Hollywood-ul a făcut o groază de filme  cu aceasta tema, doar având in fapt sistemul asigurărilor de sănătate. E aceeași afacere, clădită pe exact aceleași principii...Si atunci ori e planul de afaceri prost, ori e rea credință. Eu cred ca poți cere in instanta sa arate cum sunt ei asigurați la aceste defecte in actele lor interne si daca nu le au, atunci este neglijenta si rea credință. Ca nu îți faci firma de asigurări cu speranța ca nu vine nimeni sa ceara activarea asigurării...Iar defectele la motoarele noi sunt statistice, se pot cere la uzina.
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

The following users thanked this post: gxx

Offline remarque

« Răspuns #479 : 01.Iul.2021, 11:30:11 a.m. »
Salutare, vin cu noutăți de pe front.

În aprilie 2021 s-a desfășurat proba cu martori. Am asistat și mi s-a părut că depozițiile lor confirmă „povestea” mea. Avocatul mi-a spus și el că depozițiile martorilor au fost favorabile cauzei.

La sfârșitul lunii iunie 2021 s-au înaintat oficial instanței concluziile expertului auto desemnat prin tragere la sorți de către instanță. Aceste concluzii îmi sunt și ele favorabile, confirmă că:
- defectul (bătaia de bielă=rod knock) a debutat de la cumpărarea mașinii;
- nerepararea motorului imediat după prima mea sesizare (la 11 zile de la cumpărarea mașinii, în august 2015) a dus la agravarea defectului astfel încât dacă reparația inițială s-ar fi făcut cu costuri reduse, reparația făcută în 2019 în service-ul Limuzin Autohaz din Debrecen a trebuit făcută cu înlocuirea a circa trei sferturi din motor.

Următoarea ședință a instanței e programată în octombrie 2021. Până atunci sper ca instanța să pună lucrurile cap la cap, în octombire 2021 se împlinesc deja peste 2 ani de la inițierea procesului.   
« Ultima Modificare: 01.Iul.2021, 11:48:31 a.m. de remarque »

The following users thanked this post: NicNic, teutzue