Autor Subiect: Probleme motor 1.6 VVT  (Citit de 93842 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ntire2000

Re: Probleme motor 1.6 VVT
« Răspuns #240 : 22.Ian.2019, 08:12:00 p.m. »
asa si?
ANPC se duce si da o amenda dealerului, ala se apuca si îi repara motorul asa.... mai în scârba, mai cu de-a sila, înjurând printre dinti.
si are "grija" sa provoace o defectiune "întâmplatoare" a motorului peste câteva luni. (meseriasii stiu la ce ma refer, orice mecanic poate "agresa" o componenta (strânge prea tare sau insuficient un surub, de ex.) care sa cada atunci când e cazul fara sa dea de banuit).

solutia e mult mai simpla.
boicotarea acestor samsari care pe lânga faptul ca pun la vânzare cu preturi nesimtite - peste 20-25% !! din valoarea modelelor îsi mai si bat joc de clientii care au probleme în garantie.
cine vrea masina de dincolo o poate lua la preturi cu adevarat promotionale https://i.ibb.co/31r78L1/vitara-hu-prices.jpg
promotia este pe coloana din dreapta, iar daca vreti pretul in lei faceti împartirea cu 68 (68 de forinti = 1 leu)

când vor începe sa câstige mai putin din vânzari (si-i va apuca foamea), poate vor avea timp suficient sa se axeze si pe partea de service si sa faca multumiti niste clienti care acum regreta ca au ales aceasta marca de masina.
pentru cine vrea detalii suplimentare despre procedura, PM.
« Ultima Modificare: 22.Ian.2019, 08:43:41 p.m. de ntire2000 »
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline remarque

« Răspuns #241 : 23.Ian.2019, 08:44:32 a.m. »
Asta cu prețurile mașinilor Suzuki din Ungaria versus cele din România e cazul să-i afecteze. Mare tare decât o reclamație la ANPC. Dacă vreodată o să-mi mai iau vreo mașină nouă Suzuki probabil  o s-o fac din Ungaria. Am mai spus-o, Vitara mi-a plăcut și îmi place, e o mașină reușită, cu multe părți bune. Inclusiv motorizarea M16A, care sincer îmi pare rău că e scoasă din producție și ofertă.  Să vă ferească însă Dumnezeu să ajungeți pe mâna service-urilor de marcă autohtone.

Acum mulți ani când făceam și depanări mi-a venit pe mână o sculă scumpă pentru vremea aceea pentru o reparație minoră, de rutină. Dintr-o neatenție am stricat-o. I-am cumpărat omului pe banii mei o sculă nouă. Clientul căruia i-am schimbat scula respectivă e acum un om politic cunoscut în orașul meu și povestea poate fi probată. 

Dacă inversăm rolurile și aș fi răspuns eu de o problemă ca asta, făcând ce-au făcut ei, păi în primul rând mi-ar fi crăpat obrazul de rușine că nu pot să rezolv o problemă banală. În al doilea rând văzând că reclamația clientului e întemeiată, confirmată de un service autorizat din țara unde se fabrică mașina, aș fi pus bani din buzunarul meu să cumpăr piesele numai să mulțumesc un client căruia până la urmă i-am stricat motorul cu nepriceperea mea. Când ai portofel în loc de suflet nu procedezi așa ...

M-am tot gândit și până una alta pregătesc o reclamație și pentru RAR.
Knock! knock! knock! Cine bate? Rod knock!
La Suzuki RO un defect major în garanție ți-l rezolvi pe banii tăi! Până îi acționezi în instanță pentru recuperarea prejudiciilor...
New Vitara 1.6 VVT MT Passion Allgrip

The following users thanked this post: kellogs

Offline ...

« Răspuns #242 : 23.Ian.2019, 09:37:00 a.m. »
I'd probably be doing the same thing you're doing, dar nu mai bine vinzi masina cat inca merge, in pierdere, asta e clar, si scapi de o tona de griji? Ca la divort, daca nevasta e o scorpie: e scump, dar merita.

Offline fireburn

« Răspuns #243 : 23.Ian.2019, 09:56:11 a.m. »
Poate e normal sa vrea sa-si repare masina si sa nu piarda enorm.
Altfel isi cumpara una second hand si isi asuma riscurile.

Offline remarque

« Răspuns #244 : 23.Ian.2019, 10:29:51 a.m. »
Le-am zis celor de la Rubin că dacă sunt așa de siguri că motorul merge perfect să facem un buy back și-mi cumpăr o mașină nouă de la ei. S-au făcut că nu mă aud.

Dacă vând mașina o s-o fac doar dacă e reparată. Aș pierde prea mult să o dau așa cum este și să o vând ascunzând defectul nu sunt genul.

