Autor Subiect: Probleme motor 1.6 VVT  (Citit de 93811 ori)

0 Membri şi 7 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ntire2000

Re: Probleme motor 1.6 VVT
« Răspuns #370 : 24.Mar.2019, 06:17:09 p.m. »
as fi curios câte procese legate de garantie au cei de dincolo, ca doar acolo n-o fi mai roz situatia.
sau poate ca e?
când ajung pe acolo o sa-i întreb.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: remarque

Offline kellogs

« Răspuns #371 : 24.Mar.2019, 07:13:21 p.m. »
cel mai interesant ar fi sa ceara retragerea acreditarilor din partea companiei Suzuki a celor care fac bisnita cu marca lor în România.

Sau asa, sau altfel. Cum o fi mai cu folos in a le trage astora o palma. Nu ma astept sa primeasca 100 000 euro daune, dar ceva ceva tot primeste din buzunarul lor. Daca tot isi bat joc de oameni sa plateasca... ceva...

Lasa ca nici dealerii vw  din N Bucurestiului nu sunt mai buni, stiu niste povesti cu 2 a6 cu chiulasa crapata si procese pt garantie.
Suzuki nu fac nota discordanta

Si iata cum se creeaza noua normalitate. Pai daca Suzuki asa, aia cu Honda la Iasi tot asa, prin Bucuresti mai sunt, iata cum se schimba perceptia societatii asupra a ceea ce este normal. Intai raul devine tolerabil pentru ca mai apoi sa treaca in cotidian.
simulatoare TPMS, pentru Suzuki si nu numai - https://spooftpms.com
adaptoare lumini frane/semnalizare SUA (rosu/rosu) -> EU (rosu/portocaliu) - https://rearlightsbox.eu/

The following users thanked this post: ntire2000, toma, remarque, jda

Offline ntire2000

« Răspuns #372 : 24.Mar.2019, 07:37:03 p.m. »
da, unii dintre noi sunt înjositi de tot felul de nesimtiti pentru a beneficia de dreptul de garantie al unui produs scump (uneori cu pret de garsoniera) când pe dincolo în mall-uri vânzatorul se panicheaza ca nu vrei sa-ti iei restul.
sau îti schimba adidasii dupa ce i-ai purtat o saptamâna pe motiv ca te jeneaza un pic (am un coleg plecat în State, a facut chestia asta).
o lume absurda, nu?
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline LJnknown

« Răspuns #373 : 24.Mar.2019, 08:43:26 p.m. »

Test diagnoza de la ultima revizie + test diagnoza din prezent .

Așa după părerea voastră ăștia sunt bine intenționați sau vreau doar să se  eschiveze prin diverse stratageme de la obligațiile ce le revin ?
Scuze de interventie insa dl Florin Lung cred ca te vede cu ciunga-n cap. Ca parere personala, nu doar ca nu doreste rezolvarea unei probleme dar este si obraznic. Blocul motor ramas la unguri se expertizeaza pentru a se vedea problemele care au dus la aceasta functionare a motorului de la materiale folosite in fabricatie pana la montaj si verificare pe bancul de proba. Iar pentru domnii din Romania notificare facuta prin avocat si trimisa prin executor cu absolut tot ce ai cheltuit , de la cazare, combustibil, reparatie si daca nu doresc sa achite , dosar la instanta. Sa inteleaga ca au responsabilitati si ca pana la urma nu este treaba clientului cum isi face bucataria interna Suzuki Romania cu toti trepadusii de dealeri, clientului trebuie sa-i functioneze masina conform specificatiilor fabricantului. Si bate fierul cat e cald.....
  • Suzuki Vitara 1.6 DDIS Passion ALLGRIP

The following users thanked this post: Utilizator_Anonim, remarque

Offline NicNic

« Răspuns #374 : 24.Mar.2019, 09:02:43 p.m. »
Și acum despre recuperarea banilor și interacțiunea cu Premium Cars Cluj. La timpul potrivit o să postez un mic serial și pe topicul dedicat Premium Cars.

[...]
Așa după părerea voastră ăștia sunt bine intenționați sau vreau doar să se  eschiveze prin diverse stratageme de la obligațiile ce le revin ?

Astia sunt doritori sa isi minimizeze plata ce o vor face. Presimt ca sunt buni de plata si, probabil, vor sa se foloseasca de extinderea de garantie. In acest caz ei trebuiau sa documenteze intreaga problema. Acum te lasa pe tine sa faci munca lor.
Nu stiu daca ai facut ceva demersuri catre Premium Cars, dar ar fi bine sa fi fost notificati ca ei vor suporta toate costurile pentru repararea masinii, avand in vedere obligatia data de garantia extinsa. (Ori  garantia de baza, parca masina s-a comportat rau inca de la inceput, nu?)
Mai departe, daca nu iti vor da banii toti cheltuiti in acest scop de tine (nu doar reparatia, ci si costuri de deplasare, etc.), ramane sa ii actionezi in instanta. Cred ca, aproape sigur, ei vor fi pusi sa plateasca tot. Daca ai avea dovezi/motive sa sustii ca nefolosirea masinii ti-a produs si alte tipuri de pierderi (costuri de inchiriere masini, deplasari cu taxi, etc.), le poti solicita si pe acestea.

