Autor Subiect: Carlig remorca  (Citit de 18933 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline rexkrokiDAU

Re: Crlig remorca
« Răspuns #30 : 13.Mai.2013, 07:48:47 p.m. »
Felicitari! Bine ai venit in clubul SX4 cu carlig.   >:D<

Vad ca ai decupat din spoiler, nu mergea altfel montat sau ai vrut tu sa fie priza cat mai sus? La mine nu e taiat nimic.

De ce ai ales priza cu 7 pini si nu pe cea cu 13? L-ai montat doar pentru suportul de biciclete sau ai si alte ganduri?  :dream:

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #31 : 13.Mai.2013, 08:09:53 p.m. »
Fiindca a intrebat Rex, ma asociez si eu in curiozitate: ce doresti sa agati de acel carlig?

Sent using Tapatalk 2

• SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline shpeedy

« Răspuns #32 : 13.Mai.2013, 10:20:15 p.m. »
In principal, carligul este pentru suportul de biciclete; am ales aceasta solutie intrucat:
- nu ma incanta ideea suportului de biciclete pe plafon (din motive de inaltime/consum/viteza);
- plafonul poate fi ocupat de portbagaj (care e destul de lat);
- un suport de bicicleta pentru plafon ok costa cat m-a costat suportul pentru doua biciclete pe carligul de remorcare;
- de va fi necesar sa car ceva mai mare, pot inchiria spre folosire o remorca.

Nu pot spune ca am ales special modelul de priza cu 7 pini, asa a venit in kit; priza cu 13 pini am inteles ca ar fi potrivita daca vreau sa tractez o rulota, ceea ce nu e in aria mea de interes. Oricum, am avut un stres cu privire la aceasta conectare a prizei la instalatia electrica a masinii; nu stiam ca se face pe firele de la stopuri si ma gandeam la cine stie ce cablaje prin masina...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline adrian_r5

« Răspuns #33 : 14.Mai.2013, 12:07:32 a.m. »
nu stiam ca se face pe firele de la stopuri
Adica doar la becurile de frina  :-/ ... n-are pozitie si semnalizare  :-/
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

Offline BXXENL

« Răspuns #34 : 14.Mai.2013, 12:43:51 a.m. »
El a zis stopuri, de ce te gandesti doar la frana. In stopuri ai si pozitii si semnale.

Shpeedy, s-au montat relee separate pe care le comanzi cu firele de la stopuri si care sunt alimentat direct din baterie cu o siguranta inseriata, sau firele ce alimenteaza becurile din stopuri vor trebui sa duca si sarcina suplimentara a becurilor de la remorca(daca va fi cazul si vei folosi asa ceva)
  • SX4 1.5
Alex

Offline shpeedy

« Răspuns #35 : 14.Mai.2013, 09:13:54 a.m. »
@adrian_r5: adi, ma refeream la tot ansamblul stopuri (toate becurile).

@BXXENL: trebuia sa-mi bagi mortu'-n casa...  :D Ai dreptate, recunosc ca nu m-am gandit ca s-ar putea ca - la folosirea unei remorci - sa fie mai multi consumatori decat a fost sistemul initial proiectat. Eu m-am bucurat ca inteleg ce fac aia acolo si n-am "vazut" acest aspecte...
In conditiile date, cred ca o solutie ar fi montarea de becuri cu led in stopuri ... asta daca vreau sa folosesc o remorca.
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline Laurentiu

« Răspuns #36 : 14.Mai.2013, 09:33:24 a.m. »
De ce ai ales priza cu 7 pini si nu pe cea cu 13?
Poate daca era asistenta tehnica, SNURD sau ori ce alta utilitara, ar fi mers dara la o simpla remorca de autoturism merge priza simpla (cu minimul necesar): un fir comun de masa, 2 x STOPURI, 2 x semnalizatoare si 2 x pozitii.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline adrian_r5

« Răspuns #37 : 14.Mai.2013, 10:36:48 a.m. »
un fir comun de masa, 2 x STOPURI, 2 x semnalizatoare si 2 x pozitii.
Exista vreo standardizare la mufele astea de la remorci sau "cite bordeie atitea obiceie"  :-/
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

Offline Laurentiu

« Răspuns #38 : 14.Mai.2013, 11:21:43 a.m. »
Poate si pt cea de a doua remorca cum au tractoarele. Cred ca au fire trase separat pt prima remorca si separat pt cea de a doua in aceeasi priza. Nu are nici un rost sa arzi becurile de pe prima remorca cind o ai atasata si pe cea de a doua.
« Ultima Modificare: 14.Mai.2013, 06:45:37 p.m. de hugbear »
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline rexkrokiDAU

Re: Carlig remorca
« Răspuns #39 : 14.Mai.2013, 06:24:48 p.m. »
Poate daca era asistenta tehnica, SNURD sau ori ce alta utilitara, ar fi mers dara la o simpla remorca de autoturism merge priza simpla (cu minimul necesar): un fir comun de masa, 2 x STOPURI, 2 x semnalizatoare si 2 x pozitii.

La o remorca simpla probabil ca da, dar la o rulota de generatie mai noua nu. Din acest motiv exista si adaptoare de la prizele cu 7 la cele cu 13 pini. La acest aspect m-am referit can am intrebat daca are si alte ganduri.
« Ultima Modificare: 15.Mai.2013, 06:01:43 a.m. de Leutz »