Autor Subiect: Probleme motor 1.6 VVT  (Citit de 93803 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline fireburn

Re: Probleme motor 1.6 VVT
« Răspuns #390 : 17.Apr.2019, 09:14:54 a.m. »
Colegu', eu cred ca te vor despagubi pentru toata contravaloarea daunei.
Chiar nu cred ca sunt in situatia in care sa mai ciupa cate ceva (bobine, bujii). Logic ar fi sa nu zgarceasca la tarate.

Offline Soimu

« Răspuns #391 : 17.Apr.2019, 02:41:31 p.m. »
Colegu', eu cred ca te vor despagubi pentru toata contravaloarea daunei.
Chiar nu cred ca sunt in situatia in care sa mai ciupa cate ceva (bobine, bujii). Logic ar fi sa nu zgarceasca la tarate.

Da, asa ar fi cinstit si corect...nu au fost schimbate de placerea ta bobinele de inductie si bujiile...a fost procedura lor de defectatie. Nu cred ca are relevanta daca bujiile si bobinele sunt componente electrice sau electronice...pot zice ca (cel putin bujiile) sunt consumabile, dar daca nu au rezolvat defectul cu inlocuirea lor e clar ca cele vechi erau bune si trebuiau puse inapoi sa-si continue resursa. Fiind bune, sunt proprietatea ta si trebuia remontate...nu sa ti le schimbe si sa te puna la cheltuieli suplimentare! De aia sunt service specializat, sa aiba testere si proceduri si sa rezolve lucrurile in garantie!
  • 2018 SWIFT 1.2 PASSION 90 CP 2WD si 2018 IGNIS 1.2 GLX AllGrip

Offline remarque

« Răspuns #392 : 17.Apr.2019, 05:15:18 p.m. »
Bujiile vechi nu arătau bine, una din ele arăta chiar rău. I-am lăsat însă pe unguri să facă ce-au considerat necesar, n-am intervenit în nici un fel și asta pentru că mi-au inspirat încredere. Ce cred acum este că bătaia de bielă de pe cilindrul 1 a afectat și etanșarea pistonului. Atâta a bătut biela în bolț până a ovalizat gaura de bolț din piston, după care pistonul a început să se miște alandala, pe mai multe axe și s-a distrus etanșeitatea în cilindru. Ungurii mi-au spus că și bolțurile de piston fuseseră afectate. Posibil de aceea am acum putere considerabil mai mare.
« Ultima Modificare: 17.Apr.2019, 05:28:22 p.m. de remarque »
Knock! knock! knock! Cine bate? Rod knock!
La Suzuki RO un defect major în garanție ți-l rezolvi pe banii tăi! Până îi acționezi în instanță pentru recuperarea prejudiciilor...
New Vitara 1.6 VVT MT Passion Allgrip

Offline NicNic

« Răspuns #393 : 17.Apr.2019, 10:43:54 p.m. »
Bujiile sunt consumabile si nu fac obiectul garantiei extinse, din cate imi aduc aminte.
In schimb, bobinele de inductie sunt acoperite de garantia extinsa.
Cel putin la SUVI al meu s-a schimbat una din bobine, in baza garantiei extinse.
Si nu am platit nici manopera, cum mi se ceruse in prima faza ...

Partea neplacuta este ca avem de-a face cu nestiutori si neinstruiti in mai toate service-urile din Romania. Atat mecanici, cat si personal de birou.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

The following users thanked this post: toma, remarque, ambmihai

Offline ntire2000

« Răspuns #394 : 17.Apr.2019, 11:09:12 p.m. »
pe vremuri, manopera pentru piesele schimbate în conditii de garantie nu se platea.
pe dincolo înca s-a pastrat obiceiul, la noi a cam disparut.
se merge pe ideea ca încercarea moarte n-are, daca clientul e dispus sa plateasca sa fie sanatos si la portofel gros.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline remarque

« Răspuns #395 : 18.Apr.2019, 12:00:29 p.m. »
Bujiile sunt consumabile si nu fac obiectul garantiei extinse, din cate imi aduc aminte.
In schimb, bobinele de inductie sunt acoperite de garantia extinsa.
Cel putin la SUVI al meu s-a schimbat una din bobine, in baza garantiei extinse.
Si nu am platit nici manopera, cum mi se ceruse in prima faza ...