Bafta si rabdare!
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline ntire2000

« Răspuns #375 : 24.Mar.2019, 09:45:53 p.m. »
Ca parere personala, nu doar ca nu doreste rezolvarea unei probleme dar este si obraznic. Blocul motor ramas la unguri se expertizeaza pentru a se vedea problemele care au dus la aceasta functionare a motorului de la materiale folosite in fabricatie pana la montaj si verificare pe bancul de proba.

acelui domn o sa-i cada greu la stomac blocul ala motor.
ungurii pot sa oricând sa trimita o expertiza a acelui bloc motor ca doar sunt reprezentanta autorizata Suzuki (chiar mai autorizata decât ale noastre).
ei l-au diagnosticat si tot ei au efectuat operatia de înlocuire.

cei de aici ar fi frumos sa-si minimizeze costurile platind factura de reparatie si ceva nesemnificativ, acolo.... câteva drumuri si zile (si nervi si avocat si stres si.....) pierdute ale colegului (de sampanie nu cred ca mai poate fi vorba).
ca am mai vazut din astia ambitiosi care la final regretau ca n-au dat-o la pace din prima, mai bine plateau la început decât la final dublu.

PS: banii aia îi recupereaza lejer, vând 2 masini cu echipare Passion, la diferenta de pret fata de cel de la unguri se acopera suma.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline remarque

« Răspuns #376 : 25.Mar.2019, 09:27:09 a.m. »
întrebare de baraj: cei din Debrecen au schimbat short engine block-ul cu totul.
ala vechi a ramas acolo?
ca poate era interesant sa-l aduci acasa si sa-l prezinti ca proba la proces.

PS: acest email te sfatuiesc sa-l traduci si sa-l legalizezi si trimite-l la cei de la QA Suzuki din Esztergom, ai ceva contacte ale alora.
hora în care te-ai apucat tu sa joci poate e prea mica pentru partenerii tai de dans, ungurii stiu un ceardas care e mai rapid decât valsul pe care-l stiu ai nostri.

1) Blocul motor vechi l-am adus. Dacă e cazul îl pot expertiza în România sau trimite înapoi la Debrecen să-l mai expertizeze odată ungurii. Sau dacă e nevoie încă o dată și tot așa. Pentru că ungurii l-au expertizat deja, au ajuns deja la Premium Cars diagnoza, factura, comanda, dovada plății, etc., inclusiv poze și cote în sutimi de mm. N-a fost de ajuns. Ce-o să se mai bucure cei din Ungaria ... Încet-încet coșmarul meu devine și coșmarul lor.

2)  Am trimis deja e-mailul celor de la Premium Cars la tradus. Pot să-i rog pe cei din Debrecen să dea această solicitare absurdă, OFICIAL, înainte către firma mamă. Chiar dacă în garanția extinsă firma mamă n-are obligații - vorba ta - poate nu vrea să-și scuipe în propria ciorbă.
« Ultima Modificare: 25.Mar.2019, 09:38:20 a.m. de remarque »
Knock! knock! knock! Cine bate? Rod knock!
La Suzuki RO un defect major în garanție ți-l rezolvi pe banii tăi! Până îi acționezi în instanță pentru recuperarea prejudiciilor...
New Vitara 1.6 VVT MT Passion Allgrip

The following users thanked this post: ntire2000, Utilizator_Anonim

Offline NicNic

« Răspuns #377 : 25.Mar.2019, 10:50:04 a.m. »
Chiar dacă în garanția extinsă firma mamă n-are obligații - vorba ta - poate nu vrea să-și scuipe în propria ciorbă.

Oare eu nu am inteles bine? Problema a aparut si a fost sesizata inainte de terminarea garantiei standard: de ce nu soliciti in solidar si celor de la QA Suzuki din Esztergom sa raspunda pentru problema de la masina ta?

Chiar daca e ceva care ii face sa scape de raspunderea garantiei standard, dar macar sa se strofoace si ei putin, poate vor lua masuri ca firme precum Premium Cars sa nu ii mai reprezinte ...
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline remarque

« Răspuns #378 : 25.Mar.2019, 07:54:14 p.m. »
Oare eu nu am inteles bine? Problema a aparut si a fost sesizata inainte de terminarea garantiei standard: de ce nu soliciti in solidar si celor de la QA Suzuki din Esztergom sa raspunda pentru problema de la masina ta?

Pentru că sunt blindați ca un tanc. N-au:
- adrese de e-mail;
- pagina lor de sesizări:
https://auto.suzuki.hu/ugyfelszolgalat
este strict pentru Ungaria, dacă vrei să postezi ceva trebuie să selectezi obligatoriu fie dealerul (doar din Ungaria) de la care ți-ai cumpărat mașina, fie service-ul (doar din Ungaria) cu care ai avut o problemă. Culmea ar fi fost să selectez la service-ul cu care am avut probleme pe cel din Debrecen, căruia practic n-am ce să-i reproșez.

Dacă aveți adrese de e-mail sau alte variante (am încercat pe linkedin dar n-am reușit, probabil acolo n-am eu contul în regulă) vă rog să mi le dați.

Să n-aveți impresia că a a fost ușor să ajung la adresele de e-mail de la Suzuki România. Pe a directorului general, ms. Nicoleta Gerea de exemplu, am dedus-o și deși n-am primit nici un răspuns direct de la ea, a scăpat o dată o confirmare de primire. Etc., etc.
« Ultima Modificare: 25.Mar.2019, 08:17:35 p.m. de remarque »
Knock! knock! knock! Cine bate? Rod knock!
La Suzuki RO un defect major în garanție ți-l rezolvi pe banii tăi! Până îi acționezi în instanță pentru recuperarea prejudiciilor...
New Vitara 1.6 VVT MT Passion Allgrip

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #379 : 25.Mar.2019, 08:16:57 p.m. »
Pestele de la cap se impute. Nici HQ din Japan nu poate fi atins cu sesizări pe email. Filozofia acestei corporații obligă  clientii sa se adreseze dealerilor sau reprezentantei nationale. Daca aceștia sunt incompetenti sau de rea credinta, firul se rupe si clientul nu are alte instrumente decat oprobiul public (dacă afecteaza) sau calea justitiei.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice