Autor Subiect: Probleme motor 1.6 VVT  (Citit de 93816 ori)

0 Membri şi 10 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Re: Probleme motor 1.6 VVT
« Răspuns #40 : 18.Oct.2015, 06:06:16 p.m. »
....putem deschide un topic despre... ..."metoda anti-prost"
De ce nu m-oi fi gândit eu primul la treaba asta? 

Trimis cu Tapatalk

• SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #41 : 18.Oct.2015, 07:09:24 p.m. »
Eu zic sa vorbesti cu adminu, poate va inscrie pe moderatori la un seminar de moderare sau forum leadership, cuplat poate cu ceva fonduri structurale pe resurse umane, asa vreo saptamana pe coasta de azur sau pe la davos.  =))

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti, Sector 3
« Răspuns #42 : 18.Oct.2015, 07:13:42 p.m. »
Daca te pasioneaza subiectul, putem deschide un topic despre 6sigma, control statistic, histograme, diagrame Pareto, Ishikawa, analize FMEA (sau AMDEC...cum preferi), TPS (Toyota Production System), Kaizen,  Lean Manufacturing, AQL, QFD, 5WHY, 5S, TPM samd (inclusiv poka-yoke - sau mai popular "metoda anti-prost" - traducere "libera" pt mistake proofing)  :) Sau sa discutam despre ISO TS 16949? :)

Dupa cum le-ai insirat, sunt convins ca esti cunoscator, am putea face schimb de experienta si as avea ceva de invatat si de la tine. Eu mi-am expus parerea limitandu-ma la termini simpli, deoarece pentru unii neinitiati ar putea parea o "pasareasca".
Obiectia mea la postul tau a fost asupra "verificarii incrucisate" pe care ai luat-o in considerare pe liniile de montaj. Dar aceasta metoda de verificare "primara" este exact ce vor sa evite/elimine sistemele de asigurarea calitatii, punand in loc metodele "pasaresti" care tind spre a face lucrurile bine din prima (in limite statistice).
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

The following users thanked this post: shpeedy

Offline marcone

« Răspuns #43 : 19.Oct.2015, 03:20:34 p.m. »
Topicul asta ar fi trebuit inchis opdata ce Barry a confirmat rezolvarea "fericita" a problemei lui, valoarea adaugata a posturuilor ulterioara este mica. Parerea mea.

Offline shpeedy

« Răspuns #44 : 19.Oct.2015, 03:32:32 p.m. »
Din ce am vazut, pe acest forum nu se obisnuieste sa se-nchida topic-uri, decat temporar, pentru cazuri de 'curatenie'.

Si - sincer sa fiu - chiar nu vad de ce sa se-nchida, posibilitatile in viitor fiind urmatoarele:
1. Nu mai scrie nimeni pe subiect -> topicul scade in prioritate, pe masura ce apar noi subiecte de discutie.
2. Scrie cineva pe langa subiect -> se face curatenie, topicul ajungand in starea anterioara.
3. Subiectul topicului fiind unul general, daca o sa se mai loveasca cineva de probleme la motorul M16A de pe New Vitara (sa speram ca nu), atunci are unde sa scrie.
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline promaa2002

« Răspuns #45 : 16.Feb.2016, 02:42:06 p.m. »
salutare, poate ma ajuta cineva, cum e cu asistenta-control  la plecare din rampa ? la mine o ia la vale in spate serios....trebuie sa o tin din ambreiaj si acceleratie, ca si cum n-ar avea control la plecarea din rampa,  deci cum testez ? pt ca : 1. ori e defect control in rampa , 2. ori nu stiu eu sa pedalez ! cum se face ? nu am gasit nici in manual, multumesc !
« Ultima Modificare: 16.Feb.2016, 02:47:46 p.m. de promaa2002 »
  • vitara

Offline Cosmin09

« Răspuns #46 : 16.Feb.2016, 02:56:31 p.m. »
Informatia se regaseste in manual la pagina 3-82 (in versiunea de manual pe care o am eu scanata - ian. 2015).

Conform manualului, sistemul tine masina pe loc max 2 secunde, timp necesar pentru a muta piciorul de pe frana pe acceleratie si a pune vehiculul in miscare.
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022

Offline promaa2002

« Răspuns #47 : 16.Feb.2016, 03:08:35 p.m. »
multumesc, m-am dus la manual unde ai indicat si da am gasit si la mine este tot la 3-81 , am citit,  dar repet , nu functioneaza sau cele 2 sec nu le sesizez eu , eu percep ca o ia in spate ca si cum nu ar avea controlul respectiv....si treb sa tin clasic din ambreiaj si acceleratie
« Ultima Modificare: 16.Feb.2016, 03:10:09 p.m. de promaa2002 »
  • vitara

Offline enicky

« Răspuns #48 : 16.Feb.2016, 03:10:46 p.m. »
salutare, poate ma ajuta cineva, cum e cu asistenta-control  la plecare din rampa ? la mine o ia la vale in spate serios....
               S-a mai scris despre asta, eu am mai povestit c-am descoperit-o intamplator in Grecia cand am parc. 2 sapt. numai in panta, iar pedalarea am facut-o normal, dar vezi ca sistemul nu cupleaza mereu.Mi se pare ca si in carte scrie sa nu te bazezi mereu pe el.  Noi degeaba iti spunem, cred eu, mai bine faci tu mai multe testari intr-o rampa. Cand il descoperi tu e mai usor de inteles :).
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Marci

« Răspuns #49 : 16.Feb.2016, 03:27:05 p.m. »
Si eu am descoperit intamplator aceasta functie minunata mai ales pt. doamne. Ideea e ca schimbatorul trebuie sa fie bagat in viteza 1 sau marsarier si frana apasata. Dupa ce ai apasat frana si ai bagat in viteza sistemul functioneaza max. 2 secunde de la ridicarea piciorului de pe frana. Am constatat ca are o oarecare influenta gradul de inclinare al pantei, adica nu se activeaza daca acesta e redus. La mine functioneaza si cand sunt cu fundu la vale si cand sunt cu fundu la deal si dau cu spatele.  :) scuzati exprimarea
  • S-Cross 1.4 AllGrip, ex. S-Cross1.6 Premium AllGrip

The following users thanked this post: gabineg