Suzuki-Club.ro - My own "Way of Life"!
Bine ai venit,
Vizitator
. Te rugăm să
te autentifici
sau să
te înregistrezi
.
O Oră
O Zi
O Săptămână
O Lună
Pentru totdeauna
Logați-vă cu numele de utilizator, parola și durata sesiunii de logare
Pagina de Start
Forum
Ajutor
Căutare
Autentificare
Înregistrare
Suzuki Club ROMANIA
»
Suzuki - discutii TEHNICE
»
Suzuki NEW VITARA
»
Probleme tehnice NEW VITARA
(Moderatori:
toma
,
yeti
) »
Probleme motor 1.6 VVT
« precedentul
următorul »
Tipărire
Pagini:
1
...
13
14
15
16
17
[
18
]
19
20
21
22
23
...
58
Mergi Jos
Autor
Subiect: Probleme motor 1.6 VVT (Citit de 93846 ori)
0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.
enicky
Hero Member
Mesaje postate: 12742
Gen:
Bucuresti
Re: Probleme motor 1.6 VVT
«
Răspuns #170 :
10.Aug.2018, 10:06:12 p.m. »
Probabil marti-miercuri e gata masina. Nu stiu de unde panica, daca ai cartea masinii totul se rezolva simplu pt. ca nu mai ai taxa de platit(un drum in plus). Adm. financiara si Politie, doar atat este traseul. RCA, taxa talon sa existe si bani de 5luni de impozit si politie/numere, adica 2-3 zile asa, lejer.
memorat
Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip
Jurnal de bord
AT
Hero Member
Mesaje postate: 1135
Bucuresti
«
Răspuns #171 :
11.Aug.2018, 12:28:16 a.m. »
@iulian
, de la ce dealer ati achizitionat masina? In service o aveti la acelasi dealer?
Oricum ar fi, din cele expuse deduc ca aveti o neconformitate majora la masina nou sosita din fabrica (motor defect). Conform legii protectiei consumatorului (legea 449) in cazul unei neconformitati majore clientul ar putea solicita chiar si inlocuiriea produsului daca alte masuri reparatorii i-ar aduce prejudicii.
In alta ordine de idei, tot legea 449 precizeaza ca produsul trebuie adus la conformitate (reparat) intr-un termen maxim de 15 zile calendaristice de la data semnalarii neconformitatii. Daca termenul a fost depasit (indiferent de motiv) se poste solicita rezolutiunea (anularea) contractului , predarea masinii catre dealer si primirea contravalorii platite pentru masina.
Este bine de stiut ca legea 449 a fost aliniata la legislatia europeana, tocmai pentru a fi protejate si pentru a nu mai fi incalcate drepturile consumatorilor. Bine ar fi ca noi consumatorii sa le cunoastem dar si sa le solicitam in asemenea situatii, fara a accepta nici cel mai mic compromis. La fel cum se procedeaza pe orice alta piata europeana iar in asemenea situatii, nu exista discutii, legea se aplica. Totodata reprezinta si un mecanism care impune respectarea calitatii pe acea piata.
memorat
Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -
The following users thanked this post:
ntire2000
Utilizator_Anonim
Hero Member
Mesaje postate: 3407
Gen:
Bucuresti
«
Răspuns #172 :
11.Aug.2018, 08:33:56 a.m. »
Corect ce spune colegul mai sus
Asa a facut o colega acum 10 ani cu un renault defect electric, dar a avut un avocat bun de gura si i-au dat alta masina
memorat
Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp
AT
Hero Member
Bucuresti
«
Răspuns #173 :
11.Aug.2018, 10:36:10 p.m. »
In mod normal, o simpla solicitare catre dealer de acordare a dreptului prevazut in 449 ar trebui sa rezolve civilizat situatia. Adica pur si simplu dealerul sa respecte legea. Tot in mod normal si o simpla solicitare prin OPC in cazul in care dealerul nu se conformeaza legislatiei ar trebui sa rezolve situatia. Insa se pare ca aceasta inca nu constituie o practica normala in piata romaneasca. Probabil se mizeaza ca un consumator mai greu apeleaza la solutia finala, apelarea la un avocat. Doar consumatorii pot schimba aceasta situatie in Romania.
memorat
Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -
ambmihai
mariusl82
Hero Member
Mesaje postate: 659
Gen:
Timisoara
«
Răspuns #174 :
03.Sep.2018, 09:00:09 a.m. »
Ceva noutati?ti-ai reparat masinuta?
memorat
New Vitara 1.6 MT Spirit Allgrip Atlantis Turquoise
Iulian V1.6
Jr. Member
Mesaje postate: 75
Gen:
Bucuresti
«
Răspuns #175 :
14.Sep.2018, 04:42:30 p.m. »
Salut
Sa schimbat distrbutia pe garantie , nu mai am zgomotul acela
Merge bine , am facut 3000 km de la reparatie
Am avut ocazia sa ascult si sa merg cu acelasi motor, cu 10000 km facuti in mai putin de 1 an ( fabricatie 2017 noiembrie) , este ceva mai zgomotos si se aude ceva mai proeminent acel cloncanit la renalti ( nu in sensul rau este acel zgomot dar prezent, se pare ca rola defazoare este responsabila de acel zgomot ) .
