Autor Subiect: Accesorii noua Vitara  (Citit de 166295 ori)

0 Membri şi 7 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline rexkrokiDAU

Re: Accesorii noua Vitara
« Răspuns #380 : 27.Dec.2016, 08:37:11 p.m. »
Senzorii de parcare montati in fabrica au alerta acustica si afisaj in bord.
Senzorii montati ulterior au doar alerta acustica. Codurile aferente acestora sunt: Z2100-00014 pentru cei din fata si Z2100-00010 pentru cei din spate.

Offline bekxy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1344
  • Gen: Bărbat
  • SX4 S-Cross '16 Spirit 1.4 4WD 6MT
    • Bucuresti
« Răspuns #381 : 27.Dec.2016, 08:40:58 p.m. »
Nope, uite-i aici pe cei originali, ce pot fi montaţi şi ulterior: http://www.suzuki.ro/autoturisme/accesorii/vitara/protectie/page/4/
M-am lămurit acum, vin şi cu bâzâitoare şi probabil şi cu montaj OE-like, deci vor afişa mesajul în bord.
Şi... da, costă o groază.
  • Suzuki SX4 S-Cross 2016 Spirit 1.4 Boosterjet 4WD 6MT

Offline enicky

« Răspuns #382 : 27.Dec.2016, 08:44:02 p.m. »
...Senzorii montati ulterior au doar alerta acustica.....

Ok !.... Deasupra retrovizoarei mi-au montat ecranul care afiseaza distanta pana la obstacolul detectat si zona st/dr unde se afla acesta. Totodata emite si un zgomot al carui ritm creste odata cu apropierea de obstacolul respectiv, pana la nivel continuu la dist. de 0,3m.....
                      No comment !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #383 : 27.Dec.2016, 08:58:34 p.m. »
Ce naiba, mie mi-au montat cei de la Autonet (cu sprijinul lui @WOL) senzori cu semnal acustic si ecran optic acum 7 ani. Dupa care, la schimbarea barei spate mi-au mai montat inca odata un set cumparat de mine de la emag.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

The following users thanked this post: enicky

Offline jupanul1

« Răspuns #384 : 27.Dec.2016, 08:59:36 p.m. »
După ce la Swift am avut senzori de parcare (în spate, pentru a evita confuziile), am ajuns să-i consider un must have. Evident, n-au fost OEM ci ceva pocnitori after-market, montați de Autonet ca bonus la achiziție, dar care, culmea, au fost foarte fiabili. Montajul s-a făcut, așa cum era de așteptat, cu găurirea plasticului numit bară din spate, iar în momentul când acesta a fost schimbat din motive de tamponare, cel nou a fost și el găurit.

Așadar, dacă mașina pe care mi-o permit nu are senzori de parcare, aș monta fără frică un set aftermarket, și nu neapărat din cel mai scump. Din ce am documentat pe interneț, montajul senzorilor față este un pic mai complex, dar nu ceva de speriat. Atenție, senzorii față trebuie să fie un pic mai puțin sensibili (adică să înceapă să detecteze cam de la 0,9-1,0m) față de cei spate, altfel or să te scoată din minți în trafic.

La versiunea de Vitara pe care o am eu sunt senzori de parcare pe față - nu-i consider necesari, dar recunosc că sunt de ajutor în multe situații. Deși nu-mi place să recunosc asta!
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #385 : 27.Dec.2016, 09:11:01 p.m. »
Nope, uite-i aici pe cei originali, ce pot fi montaţi şi ulterior: http://www.suzuki.ro/autoturisme/accesorii/vitara/protectie/page/4/
M-am lămurit acum, vin şi cu bâzâitoare şi probabil şi cu montaj OE-like, deci vor afişa mesajul în bord.
Şi... da, costă o groază.

posibil sa aibe si afisaj in bord  :dknw:  din link nu rezulta insa...

