Autor Subiect: New Vitara - surse de inspiratie...  (Citit de 4601 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline danyepz

Re: New Vitara - surse de inspiratie...
« Răspuns #10 : 15.Sep.2015, 11:51:10 p.m. »
Spuneai mai sus ce de asemanri intre vitara 2015 si evoque.
Intre vitara 2006 si evoque nu este nici una?
Nu ti se pare ca toate elementele de pe vitara 2015 sunt o transformare actualizate a celei din 2006?
  • Swift 1.2 2019

Offline newah

« Răspuns #11 : 16.Sep.2015, 06:44:48 a.m. »
stiu cine este maruti...ma refeream ca acel maruti are la baza un grand vitara model  2006

maruti este echivalenta din India a fabricii ungare

Offline shpeedy

« Răspuns #12 : 16.Sep.2015, 09:16:49 a.m. »
stiu cine este maruti...ma refeream ca acel maruti are la baza un grand vitara model  2006

Nu are la baza, ci chiar este un Grand Vitara produs in India...

Spuneai mai sus ce de asemanri intre vitara 2015 si evoque.
Intre vitara 2006 si evoque nu este nici una?
Nu ti se pare ca toate elementele de pe vitara 2015 sunt o transformare actualizate a celei din 2006?

Daca mie imi era adresata intrebarea, o sa-mi permit sa raspund:

Chiar in aceasta dimineata am vazut o Grand Vitara de care spui tu si - sincer - nu vad prea mari asemanari cu Evoque-ul: suprafetele vitrate difera (mai generoase la GV, mai inguste la Evoque), partea din spate nu are nici o asemanare (ultimul stalp al GV este mult mai masiv decat cel al Evoque).

In ceea ce priveste Vitara vs Evoque, mi se par mult mai multe "coincidentele", mergand pana la detalii de genul combinatiei bi-colore si - acum - modelul de jante.

Parerea mea...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline Cosmin09

« Răspuns #13 : 16.Sep.2015, 09:27:49 a.m. »
Pana la urma, deranjeaza pe cineva aceste asemanari (ma refer la modelele recente)?   :P

Pt ca eu nu mai inteleg unde duce discutia asta....
« Ultima Modificare: 16.Sep.2015, 09:40:13 a.m. de cosontheweb »
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022

Offline SPIRIDUSHU

« Răspuns #14 : 16.Sep.2015, 09:38:54 a.m. »
Salut,

Imi dau si eu cu parerea, daca imi permiteti.
Atunci cand am vazut prima data New Vitara si Evoque, nestiind de modelul consacrat Grand Vitara sau Vitara, am zis: Moooaa ce-au copiat astia. Mai ales ca toate site-urile de review-uri spun asta intr-un fel sau altul.
Dupa ce am vazut vechea Vitara am zis ceva de genul: mda, au mai modernizat-o dar se vede clar care este radacina ei. Pentru mine, noua Vitara este urmasul clar in design, are prea multe elemente de baza de le vechea Vitara. Evoque, da, e misto, dar are alta statura. Plafon mai lasat, ochii aceea mijiti... nu simt ca ar fi copiat Evoque-ul.
  • New Vitara 1.6 ddis, Luxus

Offline shpeedy

« Răspuns #15 : 16.Sep.2015, 09:39:44 a.m. »
Pe mine nu ma deranjeaza - oricum imi place mai mult Vitara... ;)

LE: gata, am facut si curatenie in topicul de jante.
« Ultima Modificare: 16.Sep.2015, 09:43:56 a.m. de shpeedy »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline danyepz

« Răspuns #16 : 16.Sep.2015, 10:37:26 a.m. »
Nu stiu cum fac ca numai de masini din astea dau  :D
Inainte am avut un mg zr (pentru necunoscatori un rover 25 trecut prin niste modificari originale de fabrica gen linia sport de la suzuki),toata ziua buna ziua cine o vedea spunea "e facuta dupa bmw"(ea era la baza un Honda civic)ba  ca "motorul si cutia e bmw" pe cand aia venisera (exact ca volkswagen in suzuki )sa capuseseze ,chiar reusind sa isi duca treba pana la capat astfel rover,mg au dat faliment iar land rover au vandut-o celor de la ford,iar singurul aport in toti acei ani fiind aducerea motorului de 2.0 diesel in gama rover si mg.
Da jantele nu sunt inspirate...sunt COPIATE !
Culoare bi tone a fost pe 2 generatii de vitara din 1996 pana in 2006 nici vorba in acei ani de vreun land rover asa.

Din punctul meu de vedere vitara 2015 este fara nici un dubiu o continuare a lui grand vitara  fara leguturi de rudenie cu evoque (in afara de jante care sunt copiate,iar restul asemanarilor cu evoque sunt prezente si la grand vitara capota fata cu acea prelungire,ornamentele laterale false de aerisire de pe aripi,grila fata)

• Swift 1.2 2019

Offline Leutz

« Răspuns #17 : 16.Sep.2015, 10:39:48 a.m. »
maruti este echivalenta din India a fabricii ungare

Maruti-Suzuki e "ceva" mai mult decat atat  :). O comparatie mai rezonabila ar fi cu situatia: Renault si Dacia-Renault Romania.

In Ungaria este o fabrica Suzuki si posibil ... ceva servicii.
In India, Maruti-Suzuki e un conglomerat (in care treptat participatia Suzuki a ajuns la peste 50%) care activeaza intr-o multime de sectoare economice (automotive, asigurari, banking, impex, ... etc.). Pe partea de automotive, care este si directia de baza, grupul ofera totul: R&D, design, test, fabricatie, vanzari, servicii post-vanzare strict sub aripa automotive + alte servicii imprumutate de la directiile celelalte ale grupului (finantare, refinantare, buy-back, impex, auto SH ... etc.).

Ar fi de dorit ca si in Ungaria Suzuki sa se dezvolte in felul in care a facut-o in India. Insa asta nu se va intampla prea curand ... din pacate.
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline vladiopa

« Răspuns #18 : 16.Sep.2015, 11:54:09 a.m. »
Apropo de asemanari, un coleg de serviciu cand a vazut in parcare noua Vitara s-a oprit sa o studieze in prima instanta gandindu-se la ceva de genul "uite ce au scos astia de la Range Rover, un Evoque de dimensiuni compacte". Asta pana sa se apropie sa vada marca masinii :-)

Offline georgeek

« Răspuns #19 : 21.Sep.2015, 10:51:44 p.m. »
Ori visez eu prea mult, ori Mercedes GLC e var(a) cu Vitara
  • Vitara Passion 1.6 ALLGRIP 5MT Savana Yvory / Black