memorat
Vitara 1.6
remarque
Hero Member
Mesaje postate: 752
«
Răspuns #176 :
20.Sep.2018, 06:05:47 p.m. »
Bună ziua,
Am de 3 ani o Suzuki Vitara, modelul nou, cu motor aspirat 1,6 benzină, deja la prima revizie, cea benevolă la 1000 km, la mai puțin de 1 lună de la cumpărarea mașinii, am auzit un țăcănit la motorul cald, sus, sesizabil mai ales în dreptul accesoriilor/distribuției, se aude destul de bine și în pasajul roții dreapta față. Este un țac cam la un ciclu motor și este ascuțit, din habitaclu cu geamurile și ușile închise nu se aude, cu geamurile deschise sau de afară eu îl aud. Își mărește frecvența cu turația motorului dar de pe la 1200-1500 ture este acoperit de zgomotul normal al motorului. La decelerare de pe la 1500 ture îl aud destul de bine.
La fiecare din cele 3 revizii obligatorii făcute până acum am sesizat în service țăcănitul dar mi s-a răspuns că motorul n-are nimic. Acum mașina are circa 30.000 km și parcă zgomotul s-a intensificat.
Cu un stetoscop improvizat (coadă lungă de ciocan) mi se pare că zgomotul vine de la cilindrul 1, sus pe axul evacuării. În dreptul celorlalți cilindri, tacheții sfârâie frumos, la cilindrul 1, țăcăne metal pe metal. Bănui o pastilă decalibrată (prea subțire) la unul din cei doi tacheți de tip borcan cu gura în jos de pe evacuarea cilindrului 1 (cilindrul de lângă distribuție). Rola defazoare cu tot ce implică, mi se pare mai puțin probabilă drept cauză.
Fără a umbla la motor am eliminat, după priceperea mea și pe cale logică, alte posibile cauze: pinion pompă apă, fulie alternator, senzor detonație, cuzineți bielă, curele accesorii, releu comandă canistră carbon, fulie defazoare, solenoid fulie defazoare, etc. Multe din posibilele cauze sunt prezentate pe forumuri auto cu înregistrări asemănătoare cu a mea. Pot detalia dacă e cazul.
Postez aici un link cu o înregistrare a zgomotului făcut de motor cu rugămintea de a-mi răspunde: e normal ce aud, sau trebuie să mai insist prin service-urile patriei.
https://drive.google.com/open?id=1Uv3QeYHRAtoUvP23uOdBrMfX15nWj7k5
Zgomotul se aude mai bine cam pe la secundele 14-18.
Mulțumesc.
memorat
Knock! knock! knock! Cine bate? Rod knock!
La Suzuki RO un defect major în garanție ți-l rezolvi pe banii tăi! Până îi acționezi în instanță pentru recuperarea prejudiciilor...
New Vitara 1.6 VVT MT Passion Allgrip
AT
Hero Member
Bucuresti
«
Răspuns #177 :
20.Sep.2018, 08:28:12 p.m. »
Asa cum se aude din inregistrare, nu pare a fi un zgomot normal sau specific motorului benzina 1.6 VVT.
De la ce dealer ati achizitionat masina?
memorat
remarque
remarque
Hero Member
Mesaje postate: 752
«
Răspuns #178 :
20.Sep.2018, 08:55:38 p.m. »
Am luat-o de la Premium Cars Cluj, pana acum am fost pentru zgomotul asta in 3 service-uri autorizate, Premium Cars Cluj, Hinode Tg. Mures si Rubin Bistrita, toti au zis ca n-are nimic motorul, problema e ca mie nu mi se pare deloc asa.
Am trimis o sesizare la Magyar Suzuki Bucuresti pe e-mailul lor: contact
@suzuki
.ro, dar ma da afara global suzuki ca mailul nu e conform cu regulile lor, dar nu precizeaza ce regula am incalcat, am dat afara attach-urile, l-am micsorat, etc, dar tot nu l-am putut trimite, nu stiti cum altfel ajung la ei ? Daca nu pot altfel le pun reclamatia in plic cu un CD cu filmuletul cu zgomotul si trimit plicul recomandat la Bucuresti.
memorat
Knock! knock! knock! Cine bate? Rod knock!
La Suzuki RO un defect major în garanție ți-l rezolvi pe banii tăi! Până îi acționezi în instanță pentru recuperarea prejudiciilor...
New Vitara 1.6 VVT MT Passion Allgrip
shpeedy
Hero Member
Mesaje postate: 11865
Gen:
Bucuresti
«
Răspuns #179 :
20.Sep.2018, 10:21:53 p.m. »
Ooops... Eu sunt obisnuit cu zgomotele la masina si recunosc ca nu mi se pare a fi un zgomot normal pentru un M1xA.
Nu vreau sa te sperii, dar ale mele au de cateva ori mai multi km si - cu toata distorsionarea specifica inregistrarii cu mobilu' - parca nu au acest zgomot de diesel vechi.
Recomandarea mea: incearca sa ajungi si de partea astalalta a muntilor - daca nu la Autonet, macar la Marshal Rm. Valcea - pentru o diagnosticare...
memorat
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X
remarque
Tipărire
Pagini:
1
...
13
14
15