No comment !

eu m-am referit la senzorii din oferta Suzuki, vezi aici
senzori cu afisaj gasesti peste tot pe net sau in magazine, ai tai nu trebuie sa fie de la Suzuki chiar daca au fost montati de Radacini

Offline bekxy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1344
  • SX4 S-Cross '16 Spirit 1.4 4WD 6MT
    • Bucuresti
« Răspuns #386 : 27.Dec.2016, 09:12:35 p.m. »
Hai să ne întoarcem de unde am plecat:

Salut!Detin o vitara echipare passion,dorsec sa stiu de la posesorii de vitare spirit sau luxus cum anmne au sistemul de senzori originali(daca au si afisare distantei + acustic),ma interseaza sa montez doar pe fata senzorii si pe spate sa ma folosesc de camera(o consider suficienta).Cine mai are passion si a facut acesta investitie ma poate indruma unde si cum a facut (am observat ca atat pe fata cat si pe spate nu au gauri in bara) banuiesc ca instalatia electrica sigur este existenta....Astept sfaturi de la dvs.Multumesc!

Senzorii originali de pe GLX (Spirit sau Luxus în RO) afişează indicaţiile în bord (între turometru şi vitezometru, arată care dintre senzori detectează ceva şi cât e de apropiat obstacolul) şi transmit un semnal acustic (cu intensitate crescătoare) printr-o bâzâitoare montată undeva pe sub bord (pentru faţă) şi prin portbagaj (pentru spate).
Se pot monta pe GL+ (Passion în RO), cei pentru faţă costă 234 euro, au codul 990E0-54P56(-000) şi vin cu tot cu bâzâitoare: http://www.suzuki.ro/autoturisme/accesorii/vitara/protectie/page/4/ Sunt destul de sigur că vor face ce fac şi pe GLX.

Acum... doar singur poţi aprecia dacă suma respectivă (+ manoperă) e rezonabilă pentru un montaj (ca) de fabrică sau dacă pui un set (doar faţă sau complet) after-market şi îţi rămâne pentru muultă bere după montaj. :)

LE: Pot spune că, pentru moment, nu-mi mai ajung ochii pentru mersul cu spatele: oglinda interioară, oglinzile laterale, display-ul central (pentru cameră), afişajul din bord (pentru senzori) şi un eventual cap întors pentru privit prin lunetă şi/ sau geamurile laterale spate.... Cam multe, încerc să-mi ajustez metoda. :D
« Ultima Modificare: 27.Dec.2016, 09:36:56 p.m. de bekxy »
  • Suzuki SX4 S-Cross 2016 Spirit 1.4 Boosterjet 4WD 6MT

Offline jupanul1

« Răspuns #387 : 27.Dec.2016, 09:29:54 p.m. »
În plus față de ceea ce a spus bekxy aș vrea să mai adaugă că, pe lângă costul materialelor (kit-ului senzorilor în cazul de față) se mai adaugă și ceva manoperă. Care de multe ori nu e chiar neglijabilă.

După cum am spus, eu aș pune senzori de parcare doar spate, after-market. Cei OEM sunt mult prea scumpi - sau ca să mă exprim mai elevat, raportul lor calitate/preț nu-i chiar favorabil.
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

Offline enicky

« Răspuns #388 : 27.Dec.2016, 09:36:09 p.m. »
          Daca imi amintesc bine ai mei costau pana in 100 de e cu montaj cu tot.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Danciu Paul

« Răspuns #389 : 27.Dec.2016, 10:54:11 p.m. »
Sunt constient ca cu cei aftermarket ies bine financiar si sigur fac treaba buna,dar nu stiu daca i-mi va afecta garantia,banuiesc ca instalatia electrica ar fi pentru senzori,doar gaurile trebuiesc date si butonul care la passion lipseste...am sa cer celor de la suzuki o oferta complecta doar pentru cei din fata+butonul si manopera...sa vedem cat vor cere.Daca ma lasa sa pun aftermarket,voi cauta o firma de profil.Multumesc tuturor
  • Suzuki Vitara 1.6 passion 4*4