Autor Subiect: Probleme motor 1.6 VVT  (Citit de 93840 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Online ntire2000

Re: Probleme motor 1.6 VVT
« Răspuns #250 : 23.Ian.2019, 02:01:08 p.m. »
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Soimu

« Răspuns #251 : 23.Ian.2019, 03:59:08 p.m. »
Am o nedumerire: masina este in garantie, nu?...garantia este internationala; deci la o cedare in garantie poti apela la orice reprezentanta Suzuki din lume. Considerand ce se intampla in RO cu masina ta, cred ca poti apela fara probleme la o rezolvare in garantie in Ungaria, acolo unde este sursa principala a automobilului, daca in tara nu se rezolva!...chiar la departamentul de service al Uzinei de fabricatie! Expune situatia si motivatia si vezi ce obtii.

Aici e bine sa apelezi intai la ANPC si apoi la un avocat sa le ceri si daune, dar dureaza. Poti apela si la Avocatul Poporului, dar stiind cine este, nu stiu ce sanse sunt...
  • 2018 SWIFT 1.2 PASSION 90 CP 2WD si 2018 IGNIS 1.2 GLX AllGrip

Offline Myhay

« Răspuns #252 : 23.Ian.2019, 08:19:41 p.m. »
Off topic - Nu pot sa ma abtin dar discutau colegii destul de aprins si 100% convinsi si siguri pe ei ca se beneficiaza de 7 ani sau mai nou 3+7 ani garantie la motor + cutie incluzand si turbina pe un topic  motor 1.0 vs 1.4 cred , deci lumea sa stea linistita ca turbina se schimba domne' pe garantie gratis daca pica stati fara griji   :-t  Pe bune inca mai credeti ? Doar pe hartie se beneficiaza. Eu cand tot am spus pe aici pe forum ca garantia este vrajeala..... uitati dovada vie - colegul remarque. Si or mai fi multi altii in situatii de genul dar nu au facut valuri sau au lasat-o moarta. Nu stiu cum se comporta reprezentantele auto in alte tari dar la noi pentru mine e clara treaba si nu de ieri de azi....
  • Suzuki Baleno 1.2 DUALJET GLX / Granite Grey Mettalic + Vitara Hybryd ALLGRIP 1.4Boosterjet Spirit 6MT / Galactic Grey Metallic

The following users thanked this post: Soimu

Offline NicNic

« Răspuns #253 : 25.Ian.2019, 01:00:03 a.m. »
Le-am zis celor de la Rubin că dacă sunt așa de siguri că motorul merge perfect să facem un buy back și-mi cumpăr o mașină nouă de la ei. S-au făcut că nu mă aud.

Dacă vând mașina o s-o fac doar dacă e reparată. Aș pierde prea mult să o dau așa cum este și să o vând ascunzând defectul nu sunt genul.

Fiindcă cei din service-urile autorizate Suzuki România, cu tot cu șeful lor mare, m-au tratat așa, încerc cu ANPC, cu RAR, cu Suzuki Ungaria, poate și în instanță. Dacă nici așa nu rezolv abia atunci scot banii din buzunar să o repar, numai bobinele sunt vreo 1600 de lei. Cum am avut răbdare 3 ani și jumătate mai stau o lună măcar să văd ce zic ANPC-ul, RAR-ul, etc.

Garantia suplimentara a masinii tale este data de producator sau de vanzator?

Din cate stiu, garantia suplimentara este un fel de asigurare pentru avarii accidentale (tehnice).
Asa ca are alte conditii de aplicare decat garantia data  de producator.
Insa citirea cu atentie a conditiilor ar trebui sa clarifice aspectele privind aplicarea ei.

Spre exemplu, eu am avut o divergenta de opinie cu Autonet Giulesti, cand cu defectarea unei bobine de inductie.
Am plecat nervos de acolo, lasand masina sa o repar la ei, si spunandu-le ca inainte sa achit reparatia bobinei, voi vrea raspuns in scris ca nu este acoperita reparatia pe garantie.
La nici doua ora dupa ce am parasit service-ul, m-au sunat si mi-au spus ca inlocuirea bobinei de inductie este acoperita de garatia extinsa.

Nu stiu cat de mult conteaza atitudinea serviceului sau a proprietarului masinii, insa e cert ca trebuie insistat sa se respecte o regula, lege sau contract, aici, prin Romania
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline remarque

« Răspuns #254 : 25.Ian.2019, 08:32:32 a.m. »
În caietul meu de garanție extinsă la "Componentele acoperite de garanția extinsă" la pag. 4 scrie "Componentele ansamblului motor ... lanț ..." iar la pag. 5 scrie "Componentele sistemului electric și electronic ... sistemul electronic de aprindere (excluzând cablurile de aprindere) ... " Așa că lanțul și  bobinele de inducție înțeleg că sunt incluse în garanția extinsă. În service, cu carnetul de garanție extinsă în mănă, le-am arătat ce scrie la pag. 4 și pag. 5. Mi-au răspuns: "Da, sigur că da, dar trebuie să cerem aprobarea de la dl. Lucian Gârbaciu ..." No, de cerut, au cerut-o, ce a urmat știți.

