Autor Subiect: Probleme motor 1.6 VVT  (Citit de 93799 ori)

0 Membri şi 6 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Axy

Re: Probleme motor 1.6 VVT
« Răspuns #460 : 25.Feb.2020, 09:33:35 a.m. »
Probabil pe asta mizeaza si ei!! ca dureaza si ca foarte multi vor renunta
sunt atat de dezamagit ....am cantarit mult intre masina noua - mid range si SH premium. Am zis ca totusi masina noua, ca deh e si japoneza. Si....acum ma lupt cu ei ca pe garantia extinsa , nu tot motorul e acoperit, parca isi cumpara masini doar inginerii auto sau avocatii  :notlst: :notlst:
Bafta!

Salutare,

A fost demarată acțiunea în instanță împotriva dealerului Suzuki, Premium Cars Cluj, în vederea recuperării prejudiciului produs prin neplata reparației motorului defect de nou, reparația fiind efectuată la service-ul autorizat Suzuki, Limuzin Autohaz Debrecen. Acțiunea fost inițiată cu mare întârziere – octombrie 2019 – din mai multe motive, toate independente de voința mea.

Inițial am angajat cea mai bună firmă de avocatură din Bistrița. La sfatul lor am transferat cazul unei alte firme de avocatură din Cluj, recomandată călduros de aceștia. Am început primele preparative cu firma din Cluj pentru începerea acțiunii în instanță abia în iulie.

Surpriză, după ce preparativele au început, mai precis în august 2019, am primit un telefon și un e-mail de la Premium Cars Cluj. Când am primit telefonul eram în concediu și mâncam împreună cu familia la o terasă. Mi-a stat mâncarea în gât. Mi-au propus o convenție amiabilă, fiind băieți buni au fost dispuși să-mi dea pe degeaba aceeași sumă insuficientă (2496,7 euro) promisă mincinos pentru sfârșitul lui mai 2019. Spun pe degeaba pentru că au susținut, citez: ” din documentaţia transmisa ...  nu reiese piesa care a cauzat acest defectul si nici nu se poate argumenta si documenta necesitatea schimbării motorului...”. Spre deosebire de mai 2019, în august mi-au pus și condiții, principala fiind să nu le mai fac publicitate negativă, cu 5000 euro penalități pentru mine dacă nu mă conformez. N-am fost de acord cu propunerea lor.

Observații/întrebări:
1)   Până la începerea preparativelor pentru demararea acțiunii în instanță recuperarea banilor nu mai era posibilă. Când a devenit o certitudine că îi dau în judecată imposibilul a devenit din nou posibil. Să fie doar o coincidență ?
2)   Mi-au mai promis odată că îmi dau 2496,7 euro până la sfârșitul lunii mai 2019. De data asta trebuia să-i cred ?

A mai trecut o lună că le-am trimis răspuns scris, redactat de avocat, la propunerea de convenție și am așteptat o reacție. Le-am cerut doar să-mi deconteze strict banii cheltuiți. N-au avut nici o reacție.

Soluționarea în instanță e un proces de durată.
Vă țin la curent.
  • Suzuki Vitara 2016
Vitara 1.6 Passion 2WD

Offline Axy

« Răspuns #461 : 25.Feb.2020, 09:38:24 a.m. »
F fain! un gest frumos
Si eu am masina blocata la Radacini de peste o luna, cu reparatii la motor, in garantie extinsa. Vor sa platesc eu peste 1100 eur, ca deh, nu stiu ce "biela-manivela" nu e acoperita de garantia extinsa. in curand o sa zica ca nu mai dau garantie nici la pistonul 1 (sau 4  nush  X-( ) ca e mai aproape de drum si drumurile din Ro sunt periculoase.  >:) >:)

Mult succes si nu uita sa ne tii la curent cu tot, pana la final....nu e nevoie sa-ti spunem, ca de fiecare data cand scrii aici ne simtim "TU"si suntem alturi de tine(oricand ni se poate intampla si noua ceva asemanator!) si simtim satisfactie la fiecare "victorie" a ta de etapa, si o asteptam cu speranta pe cea "finala", ca si cand ar fi a noastra, a tuturor!

Stima si sutinere pt.lupta ta!
  • Suzuki Vitara 2016
Vitara 1.6 Passion 2WD

Offline ...

« Răspuns #462 : 25.Feb.2020, 09:44:05 a.m. »
@Axy Plateste reparatia pe banii tai si apoi vinde masina, cat inca mai merge cum trebuie si mai scoti ceva pe ea! Chiar daca pierderea financiara este mare, castigul psihic va compensa, in timp, orice nervi si bani cheltuiti. Nu te imbarliga in procese, avocati si apel inutil la Suzuki Romania, iti faci mai mult rau decat bine.
Tinand cont ca si eu am masina tot din 2016, daca as pati asta, eu asa as face. Bine, in primul rand nu as fi bagat-o la reparat la reprezentanta, dupa garantia standard, decat daca in urma devizului sau a constatarii mi s-ar fi spus ca e acoperita reparatia de garantia extinsa.

