Autor Subiect: Probleme motor 1.6 VVT  (Citit de 93796 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ntire2000

Re: Probleme motor 1.6 VVT
« Răspuns #420 : 09.Mai.2019, 11:02:36 p.m. »
Din punct de vedere al procesului - daca acesta va avea loc, omul poate sta relaxat.
Are angajata cea mai buna firma de avocatura din oras, aia au câstigat prin instanta inclusiv biserici, un caz din asta e probabil umplutura pentru ei, din câstigul realizat cel mai probabil îsi mai deduc din cheltuielile curente ale cabinetului (apa, cafea, sampanie sau ce-or mai consuma pe acolo) .
Pentru pârâti cea mai înteleapta chestie, acum - macar în ceasul al 12-lea, ar fi acoperirea cu eleganta a cheltuielilor "partii vatamate" si mersul mai departe cu fruntea sus.
Banii aia nu-s un capat de tara pentru o firma care se pretinde serioasa, iar orgoliile si batzosenia pot fi lasate putin deoparte.
Rahatul, daca nu e rascolit cu insistenta, pute mai putin.

PS: viciile au fost descoperite de unguri, deci mai are vreme pâna prin 2022.
Pâna atunci masina aia face 7 ani, mai are un pic si poate intra în programul rabla si îsi cumpara colegul masina electrica ca s-or mai ieftini si alea.  :)
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: remarque

Offline NicNic

« Răspuns #421 : 10.Mai.2019, 10:09:03 a.m. »
1) Momentul inițierii acțiunii în instanță e ales de avocat. Trebuie să mai am puțină răbdare. Nu mai durează mult.
2) Se pune și problema chemării în instanță a Suzuki România.
3) Am informații că anumite topicuri de pe suzuki-club.ro sunt monitorizate nu numai de Suzuki RO, dar și de Suzuki HU. E evident că pentru Suzuki HU nu e vreo mare bucurie să-și vadă imaginea afectată și de aceea nu pot pricepe de ce Suzuki RO și Premium Cars s-au eschivat în loc să rezolve onorabil problema. Mai ales că am avut pretenții modeste: schimbarea blocului motor (asta s-a rezolvat) și plata reparației să nu fie "intermediată" de mine. (asta s-a agravat). Într-un fel sau altul, mai devreme sau mai târziu, nemulțumirea Suzuki HU va avea efect și asupra Suzuki RO. Probabil au ajuns deja primele "castane". Zic că s-au eschivat și că s-a agravat pentru că Premium Cars m-a informat pe e-mail că îmi vor da cu ceva peste 2400 de euro. Ba odată că nu se decontează bobinele (chiar dacă caietul de garanție extinsă din  2015 le include) ba că nu se decontează TVA-ul  (asta e problemă de legalitate), etc.

Pentru mine e inacceptabil să primesc pentru cei circa 4000 euro cheltuiți, doar 2400 euro. Socoteala unora e că nu-s în stare să fac suficiente valuri ca să-i deranjeze. Să vă mai zic ceva. Am primit o întrebare standard de la câteva din publicațiile la care am trimis cazul, anume: "I-ați dat în judecată ?" Au vrut să prezinte cazul cam la fel cum a prezentat recent libertatea.ro cazul cu motoarele Renault 1,2 Tce: https://www.libertatea.ro/stiri/un-roman-a-dat-in-judecata-grupul-renault-acuza-constructorul-ca-a-vandut-motoare-cu-defecte-de-fabricatie-2612204
Așa nu pot fi acuzați de părtinire, ci doar de aducere la cunoștință a faptelor. Până n-o să-i dau în judecată n-o să publice. Ce distracție va fi mai apoi ! Cu unii jurnaliști am discutat și am schimbat pe tema asta zeci de e-mailuri.

-daca masina este cumparata printr-o persoana juridica, exista mari sanse ca plata reparatiei sa se faca la valoarea fara TVA. Daca este proprietar o persoana fizica, atunci TVA-ul este acoperit.
-bobinele ar trebui inlocuite pe garantie. Chiar si cea extinsa.

Oricum, indiferent de ce ar acoperi garantia, extinsa sau a producatorului, eu tot as solicita despagubirea pentru cheltuielile totale generate de proasta gestionare a situatiei de catre Suzuki sau oricare interpus al lor (reprezentanta. dealer sau service).

• ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

The following users thanked this post: toma, remarque

Offline remarque

« Răspuns #422 : 10.Mai.2019, 12:25:02 p.m. »
-daca masina este cumparata printr-o persoana juridica, exista mari sanse ca plata reparatiei sa se faca la valoarea fara TVA. Daca este proprietar o persoana fizica, atunci TVA-ul este acoperit.
-bobinele ar trebui inlocuite pe garantie. Chiar si cea extinsa.

Oricum, indiferent de ce ar acoperi garantia, extinsa sau a producatorului, eu tot as solicita despagubirea pentru cheltuielile totale generate de proasta gestionare a situatiei de catre Suzuki sau oricare interpus al lor (reprezentanta. dealer sau service).

Mașina este cumpărată pe persoană fizică, de aceea am putut face și sesizarea la ANPC, din câte știu persoanele juridice nu pot face sesizări la ANPC.
De acord cu modul de abordare legat de proasta gestionare a situației de către Suzuki și interpușii săi.

In cazul dreptului la actiune in raspundere pentru vicii ascunse, Prescriptia incepe sa curga de la data descoperirii viciilor, insa cel mai tarziu de la implinirea termenului de garantie pentru aceste vicii;
In opinia mea termenul curge de la expertiza maghiarilor, dar instanta poate considera ca incepe sa curga din momentul cand a sezizat problema banditilor de la noi, 16.08.2016, de aia zic repejor.