Care e tactica ? Deoarece șefu' mare a apucat să zică pe e-mail că motorul n-are nimic, cum șefu' mare nu poate greși, atunci ia să nu-i dea zurbagiului nimic la mână care să-i confirme defectul. Am de la ei doar fișe de service unde defectul este infirmat.  Deși la un moment dat au recunoscut verbal că motorul sună anormal, din acel moment au refuzat explicit să-mi dea vreo confirmare scrisă în acest sens. La ANPC printre altele am trimis inclusiv captură de ecran cu SMS-ul prin care ceream de la ing. de la Rubin să-mi dea fișa de service de la acea verificare unde au recunoscut că există o problemă, lucru pe care l-au refuzat în continuare.

Alt aspect, cănd am sunat la Autonet pentru confirmarea datei vizitei la ei și i-am întrebat dacă au văzut filmul, practic au dat-o la întors, că o filmare cu telefonul nu este relevantă, că motorul poate n-are probleme, etc. Deși în prima fază au fost cooperanți și m-am înțeles cu ei explicit să le trimit filmul cu înregistrarea sunetului motorului de care păreau interesați. Ulterior am aflat că dl. Gârbaciu știa de aici, de pe forum că mă duc la Autonet și când. Să recapitulăm: șeful de service pe România află cât mă duc la Autonet și ăștia își schimbă atitudinea. Să fie vreo legătură ? Ungurii, ce-i în gușă și-n căpușă: mașina matale sună că tractorul.

Knock! knock! knock! Cine bate? Rod knock!
La Suzuki RO un defect major în garanție ți-l rezolvi pe banii tăi! Până îi acționezi în instanță pentru recuperarea prejudiciilor...
New Vitara 1.6 VVT MT Passion Allgrip

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #255 : 25.Ian.2019, 09:01:04 a.m. »
Ca o recapitulare, în care service-uri ai fost efectiv cu mașina?

Offline remarque

« Răspuns #256 : 25.Ian.2019, 09:12:11 a.m. »
La Premium Care Cluj, Hinode Tg.Mures, Rubin Bistrița și Suzuki Limuzin Autohaz Debrecen. De la Hinode nu mi-au dat nici o hârtie, de la restul am cel puțin o fișă de service

Probabil pe tine te interesează dacă am fost sau nu la Autonet. M-am programat la Autonet datorita review-urilor voastre pozitive pentru 21.01.2019. Văzând cum pun problema, prea diplomatic pentru cât de evident era sunetul tractorului, n-am vrut să risc să fac un drum degeaba până la București, am anulat programarea și m-am dus la 18.01.2019 la service-ul din Debrecen.
Knock! knock! knock! Cine bate? Rod knock!
La Suzuki RO un defect major în garanție ți-l rezolvi pe banii tăi! Până îi acționezi în instanță pentru recuperarea prejudiciilor...
New Vitara 1.6 VVT MT Passion Allgrip

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #257 : 25.Ian.2019, 09:18:28 a.m. »

Probabil pe tine te interesează dacă am fost sau nu la Autonet.

Nu am interese personale, s-a scris mult și mă gândeam că o recapitulare e binevenită.

Online ntire2000

« Răspuns #258 : 25.Ian.2019, 09:53:41 a.m. »
ce bine e sa fii perseverent (pe nervii, banii si timpul tau)

perseverenta e cheia succesului.

din a patra încercare ti-a iesit, macar ai rezultatul "analizelor medicale".
acuma mai trebuie sa gasesti niste "doctori" priceputi, problema e ca la noi astia o dau dintr-un malpraxis în altul si se uita doar la bani.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Dogy

« Răspuns #259 : 25.Ian.2019, 12:00:59 p.m. »
Revin si eu cu intrebarea pusa de colegul Soimu mai sus:
Garantia nu este internationala? N-ar trebui sa o poti face in orice service macar din UE, dar mai ales la service-urile din Ungaria, tara-mama a masinii? Adica stiu ca poti face revizii in garantie la orice service Suzuki din Europa, de ce n-ai putea face si pe garantie o asemenea inlocuire? Ai incercat sa pui problema la Debrecin?
  • Suzuki Vitara Facelift 2019 1.0 Passion 5MT Allgrip