Suzuki-Club.ro - My own "Way of Life"!
Bine ai venit,
Vizitator
. Te rugăm să
te autentifici
sau să
te înregistrezi
.
O Oră
O Zi
O Săptămână
O Lună
Pentru totdeauna
Logați-vă cu numele de utilizator, parola și durata sesiunii de logare
Pagina de Start
Forum
Ajutor
Căutare
Autentificare
Înregistrare
Suzuki Club ROMANIA
»
Suzuki - discutii TEHNICE
»
Suzuki NEW VITARA
»
Probleme tehnice NEW VITARA
(Moderatori:
toma
,
yeti
) »
Probleme motor 1.6 VVT
« precedentul
următorul »
Tipărire
Pagini:
1
...
32
33
34
35
36
[
37
]
38
39
40
41
42
...
58
Mergi Jos
Autor
Subiect: Probleme motor 1.6 VVT (Citit de 93810 ori)
0 Membri şi 6 Vizitatori vizualizează acest subiect.
remarque
Hero Member
Mesaje postate: 752
Re: Probleme motor 1.6 VVT
«
Răspuns #360 :
24.Mar.2019, 02:26:28 p.m. »
Și acum despre recuperarea banilor și interacțiunea cu Premium Cars Cluj. La timpul potrivit o să postez un mic serial și pe topicul dedicat Premium Cars.
Ridicasem mașina reparată. Ura ! Eram pe drumul de întoarcere de la Debrecen către casă și "savuram" mersul normal al motorului, mers de care nu m-am putut bucura aproape 4 ani. După vreo 2-3 ore de drum (drumul spre casă durează vreo 5 ore) primesc pe mobil un e-mail de la dl. Florin Lung, șef atelier Premium Cars Cluj. Mă gândesc că poate e ceva important și opresc într-o parcare să-l citesc. Mi-a cam sărit bucuria din cap. Asta este realitatea HIDOASĂ de care vorbeam. Ăștia sunt Suzuki România și "acreditații" lor.
Citez din e-mailul primit:
"Pentru a putea incheia procedura de analiza si verificare a dosarului de despagubire societatea de asigurare ne solicita si noi la randul nostru va solicitam sa ne furnizati informatiile si documentele de mai jos:
Test diagnoza de la ultima revizie + test diagnoza din prezent .
Se intelege ca auto are probleme in zona cuzinetilor dar nu se specifica la care dintre cilindrii si daca restul de cuzineti sunt ok . (se vede ca nu sunt demontati restul)
Arborele cotit este ok sau nu ? Daca nu , unde anume sunt probleme?
Copie dupa comanda de atelier din Ungaria si copie dupa comenzile de atelier de la revizii.
Care este necesarul de reparatie ? Inlocuire motor (complet cu sau fara chiulasa , nou sau remanufacturat )sau reparatie motor ? Care este diferenta intre cele doua variante si de ce se alege una dintre ele si nu cealalta .(ce reprezinta facture de 3500 Euro)
Poze sau video cu masuratorile efectuate in zonele cu probleme , deoarece in poze nu se va putea evidentia un defect .
In ce stadiu este masina in prezent ? Demontata sau reparata ?
In masura in care aceste informatii ne vor fi furnizate va asiguram ca depunem toate eforturile pentru a va sprijini in decontarea cat mai rapida a reparatiei ."
O să vă traduc doar două din aspecte:
1) Mă întreabă de ce am ales varianta cu schimbul întregului blocului motor în detrimentul celei cu schimbul doar a arborelui cotit, a bielelor și a cuzinețlor (varianta de reparație minimală, mai ieftină, care nu lua în calcul toate componentele afectate), uitând subit că asta mai scumpă a fost propunerea monsieurului Lucian Gârbaciu, care a și cerut un deviz "îmbunătățit" ca valoare de la.service-ul unguresc în acest sens și pe care l-am acceptat dorind să-mi repar motorul cât mai bine posibil. Brusc suferă de amnezie. Cu un scop bine definit.
2) Video din zonele cu probleme, că pozele nu-s relevante, din care să reiasă toleranțele ieșite din norme. N-am știut să îi rog din timp pe cei de la Debrecen să-și cumpere și monteze în hale special pentru cei de la Suzuki România echipament de filmare high-tech cu rezoluții uriașe din care să rezulte erorile de cote la cuzineți și arborele cotit unde sunt relevante sutimile de mm.
