Autor Subiect: Probleme motor 1.6 VVT  (Citit de 93839 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ntire2000

Re: Probleme motor 1.6 VVT
« Răspuns #260 : 25.Ian.2019, 12:18:32 p.m. »
http://www.suzukiauto.com/warranty.aspx

banuiesc ca asta e valabil la nivel global, acuma pe plan local fiecare face cum îl taie capul.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Online wolfin

« Răspuns #261 : 25.Ian.2019, 12:19:31 p.m. »
@Dogy nu ai citit atent. putea sa o lase acolo..dar dura ca timp ca nu aveau piese de schimb.
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline ntire2000

« Răspuns #262 : 25.Ian.2019, 12:24:46 p.m. »
în plus, probabil au si aia mândria lor, te duci cu pacientul pe jumatate mort dupa ce (nu) l-au operat atâta timp niste indolenti si vrei sa-l faci ca-n tinerete.
si eu sunt de parere ca daca lasa masina în service câteva zile o reparau aia.

PS: atentie la politele casco, cred ca exista posibilitatea daca lasi masina în service sa ti se dea masina la schimb.
probabil ca era o chestie faina sa te duci dincolo, sa-ti lasi masina la reparat, sa te plimbi cu alta câteva zile, iar apoi cu decontul sa te duci la ANPC si sa-i pui pe astia care te-au plimbat si care nu recunosc diagnosticul dat de altii sa plateasca asiguratorului toate cheltuielile provocate de indolenta.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Dogy

« Răspuns #263 : 25.Ian.2019, 12:30:53 p.m. »
@Dogy nu ai citit atent. putea sa o lase acolo..dar dura ca timp ca nu aveau piese de schimb.

Ba asta am inteles, dar era vorba de schimbat bobine si bujii.
Problema cea mare a lui remarque e asta, din ce am dedus eu: "din cauza aprinderii deficitare la unul din cilindrii a provocat afectarea gravă a motorului provocând defecțiuni la lanțul de distribuție (și implicit la cele 2 patine ale lanțului de distribuție, precum și la întinzătorul hidraulic al lanțului de distribuție) probleme care nu pot fi rezolvate decât prin înlocuirea și a acestor componente".
Intreb daca treaba asta (pe langa bobine si bujii) nu se putea face cumva pe garantie in Ungaria.
  • Suzuki Vitara Facelift 2019 1.0 Passion 5MT Allgrip

Offline remarque

« Răspuns #264 : 25.Ian.2019, 03:59:59 p.m. »
La Debrecen deși le-am arătat garanția extinsă mi-au luat bani pentru manoperă (diagnoza), am factură. De asemenea le-am zis să-mi schimbe pe loc  bobinele de inducție și bujiile, probabil ar fi făcut-o tot contra cost, dar nu aveau bobine pe stoc, bujii aveau. Sincer dacă le aveau aș fi scos banii din buzunar, lor n-aveam nimic să le reproșez și vroiam să-mi rezolv problem rapid, pentru lanț aș mai fi venit probabil odată. Posibil să-mi ia bani pentru că garanția extinsă era în română. n-aveam traducerea ei și nu înțelegeau ce scrie sau poate pentru că garanția extinsă e dată de vânzător, zicea cineva mai sus așa ceva, habar n-am și am omis să-i întreb. Eu nu vorbesc maghiara, ei nu vorbeau română, ne-am înțeles destul de greu în engleză.
Knock! knock! knock! Cine bate? Rod knock!
La Suzuki RO un defect major în garanție ți-l rezolvi pe banii tăi! Până îi acționezi în instanță pentru recuperarea prejudiciilor...
New Vitara 1.6 VVT MT Passion Allgrip

The following users thanked this post: Dogy

Online wolfin

« Răspuns #265 : 25.Ian.2019, 07:22:27 p.m. »
Cei 3 ani(primii) is dati de suzuki magiar...ca producator.

Urmatorii de suzi ro.

Prin urmare...data viitoate sa te duci cu cineva vorbitor de maghiara.

Sunt useri romani de etnie maghiara aici....poate te ajuta.
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline remarque

« Răspuns #266 : 26.Ian.2019, 07:16:35 a.m. »
Păi dacă garanția extinsă e dată de "suzi.ro" înseamnă că după expirarea garanției normale de 3 ani, dincolo, în Ungaria sau în altă țară  poți să-ți rezolvi o defecțiune doar pe banii tăi ? Nu știam asta, m-am documentat eu, dar insuficient. Îmi spui te rog de unde ai informația cu suzi.ro ? Șă știu cum pun problema dacă mai ajung la unguri.

Păi atunci garanția reală e cam de 3 ani, dacă până atunci ai o problemă serioasă nerezolvată în țară (și ați văzut cum se pune problemă) poți merge la unguri și ți-o fac pe gratis. După 3 ani, salutare, voie bună, banii jos.
« Ultima Modificare: 26.Ian.2019, 07:35:43 a.m. de remarque »
Knock! knock! knock! Cine bate? Rod knock!
La Suzuki RO un defect major în garanție ți-l rezolvi pe banii tăi! Până îi acționezi în instanță pentru recuperarea prejudiciilor...
New Vitara 1.6 VVT MT Passion Allgrip

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #267 : 26.Ian.2019, 09:03:37 a.m. »
Nici alte marci nu dau mai mult de 2-3 ani garantie.
Exceptia e la koreene si unele japoneze care te vor legat de glie ( masini ieftine, castig din intretinere)
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline migabi

« Răspuns #268 : 26.Ian.2019, 09:50:32 p.m. »
Nu cred ca o sa poti repara masina la unguri fara un acordul Suzuki si a dealerilor de la noi. Din cate tin minte, reprezentantele sunt firme diferite de producator si atributiile lor se opresc la granita. Practic Suzuki are pe nume propriu o fabrica in Ungaria si vinde masini prin intermediul unor baieti care se supun unor reguli ( dintr-un contract ). Daca sticla de pepsi cumparata de la magazinul de la colt are eticheta sfasiata, nu o sa o poti schimba la Carfur chiar daca ai bonul.
Una peste alta, vezi in contractul de v-c ce stipuleaza la garantie, poate se lauda cu ceva..
SX4 SE m16a awd 2011

Online wolfin

« Răspuns #269 : 26.Ian.2019, 11:00:39 p.m. »
Exista o directiva..99/44/ce.

Garantia este valabila pe piata interna..si cand zic interna....ma refer la uie.

Ultima oara cand am luat cola din magazin .... nu mi au dat garantie.
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970