Prima dată am prezentat problema la revizia de 1000 km, adică la 28.08.2015, data descoperirii viciilor a fost însă în 2019, la Debrecen.
Pe de altă parte mi-a plăcut epitetul folosit.  :D

« Ultima Modificare: 10.Mai.2019, 12:43:06 p.m. de toma »
Knock! knock! knock! Cine bate? Rod knock!
La Suzuki RO un defect major în garanție ți-l rezolvi pe banii tăi! Până îi acționezi în instanță pentru recuperarea prejudiciilor...
New Vitara 1.6 VVT MT Passion Allgrip

Offline remarque

« Răspuns #423 : 29.Mai.2019, 05:29:53 p.m. »
Am vorbit azi cu reprezentantul Premium Cars Cluj care m-a informat că nu sunt șanse să recuperez NIMIC (nici un ban) din ce am cheltuit pe reparația mașinii. Eu i-am răspuns că m-au mințit , am e-mailul lor în care-mi spun că până la sfârșitul lunii curente (mai 2019) voi primi circa 2400 euro din cei circa 3400 euro cheltuiți strict pe reparația mașinii (fără celelalte cheltuieli).

Concluzia: "Lasciate ogni speranza, voi ch'intrate." Cine întră în garanția extinsă Suzuki România să-și lase deoparte orice speranță că-și va rezolva vreo problemă la mașină în garanția extinsă. Nu vă mai amăgiți cu cei 100 de ani de garanție suplimentară. Sunt strict praf în ochii proștilor.
La Suzuki RO un defect major în garanție ți-l rezolvi pe banii tăi! Până îi acționezi în instanță pentru recuperarea prejudiciilor...

The following users thanked this post: BrSx4, ntire2000, Utilizator_Anonim, vincapetrut

Offline shpeedy

« Răspuns #424 : 29.Mai.2019, 05:42:08 p.m. »
Pai si Dealeru' ce a zis de e-mail-ul trimis de el prin care spunea ca va trimite banii?!

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline remarque

« Răspuns #425 : 29.Mai.2019, 06:07:57 p.m. »
La 4 mai 2019 reprezentantul Premium Cars Cluj, dl. Florin Lung, mi-a zis pe e-mail, citez:

"Buna ziua domnule _______ ,
Asa cum am mentionat si in convorbirile telefonice avute cu dumneavoastra, plata reparatiei la autoturismul dumneavoastra, a fost aprobata de catre cei de la firma de asigurari conform conditii contractuale garantie extinsa. Suma decontata este de 2496,97 euro. Plata acestei reparatii va fi facuta catre beneficiar polita ( service Premium Cars) pana la sfarsitul lunii mai. Data efectuarii platii catre service va coincide cu data efectuarii platii catre dumneavoastra.
Cu stima,
Florin Lung
Sef Atelier"

Azi, 29.05.2019 i-am sunat eu, mi-au zis că n-au ce să-mi facă că problema e la asigurator, nu la ei, și că dacă vreau să vin până la Cluj că-mi arată niște înregistrări din sistemul lor informatic, din care să rezulte că rămân cu ochii în soare, dar nu-mi pot da la mână nici o hârtie și nici nu mă pot lăsa să pozez nimic. Le-am zis că în condițiile astea nu mă duc, mai ales că am deja mult prea multe zile de învoiri de la servici pentru această cauză de căcat și nu mai vreau să cer încă o zi de învoire pentru exact NIMICUL dispuși să mi-l ofere.

Vă anunț că de mai puțin de o săptămână mi-am vândut hârbul Suzuki Vitara cumpărat în 2015 pe post de mașină nouă. Să mai apelez în viața vieții mele la service-urile Suzuki din România ar fi deja un coșmar prea mare pentru mine.

The following users thanked this post: BrSx4

Offline ...

« Răspuns #426 : 29.Mai.2019, 06:22:20 p.m. »
Eu te-am sfătuit să o vinzi dinainte să ajungi la Debrețin. Scuteai mulți nervi și bani. Noul proprietar știe de reparații!?

Offline Dogy

« Răspuns #427 : 29.Mai.2019, 06:35:34 p.m. »
N-are cum sa nu stie, ca e trecut motorul nou in cartea de identitate a masinii.
Ba chiar, din punctul meu de vedere, asta putea fi un plus la vanzare: motor nou la o masina de 4 ani...
  • Suzuki Vitara Facelift 2019 1.0 Passion 5MT Allgrip

Offline remarque

« Răspuns #428 : 29.Mai.2019, 06:37:01 p.m. »
@cad
Să știi că m-am gândit de mai multe la tine și la sfatul tău. Probabil ai avut dreptate. Dar așa cum am zis că vreau să fac, am vândut mașina în cea mai bună stare posibilă, cu blocul motor schimbat de un service autorizat Suzuki din Ungaria. Din cât mi-am dat seama mașina mergea perfect, dar:
1) Eu nu mai aveam încredere în ea;
2) Să mai apelez vreodată la service-urile Suzuki România am zis pas.

L-am informat pe cumpărător de schimbarea blocului motor, de cauză, i-am înmânat cumpărătorului toate actele reparației: factura de la service-ul autorizat din Ungaria, traducerea autorizată a facturii, etc. Oricum cartea de identitate a mașinii includea informația cu schimbarea blocului motor.
« Ultima Modificare: 29.Mai.2019, 06:47:07 p.m. de remarque »

The following users thanked this post: ...

Offline shpeedy

« Răspuns #429 : 29.Mai.2019, 06:41:30 p.m. »
Intrebare (scuze daca s-a mai pus): acuma, intrucat blocajul pare sa fie la asigurator, nu poate fi implicat si ASF-ul?!

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X