Așa după părerea voastră ăștia sunt bine intenționați sau vreau doar să se eschiveze prin diverse stratageme de la obligațiile ce le revin ?
memorat
Knock! knock! knock! Cine bate? Rod knock!
La Suzuki RO un defect major în garanție ți-l rezolvi pe banii tăi! Până îi acționezi în instanță pentru recuperarea prejudiciilor...
New Vitara 1.6 VVT MT Passion Allgrip
FritzVonSpritz
Hero Member
Mesaje postate: 1659
Gen:
Cluj-Napoca
«
Răspuns #361 :
24.Mar.2019, 02:39:25 p.m. »
Eu nu stiu, adica stiu, dar ma fac ca nu pricep........Dupa ce i-ai picurat atata vreme cu problema ta, atat pe Premium Cars, cat si pe Rubin, sau pe Suzuki Romania, de ce mai cer atatea documente si dovezi? Mult mai simplu ar fi sa vorbeasca direct cu Debrecen ......Ce i-ati facut omului? ce defect a fost pana la urma? cat a costat? ....Trimiteti-ne un deviz de reparatie sa punem restitui banii omului si era gata totul.
Dar nu, hai sa ne scarpinam invers, sa mai cerem niste probe, chiar video, sa mai apelam la niste birocratie, sa il punem sa aduca documente....
Naspa treaba!
Mult succes!
Iti tin pumnii in lupta cu "sistemul"
memorat
Suzuki Ignis GL 2018, Ex-Nissan Micra Hatchback 2005
Daca ai o masina, te bucuri de 2 ori: cand o cumperi si cand o vinzi....
The following users thanked this post:
remarque
fishman
Newbie
Mesaje postate: 34
Oradea
«
Răspuns #362 :
24.Mar.2019, 02:41:00 p.m. »
Salut,
Parerea mea este ca incearca sa traga de timp...sa te plictisesti..si sa abandonezi..asa ca singura varianta este sa ii dai in judecata si sa iti recuperezi banii...
PS, cand eram in discutii cu diversi dealeri sa. cumpar masina..am primit o oferta de la premium cj...de tot rasul..era o chestie gratis.dar ei au trecut_o in oferta cu un cost de doar 500 euro...asa sa faca un ban cinstit....
memorat
Vitara Passion Silky Metalic 1,6 benzina
remarque
,
kellogs
Lerua07
Hero Member
Mesaje postate: 1581
Gen:
Carpe diem !
Targoviste
«
Răspuns #363 :
24.Mar.2019, 03:47:18 p.m. »
"Copie dupa comanda de atelier din Ungaria si copie dupa comenzile de atelier de la revizii.
Care este necesarul de reparatie ? Inlocuire motor (complet cu sau fara chiulasa , nou sau remanufacturat )sau reparatie motor ? Care este diferenta intre cele doua variante si de ce se alege una dintre ele si nu cealalta .(ce reprezinta facture de 3500 Euro)
Poze sau video cu masuratorile efectuate in zonele cu probleme"
Astia ori sunt nesimtiti si nu vor sa-ti dea banii, ori sunt idioti !
Cine pastreaza "copie dupa comenzile de atelier de la revizii" ?
Asta trebuie sa-i intrebe pe cei de la service-ul din Ungaria, nu pe tine : Care este diferenta intre cele doua variante si de ce se alege una dintre ele si nu cealalta .(ce reprezinta facture de 3500 Euro)
Asta este chiar nesimtire, fiind constienti ca nu ai de unde prezenta asemenea proba , hilara si exagerata: "Poze sau video cu masuratorile efectuate in zonele cu probleme".
Aceeasi nesimtire crasa este si din partea asiguratorului - aceste pretentii absurde puteau foarte bine respinse si argumentate de cei de la service-ul din Cluj.
Problema documentelor ptr asigurator este a asiguratului, adica service-ul din Cluj, nu a ta. Daca refuza sa te despagubeasca, pe baza facturii si a constatarilor facute de cei din Ungaria, singura cale este instanta de judecata, in care sa le ceri si despagubiri materiale ptr drumurile facute in Ungaria, cazare, timp pierdut, etc.
memorat
Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !
remarque
ntire2000
Hero Member
Mesaje postate: 7560
47°133'N 24°496'E Absurdistan
«
Răspuns #364 :
24.Mar.2019, 03:49:47 p.m. »
întrebare de baraj: cei din Debrecen au schimbat short engine block-ul cu totul.
ala vechi a ramas acolo?
ca poate era interesant sa-l aduci acasa si sa-l prezinti ca proba la proces.