Offline cristidav

« Răspuns #463 : 25.Feb.2020, 10:16:09 a.m. »
@Axy Plateste reparatia pe banii tai si apoi vinde masina

Foarte frumoasa recomandare de a arunca rahatul sub pres, apoi cu pres cu tot in ograda altuia. Bravo !
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline ...

« Răspuns #464 : 25.Feb.2020, 10:34:05 a.m. »
N-am zis sa o vanda stricata, ci reparata! Nu cred ca am sfatuit de rau...

Offline Sefer Jesirah

« Răspuns #465 : 25.Feb.2020, 11:23:10 a.m. »
Daca e reparata si nu mai sunt motive de ingrijorare, de ce sa o vanda?
,, Plateste reparatia pe banii tai si apoi vinde masina, cat inca mai merge cum trebuie si mai scoti ceva pe ea! '', CAT INCA MAI MERGE CUM TREBUIE...sincer, nu stiu ce confort psihic pot sa am dupa ce o vand.
  • Ex sx4 s-cross 1.6 DDIS Luxus AT Allgrip / Renegat Night Eagle

Offline ...

« Răspuns #466 : 25.Feb.2020, 11:45:52 a.m. »
In ideea ca motorul poate va mai avea pe viitor si alte hibe latente, nedescoperite acum. Sa o vanda ca sa scape de stresul psihic si de relatia (pentru el) distructiva cu marca Suzuki.

Poate dupa reparatie masina va functiona brici, cine stie? Cumparatorul trebuie sa stie, desigur, ce s-a reparat la ea, dar vanzatorul de ce sa nu aiba confort psihic stiind ca nu a mai cheltuit alti bani pe procese si nu si-a distrus sanatatea, certandu-se pe la usa dealerului?

Cat inca mai merge cum trebuie dupa reparatie, nu consider ca am pacalit pe cineva si nici ca voi suferi de grija eventualelor probleme ale altuia. Omul isi asuma niste riscuri, cumparand o masina (noua sau second) in ziua de azi. Fiecare decide daca merita. Iar eu sunt de parere ca pentru Axy nu mai merita sa o tina, dar poate pentru altul, merita. Totul e sa fii cat mai informat in prealabil.

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #467 : 25.Feb.2020, 11:49:04 a.m. »
Vă rog să vă rezumați aici doar la problema în sine și la rezolvarea ei. Pentru discuții conexe folosiți vă rog un topic adecvat.

Offline remarque

« Răspuns #468 : 25.Feb.2020, 03:41:14 p.m. »
Bafta!
Mulțumesc, procesul se derulează.

In ideea ca motorul poate va mai avea pe viitor si alte hibe latente, nedescoperite acum. Sa o vanda ca sa scape de stresul psihic si de relatia (pentru el) distructiva cu marca Suzuki.
Înțeleg prea bine la ce te referi. N-am vândut mașina numai pentru istoria oribilă cu service-urile autorizate autohtone și lipsa totală de perspectivă a relațiilor viitoare, am vândut-o și pentru că din partea tehnică au apărut pentru mine niște mari semne de întrebare. Despre rețetele metalurgice făcute cu mare economie, despre piesele ieftine obținute de la furnizori cu prețul toleranțelor prea mari, despre lipsa controlului de calitate la ieșirea de pe bandă, despre motoarele refurbishate puse pe mașini noi, etc., etc.

La 2000 de km făcuți după reparație, motorul cu bloc schimbat nu mai avea simptomele vechi dar ca bonus făcea alte figuri, probabil erau afecțiuni benigne, mie însă mi-a prisosit way of life al lui suzuki. 
Knock! knock! knock! Cine bate? Rod knock!
La Suzuki RO un defect major în garanție ți-l rezolvi pe banii tăi! Până îi acționezi în instanță pentru recuperarea prejudiciilor...
New Vitara 1.6 VVT MT Passion Allgrip

Offline Vecchio

« Răspuns #469 : 25.Feb.2020, 04:02:33 p.m. »
La o astfel de avarie, defecțiunile se duc în lanț și apar când ți-e lumea mai dragă. Din păcate ai avut ghinion - motor și bembelei la service, dar asta nu înseamnă că trebuie să-ți pierzi învrederea în marcă! Cunosc starea.
  • Vitara 1.4 Passion Allgrip AT/Jymni LJ80
Nu mă cert niciodată cu un prost, că mă aduce la nivelul lui și mă bate cu experiența. Bașca, are și mintea odihnită!
Am o mare calitate - iert foarte repede! Dar am și un mare defect - nu uit nicidată!