Autor Subiect: Accesorii noua Vitara  (Citit de 166323 ori)

0 Membri şi 8 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline shpeedy

Re: Accesorii noua Vitara
« Răspuns #350 : 01.Sep.2016, 06:12:21 p.m. »
Incep si de la preturi mai mici de 3,000USD...

Si nu ai neaparat o problema nici cu greutatea, chiar si cele mai grele (cum ar fi Maggiolina) se inscriu - pentru modelele mici - in greutatea acceptabila pe plafon in mers (singura limita care stiu sa existe). Odata oprita masina si instalat cortul nu prea mai ai probleme cu greutatea maxima suportata.

Un cort mai ieftin (cel putin in State) si despre care vorbeste de bine un tip de pe forumul american SX4 (spunand ca se-mpaca bine cu masinile mici) ar fi Tepui Ayer - la 925USD (nu stiu cum il aduci in RO).

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline enicky

« Răspuns #351 : 01.Sep.2016, 07:03:19 p.m. »
   In cond. de mai sus, cred ca 2pers.+cort gretatea suportata este de aprox.200kg(sau 250).
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline AT

« Răspuns #352 : 02.Sep.2016, 10:09:18 a.m. »
.....Mi l-a facut un nene acasa la el in garaj, la o bere ... si a iesit impecabil. ....
.....S-a dat un strat alb, gros, care dupa uscare s-a intarit dar a pastrat o textura relativ elastica. Peste el a venit vopseaua.
.... Baza culorii nu contine elementele de metalizare, sidefare s.a.m.d.
.....Peste culoarea de baza (cea conforma cu codul dat de Suzuki) s-a aplicat metalizarea; un gen de vopsea/lac incolor cu microparticule in ea, ca niste fulgi mici sua nisip ... cam asa ceva.

Cred ca in cazul descris mai sus de @AT, aplicand doar vopseaua chioara (corecta de altfel d.p.d.v. al codului indicat de Suzuki), n-are cum sa se obtina culoarea dorita.

Sigur procedurile profesionale de revopsire in cazul vopselelor metalizate (proceduri pe care service-urile noastre autorizate ar trebui sa le respecte ca sa se obtina aceeasi nuanta) nu pot fi comparate cu aplicarea unui punct de vopsea din kit-ul de corectie pus la dispozitie de Suzuki, insa problema este ca nuanta este atat de mult diferita fata de ce este pe masina, intrucat chiar si la aplicarea unui strat subtire rezulta aproape o alta culoare. De exemplu la mine pe masina este asa numitul Metalic Orange (un portocaliu mai inchis) insa ceea ce se aplica din tub este ...Maro. Din ce au mai postat colegii despre aceste kit-uri de corectie a rezultat aceeasi problema de diferenta mult prea mare chiar si la alte culori.  Dar orice lucru este perfectibil si in urma feedback-urilor clientilor care cu siguranta dealerii le-au transmis, Suzuki ar trebui sa imbunatateasca aceasta situatie. Ganditi-va ca la masinile noastre vechi, foloseam un kit similar de corectie (facut la comanda in diverse centre dupa codul de culoare) si nu au fost diferente atat de mari (izbitor de mari) de nuanta care sa para aproape alta culoare. Dar cum spuneam, cu putina vointa si responsabilitate, se poate corecta aceasta situatie, daca exista interes in mentinerea satisfactiei clientului (after sales si nu doar pre sales) aspect foarte important care in timp se reflecta in imaginea brandului si in evolutia vanzarilor ulterioare pe piata respectiva.
« Ultima Modificare: 02.Sep.2016, 10:15:21 a.m. de AT »
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline hugbear

« Răspuns #353 : 03.Sep.2016, 12:02:00 p.m. »
cele mai multe bare transversale nu suporta mai mult de 75 kg fiecare (in functie si de tipul masinii)
La SX4, de exemplu, specificațiile zic să nu se depășească 50kg. DAR! ... aceasta este încărcarea maximă dată de producătorul mașinii pentru sarcina transportată în condiții de marș, situație în care asupra barelor/punctelor de prindere/stâlpilor mașinii, forțele care acționează sunt amplificate de accelerațiile la care e supusă încărcătura, și depășesc cu mult 50kgf.
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline radu13

« Răspuns #354 : 05.Sep.2016, 11:34:30 a.m. »
Salutare,

Am vazut aceasta bara de protectie fata si pare interesanta / utila, mai ales ca unchiul de atac este mic si mai bine "lovesti" cu protectia decat cu bara fata (aia de plastic).

Intrebare: Oare aceasta bara afecteaza senzorii fata? Din cate vad cred ca da .... poate sa-mi confirme / infirme?

Multumesc
  • Suzuki Vitara 1.6D Spirit Allgrip MT

Offline aleksanders

« Răspuns #355 : 05.Sep.2016, 11:41:28 a.m. »
nu iti afecteaza senzorii, dar de ce ai pune asa ceva .... nu e chiar asa de estetica
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline boga81

« Răspuns #356 : 05.Sep.2016, 11:52:52 a.m. »
Si iti scade si unghiul de atac mult
  • Duster 1.5 Blue dCi 4x4 SL Orange, chill as f*ck / ex SX4 1.6 4x4 Navi a.k.a. Suzuka - MAD Springs Lift-Kit, K&N Filter, powered by obdtunig: Life begins at 4.000 rpm

The following users thanked this post: radu13

Offline enicky

« Răspuns #357 : 05.Sep.2016, 12:22:49 p.m. »
    Estetica depinde de gustul fiecaruia. Mie imi place cum arata, dar are un singur defect: ili micsoreaza garda la sol clar ! Fara sa mai luam in calcul pretul. As prefera s-o mai ridic 3-5cm.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline radu13

« Răspuns #358 : 05.Sep.2016, 01:29:37 p.m. »
Da scade unghiul de atac dar destul de putin si ofera o extra protectie la bara de plastic, e.g. daca "apare" un bolovan mai bine il lovesti cu protectia asta.

Eu is mai mult cu practica decat cu estetica :-)

Da, pretul este cam piperat, AICI is preturile mai mici dar nu au acest model.

Multumesc de raspunsuri.
« Ultima Modificare: 05.Sep.2016, 01:45:35 p.m. de radu13 »
  • Suzuki Vitara 1.6D Spirit Allgrip MT

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #359 : 05.Sep.2016, 03:44:19 p.m. »
Indiferent cu ce lovesti, tot urat arata dupa impact. :)