Fiindcă cei din service-urile autorizate Suzuki România, cu tot cu șeful lor mare, m-au tratat așa, încerc cu ANPC, cu RAR, cu Suzuki Ungaria, poate și în instanță. Dacă nici așa nu rezolv abia atunci scot banii din buzunar să o repar, numai bobinele sunt vreo 1600 de lei. Cum am avut răbdare 3 ani și jumătate mai stau o lună măcar să văd ce zic ANPC-ul, RAR-ul, etc.

Knock! knock! knock! Cine bate? Rod knock!
La Suzuki RO un defect major în garanție ți-l rezolvi pe banii tăi! Până îi acționezi în instanță pentru recuperarea prejudiciilor...
New Vitara 1.6 VVT MT Passion Allgrip

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #245 : 23.Ian.2019, 10:35:12 a.m. »
Mergi direct in instanta, cu traducerea dupa ce au scris ungurii, nu mai pierde vremea, o sa fie buna de casare pana se pronunta instanta.
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline ...

« Răspuns #246 : 23.Ian.2019, 10:38:01 a.m. »
Nici nu m-am gandit sa o vinzi ascunzand defectul, ci mentionand problemele pe care le-ai sesizat. Scazand chiar contravaloarea pieselor pe care viitorul proprietar le-ar inlocui.

Nu te gandi ca pierzi prea multi bani, sanatatea si linistea mintala valoreaza mult mai mult. Dac-ai sti ce leu paraleu eram si eu odata si ma duceam pana in panzele albe, cu dreptatea in mana. Cu aceeasi idee in cap: nu-i corect, am muncit pentru banii aia. Treptat, mi-am dat seama ca o ceasca de cappuccino pe o terasa, savurata in familie, face mult mai mult la "pisic" decat o eventuala victorie indepartata, care te suge de puteri si te albeste de nervi.

Nu-s eu asa batran, dar la dat sfaturi de echilibru mintal ma pricep. La masini, nu prea.

The following users thanked this post: toma, remarque, maxwell, Soimu

Offline gabi males

« Răspuns #247 : 23.Ian.2019, 10:47:25 a.m. »
Imi pare tare rau sa vad ca te-ai lovit de atatea probleme cu masina! Sunt convins ca nu mai ai nici nervi suficienti, nici timp. Totusi, incearca sa iei legatura si cu cei de la DAB. S-ar putea sa gasiti impreuna o cale de rezolvare.
  • Ex-Suzuki Baleno 1,2 GLX,acum Suzuki Vitara 1,4, allgrip,AT,luxus,2019

Offline ntire2000

« Răspuns #248 : 23.Ian.2019, 01:17:43 p.m. »
asta e motivul pentru care am ales sa-mi iau masina din HU.
pretul mai mic cu 3000 de euro (pentru banii astia merg si cu bicicleta pâna acolo  :-j)
service-ul de nota 10+, amabilitatea oamenilor de acolo care fac abstractie de nationalitate, pentru ei clientul e client, nu fraierul care a intrat ca sa fie "facut" la buzunar.
stiti ce ne diferentiaza pe noi de ei?
mentalitatea.
seful de service din Debrecen mi-a zis acum câtiva ani o chestie care mi-a ramas pe creier: "tu trebuie sa pleci multumit de aici, pentru ca daca iesi încruntat sau suparat pe poarta, poate te intersectezi cu altii care tocmai intra si pe care atitudinea ta s-ar putea sa-i faca sa se razgândeasca sa mai intre. tu ce crezi, ca masinile din showroom le tinem ca sa le admiram sau ca sa le vindem?"
fara comentarii, nu?
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: toma, gelum, gabi males

Offline kellogs

« Răspuns #249 : 23.Ian.2019, 01:34:07 p.m. »
asta e motivul pentru care am ales sa-mi iau masina din HU.

Esti off-topic, ar trebui sa te raportez :D
Cum ai reusit ? Era pe aici un topic in care se mai interesara si altii de acelasi lucru si nu au avut succes. @toma poate ne muti postarile acolo ? Multumesc!

@remarque Atentie cand Creatorul iti da prea mult din asta - suflet. Atentie cum si pe unde il irosesti, nu e facut pentru lumea asta. In alta ordine de idei, daca doresti sa plangi un pic si pe japoneza:

http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=7068.0

simulatoare TPMS, pentru Suzuki si nu numai - https://spooftpms.com
adaptoare lumini frane/semnalizare SUA (rosu/rosu) -> EU (rosu/portocaliu) - https://rearlightsbox.eu/

The following users thanked this post: remarque, Soimu