Autor Subiect: Accesorii noua Vitara  (Citit de 166257 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Re: Accesorii noua Vitara
« Răspuns #50 : 16.Oct.2015, 10:16:34 p.m. »
  @ shpeedy inteleg ca nu ai suzuki vitara . Iti propun sa-ti rupi 1-2ore intr-o zi si sa faci un drive test, cu oricare , benzina sau motorina. Va  fii o experienta cel putin placuta (o spun cu modestie), arunci o privire mai atenta pe site-ul vitarei (cu caracteristici si accesorii) si dupa aceea discutam despre ea. N-o sa-ti para rau, te asigur. Totul e sa fii impartial.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #51 : 16.Oct.2015, 10:46:59 p.m. »
Probabil se refera la accesoriile care modifica aspectul masinii: ceasul din plansa de bord, inelele de la aeratoare, alte elemente decorative asemanatoare pentru bord, volan, schimbatorul cutiei de viteze, fete de usi sau cele de la exterior.... Sunt listate pe site-ul Suzuki....

Asa cred si eu, poate ne lamureste el la ce se refera. Dar cele amintite de tine mai sus, din cate stiu eu, nu vin montate din fabrica ci se monteaza de catre dealer inainte de livrare.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14535
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #52 : 16.Oct.2015, 10:51:56 p.m. »
Sau dupa livrare, cand se mai strang ceva banuti... >:D<
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #53 : 16.Oct.2015, 10:57:09 p.m. »
Sau asa. :)

Dar eu vroiam sa evidentiez diferenta intre notiunea de accesorii/optionale in viziunea Suzuki vis-a-vis de alti producatori, in special cei europeni.

PS. hai ca a ajuns si topicul asta o mare varza...  :inteligent: saracul moderator...  :-((
« Ultima Modificare: 16.Oct.2015, 11:02:09 p.m. de rexkrokiDAU »

Offline shpeedy

« Răspuns #54 : 16.Oct.2015, 11:22:16 p.m. »
  @ shpeedy inteleg ca nu ai suzuki vitara . Iti propun sa-ti rupi 1-2ore intr-o zi si sa faci un drive test, cu oricare , benzina sau motorina. Va  fii o experienta cel putin placuta (o spun cu modestie), arunci o privire mai atenta pe site-ul vitarei (cu caracteristici si accesorii) si dupa aceea discutam despre ea. N-o sa-ti para rau, te asigur. Totul e sa fii impartial.

Nu, nu am Vitara. Dar am intrat in contact cu masina inca din prima saptamana in care a ajuns in showroom-ul Autonet (acum mai bine de juma de an), asa ca am o vaga idee despre masina. Referindu-ne strict la modelul 1.6vvt allgrip, cu exceptia consumului (si poate a modului 'Sport'), pentru mine personal nu reprezinta vreo revolutie fata de actualul SX4, ba din contra are mai multa electronica, in Bucuresti ar trebui sa caut locuri de parcare olecutz mai mari s.a. (repet: pentru mine!).

Probabil ca este o premiera,eu n-am mai avut japoneze ! Cauti 'suzuki accesorii' si au f.multe accesorii atat de interior cat si de exterior, pe de-o parte dar pe de alta parte instalatia electrica (ca de lumini vorbim) este permisiva, de fapt unica, si in locurile unde passion sau spirit au un bec sau buton, la cool sau passion gasesti un capacel sau buton fals, cablarea exista si deci poti monta ce doresti. Cred ca singurul loc unde nu poti umbla este pe volan sa montezi cruise-control (care lipseste la cool).

Nu stiu cu ce alte masini ai avut de-a face, dar cam la toate cele pe care le stiu - indiferent de ce productie sunt - situatia e cam la fel: au cam aceleasi componente de la un nivel de echipare la altul, permitand evolutie (adaugare de diferite functionalitati suplimentare prin inlocuirea capacelelor/butoanelor false) intr-o masura mai mica sau mai mare. In ceea ce priveste cruise-control-ul s-ar putea sa ai o surpriza - pentru suma corecta, mai mult ca sigur ca se poate instala si pe versiunile inferioare (la SX4 1.6 se poate, in conditiile in care pe nici un nivel de echipare nu s-a pus - din fabrica - CC pe motorul respectiv).
Dar poti: http://www.webasto.com/ro/piete-si-produse/autoturisme/trape-webasto-pentru-montaj-ulterior/ :)
Daca te uiti in tutorialul de adaugare poze cu postimage, o sa vezi ca pozele de test sunt tocmai cele date ca exemplu pentru SX4 pe site-ul webasto. M-am interesat pe acest subiect pentru ambele Suzuki in posesie (SX4 si Swift) si retinerile mele ar fi doua la numar: etanseizarea post-taiere a plafonului si relocarea unei bare ale structurii de rezistenta a plafonului, bara care ar cam sta in calea decupajului trapei...
« Ultima Modificare: 16.Oct.2015, 11:24:16 p.m. de shpeedy »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #55 : 16.Oct.2015, 11:34:26 p.m. »
Fara nici o baza acum, de ce va doriti o trapa pe masina?  :) Dupa parerea mea, trapa isi gasea utilitatea practica in lunile de vara, in urma cu ceva ani cand nu toate masinile aveau aer conditionat. Imi scapa mie ceva?  :-/

Offline shpeedy

« Răspuns #56 : 17.Oct.2015, 07:28:39 a.m. »
Asta cu trapa e o chestie pur-subiectiva, fara o explicatie logica in spate. Am avut cateva week-end-uri pe mana o masina cu trapa si recunosc ca am ramas cu bucuria de a vedea cerul - acoperit sau descoperit - deasupra capului...

Sent from my X8 using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14535
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #57 : 17.Oct.2015, 07:53:26 a.m. »
Frumos spus... scuze pentru gluma rasuflata cu termopanele.  :pardon: Din cand in cand imi vine in minte si fredonez cantecul lui Florin Chilian... :fluier:
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline smadalin

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 290
  • http://www.suzuki-club.ro/forum/jurnal-de-bord/jur
« Răspuns #58 : 17.Oct.2015, 11:00:12 a.m. »
Fara nici o baza acum, de ce va doriti o trapa pe masina?  :) Dupa parerea mea, trapa isi gasea utilitatea practica in lunile de vara, in urma cu ceva ani cand nu toate masinile aveau aer conditionat. Imi scapa mie ceva?  :-/

E vorba de sentiment, priveliste, lumina, etc. Daca nu ai mers cu o masina cu trapa panoramica, nu simpla, nu ai de unde sa intelegi.

In plus o poti folosi si in alte anotimpuri, doar ca nu deschisa, fara copertina. O poti lasa vara in stationare semi deschisa si se aeriseste mai bine.

Eu am multe optionale pe care le-as da fara sa clipesc pe o trapa panoramica si cred ca nu sunt singurul.
Un exemplu ar fi daca stai in zona de munte si folosesti masina 90% din timp in zona de munte: nu ai nevoie de pilot automat pentru ca nu iti permit drumurile virajate, dar cu siguranta ti-ar placea o trapa :)
  • Suzuki Vitara Luxus 1.6 benzina

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
    • Bucuresti, Sector 3
« Răspuns #59 : 17.Oct.2015, 11:24:56 a.m. »
A zis cineva p'aici de trapa cu becuri si semnalizare? :)
Daca nu, as recomanda mutarea ultimelor ~20 posturi aici: forum/imbunatatiri-new-vitara/accesorii-noua-vitara
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka