Autor Subiect: Antigel SX4 1.5  (Citit de 30614 ori)

0 Membri şi 6 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline emanu900

• Full Member
  • Mesaje postate: 189
  • Gen: Bărbat
Re: Antigel SX4 1.5
« Răspuns #10 : 18.Iul.2009, 06:32:20 p.m. »
Pai intrasem si eu la banuieli, dar: pe capacelul care acopera borcanasul sunt 2 furtunase. Unul dintre ele are prelungire in interior in antigel, iar celalalt nu are si nu e conectat la nimic, deci am tras concluzia ca pe acolo se aeriseste treaba in caz de prea mare presiune.
Initial intrasem putin in panica ca nu stiam de unde a sarit furtunasul si cum n-am vazut vreun indiciu (el avand doar vreo 7-9 cm deci prin jur trebuia sa fie vreo teava in care sa il infing, asta daca ar fi existat)  :)

A, era sa uit: care antigel credeti ca e verde ca ala din borcan? Cel pentru Loganuri  ;-) tot etilen-glicol scrie pe el (cel cu ambalaj specific), acum nu stiu daca are sau nu silicati dar cert e ca e verde.
« Ultima Modificare: 18.Iul.2009, 08:30:28 p.m. de emanu900 »
SX4 1.5 SE

Offline BXXENL

« Răspuns #11 : 19.Iul.2009, 01:23:49 p.m. »
Furtunasul e intradevar pt aerisire. Aer blocat in instalatia de racire a motorului ar fi dezastruos.
  • SX4 1.5
Alex

Offline sorin iulian

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 21
  • Gen: Bărbat
Antigel sx4 1.5
« Răspuns #12 : 27.Feb.2010, 10:28:05 p.m. »
Stie cineva ce antigel poti adauga astfel incat sa nu afecteze componentele de cauciuc si nu numai?

Offline hugbear

Re: Antigel sx4 1.5
« Răspuns #13 : 27.Feb.2010, 10:55:59 p.m. »
E a doua oara cand te rog sa folosesti functia de cautare a forumului... Daca nu stii cum, da un PM unui moderator sa te ajute sau scrie in "Probleme Administrative"
« Ultima Modificare: 27.Feb.2010, 11:02:30 p.m. de hugbear »
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline Daniel42

« Răspuns #14 : 05.Mar.2010, 10:47:52 p.m. »
Eu unul am cumparat recent antigel Mobil de la un market la 33lei litrul . Este roz si scrie pe el ca are etilen glicol . Acum intrebarea este daca contine silicati ? Asta nu scrie pe bidon . Ce stiti despre asta ? Scrie ca contine de asemenea Glysantin BASF si protejeaza super motoarele de aluminiu . Pe bidon este recomandat la Skoda , Audi , Porsche , Mercedes ,Seat , Ford . Ce parere aveti , este bun la SX4 ? :dknw:
  • Suzuki SX 4 1.5 GLX Silky Silver

Offline Daniel42

« Răspuns #15 : 22.Nov.2012, 05:29:54 p.m. »
Verificarea lichidului de racire am facut-o prin aprilie 2012 cind arata sonda ca este ok pina la -29 de grade . Acum ma bate gindul sa schimb tot lichidul de racire si sunt in dilema . Ce anuma sa cumpar pentru ca in manual nu scrie decit asa cum am mai discutat , lichid pe baza de etilen glicol fara silicati . Alte caracteristici sau coduri nu precizeaza . Stie cineva ce anume trebuie sa cumparam , ce culoare , ce G-uri sa aibe , ce concentratie trebuie sa fie in radiator dupa adaugarea de apa distilata , adica cit trebuie sa arate sonda de verificare ?  ;)  :) Intreb si eu fiindca nu sunt deloc lamurit de cineva care sa se priceapa . Multumesc anticipat . :)
« Ultima Modificare: 22.Nov.2012, 05:33:49 p.m. de Daniel42 »

Offline VAXXi

« Răspuns #16 : 22.Nov.2012, 05:46:44 p.m. »
Te complici prea mult. Important este sa nu atace blocul din aluminiul al motoarelor noi, da' din cate am vazut pe piata aproape numai antigel d-asta se gaseste acum. Cum iti scrie si pe eticheta ca nu ataca, e ok.

Procentul se recomanda sa fie intre 40 si 60% antigel si restul apa (preferabil distilata). Daca te intereseaza, graficul arata cam asa:

Rezistenta la inghet este intr-adevar maxima la amestec cu 70% antigel, dar nu asta tintesti (ca la -70 de grade probabil ai griji mai mari decat sa mergi cu masina); tintesti un amestec care sa fie bun si la protectia anticoroziune, si la preluarea caldurii cand vine vara. Iar asta este 50/50  :D
Suzuki Jimny 1.3 DOHC JLX 2007
Daewoo Espero 1.8 CD SOHC 1995

Offline Daniel42

« Răspuns #17 : 22.Nov.2012, 05:56:13 p.m. »
Vaxxi multumesc pentru informare . Stii ceva si despre G-ul ce apare pe eticheta bidoanelor si culoarea antigelului ?  :-?

Offline suzukisx4x4

• Full Member
  • Mesaje postate: 234
« Răspuns #18 : 22.Nov.2012, 07:09:18 p.m. »
ce concentratie trebuie sa fie in radiator dupa adaugarea de apa distilata
Procentul de 70% mi se pare destul de mare pt a face rau unui motor. Cel mai bine mergi pe concentratia de 50% antigel si 50% apa distilata. Vei ajunge la o temperatura de inghet de aprox. -30 grade C ceea ce e destul pentru zona in care se afla Romania.
"Mi-e teama de ziua in care tehnologia va fi mai importanta ca relatiile interumane. In lume va exista o generatie de idioti. "
Albert Einstein

Offline BXXENL

« Răspuns #19 : 22.Nov.2012, 07:24:31 p.m. »
Cumpara G12++ (Doi de plus). Il pui in radiator si uiti de el cat mai ai masina. Sau G12+, cum e aralul fara silicati din primul post de pe pagina precedenta. Din ala am in smart, si am completat si in suzuki anul trecut ca scazuse nivelul, pesemne s-a evaporat desi tot eu ma bateam cu caramida in piept pe pagina precedenta ca n-are voie. Eu am dat pana in 100 roni pe 3x1L si inca 3L de apa distilata, am amestecat 50/50 si am turnat in radiator si vas.

Culoarea e ROZ/Violet
  • SX4 1.5
Alex