PS: acest email te sfatuiesc sa-l traduci si sa-l legalizezi si trimite-l la cei de la QA Suzuki din Esztergom, ai ceva contacte ale alora.
hora în care te-ai apucat tu sa joci poate e prea mica pentru partenerii tai de dans, ungurii stiu un ceardas care e mai rapid decât valsul pe care-l stiu ai nostri.
memorat
スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού
remarque
kellogs
Hero Member
Mesaje postate: 1077
Bucuresti
«
Răspuns #365 :
24.Mar.2019, 04:35:50 p.m. »
Tratament de exorcizare pana la capat, pai nu ?....
Cu astia nu ma stai la discutii. Proces pentru daune morale, drumuri facute, stres, nervi, neglijenta, incompetenta, etc - 100.000 euro (atiunea 1). Asta merge separat de recuperarea celor 3500.
Apoi despre cei 3500, faci dosarul din care reiese clar ca sunt in culpa si trebuie sa plateasca, cu ce documente ai in prezent nu cu ceea ce cer ei, fireste, le trmiti copii (eventual legalizate, catre Suzuki Romania), prin avocat / executor / cum s'o numi si astepti X zile pana treci la actiune silita in instanta (actiunea 2).
Daca le mai arde de gluma la fiecare traznaie mai plusezi la actiunea 1. Pana le piere cheful de glume proaste.
L.E. de fapt, mai bine nu le anexezi tot ce ai, ca s anu isi pregateasca vreo poarta de scapare, pe alea le prezinti la proces instantei. Doar le pui in vedere ca au de plata atat. Cu agaricii dela Premium Cars nu cred ca ai ce sa mai discuti. Doar cu Suzuki Romania.
memorat
simulatoare TPMS, pentru Suzuki si nu numai -
https://spooftpms.com
adaptoare lumini frane/semnalizare SUA (rosu/rosu) -> EU (rosu/portocaliu) -
https://rearlightsbox.eu/
remarque
FritzVonSpritz
Hero Member
Mesaje postate: 1659
Gen:
Cluj-Napoca
«
Răspuns #366 :
24.Mar.2019, 05:16:56 p.m. »
Eu cred ca nu poti sa ceri asa 100.000 Euro, ca asa ai stabilit tu .......Trebuie sa se consulte cu un avocat cat poate cere, ca posibil ca si in cazul manoperei, sa existe o tarifare : pentru neglijenta X lei, pentru tergiversari si amanari Y lei, daune morale pt nervi,stress Z lei......Nu stiu, zic si eu .....
memorat
Suzuki Ignis GL 2018, Ex-Nissan Micra Hatchback 2005
Daca ai o masina, te bucuri de 2 ori: cand o cumperi si cand o vinzi....
remarque
Utilizator_Anonim
Hero Member
Mesaje postate: 3407
Gen:
Bucuresti
«
Răspuns #367 :
24.Mar.2019, 05:51:14 p.m. »
Pt daune platesti taxa de timbriu, care nu e mica.
Ar fi bine sa recuperezi de la unguri blocul motor pt expertiza, siguri vor face rahaturi magarii nostri.
Oricum notifica-i prin avocat sa plateasca factura de reparatii.
memorat
Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp
remarque
ntire2000
Hero Member
Mesaje postate: 7560
47°133'N 24°496'E Absurdistan
«
Răspuns #368 :
24.Mar.2019, 06:01:19 p.m. »
cu daunele morale nu o sa aiba prea mare succes, o sa câstige cel mai probabil o compensatie minima pentru x drumuri si timp pierdut.
câteva mii de euro, nu mult.
cel mai interesant ar fi sa ceara retragerea acreditarilor din partea companiei Suzuki a celor care fac bisnita cu marca lor în România.
nu pot cred ca ungurii sunt partasi la mizeriile astora de aici si nici nu cred ca-si scuipa în propria ciorba, ca sa fim mai metaforici.
au mai fost precedente, n-ar fi prima marca auto care-si reconsidera pozitia fata de vreun dealer local.
memorat
スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού
remarque
Utilizator_Anonim
Hero Member
Mesaje postate: 3407
Gen:
Bucuresti
«
Răspuns #369 :
24.Mar.2019, 06:03:22 p.m. »
Lasa ca nici dealerii vw din N Bucurestiului nu sunt mai buni, stiu niste povesti cu 2 a6 cu chiulasa crapata si procese pt garantie.
Suzuki nu fac nota discordanta
memorat
Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp
Tipărire
Pagini:
1
...
32
33
34
35
36