Partea neplacuta este ca avem de-a face cu nestiutori si neinstruiti in mai toate service-urile din Romania. Atat mecanici, cat si personal de birou.

îți dai seama că nu mă cramponez eu de costul unor bujii care pe bună dreptate sunt încadrate la consumabile. Altele sunt problemele mele ... Unele din ele au mult mai multe zerouri în coadă.
« Ultima Modificare: 18.Apr.2019, 12:19:56 p.m. de remarque »
La Suzuki RO un defect major în garanție ți-l rezolvi pe banii tăi! Până îi acționezi în instanță pentru recuperarea prejudiciilor...

Offline NicNic

« Răspuns #396 : 18.Apr.2019, 01:42:20 p.m. »
Evident, nu consumabilele sunt problema in situatia ta.
Sper doar sa iti recuperezi macar paguba materiala. Ca despre chinurile, timpul si drumurile batute, nu ai decat optiunea unui proces. Niciun sevice reprezentanta sau producator auro nu cred ca le va plati din proprie initiativa.

Spor si bafta!
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

The following users thanked this post: remarque

Offline ASZ

« Răspuns #397 : 18.Apr.2019, 04:23:06 p.m. »
Eu tot nu reusesc sa pricep un lucru: daca aceste probleme au aparut pe perioada cat masina a fost in garantie, de ce acum cand s-au inlocuit piesele defecte (+ cele stricate in acest timp), se apeleaza la garantia extinsa si nu la garantia de 3 ani ? Ca doar problema a fost raportata si rasraportata in perioada celor 3 ani ... iar toate stricaciunile au aparut pt. ca nu s-a intervenit la timp pt. remedierea problemei. Pana mea, parca e un film plin cu prosti, furnizati de Suzuki RO ... de fapt nici nu prosti, cat marlani.

The following users thanked this post: ntire2000, remarque

Offline remarque

« Răspuns #398 : 18.Apr.2019, 05:00:47 p.m. »
Subiectul ăsta cu defectul motorului subsemnatului a fost atât de discutat și paradiscutat de până și eu m-am săturat de el. Darămite voi. Poate pe asta și mizează cei cărora tu pe bună dreptate le zici mârlani și pentru care eu întotdeauna am folosit - poate ați observat - apelativul de dl. sau d-na.

Și ca să-ți răspund mai țintit:
La 17.02.2019 am trimis o reclamație pe e-mail la managerul general al Suzuki România, d-na Nicoleta Gerea, în urma căreia am primit la 25.02.2019 un răspuns din care citez: ” În perioada garanției producătorului, ați beneficiat de asistenta mai multor dealer-i autorizați Suzuki din România si verificările acestora în baza simptomelor reclamate la momentul verificărilor, nu au condus la necesitatea unor intervenții tehnice.”

Adică, ce vreau ei să zică: reclamațiile mele anterioare au fost fără obiect, m-am dus de nebun în Ungaria și doar o coincidență stranie a făcut să mi se defecteze grav motorul tocmai atunci.

Și atenție colegii, voi cei 14 (că v-am numărat) care ați ascultat înregistrarea cu sunetul motorului postată de mine anul trecut și care TOȚI mi-ați spus că motorul nu sună bine. Nu numai eu am probleme cu capul ci și voi. Măcar nu sunt singurul ...
« Ultima Modificare: 18.Apr.2019, 05:28:07 p.m. de remarque »

The following users thanked this post: wolfin, kellogs

Offline kellogs

« Răspuns #399 : 18.Apr.2019, 05:40:27 p.m. »
Subiectul ăsta cu defectul motorului subsemnatului a fost atât de discutat și paradiscutat de până și eu m-am săturat de el. Darămite voi.

Noi nu (inca). La tine doar da pe-afara.
simulatoare TPMS, pentru Suzuki si nu numai - https://spooftpms.com
adaptoare lumini frane/semnalizare SUA (rosu/rosu) -> EU (rosu/portocaliu) - https://rearlightsbox.eu/