Autor Subiect: Accesorii noua Vitara  (Citit de 166319 ori)

0 Membri şi 6 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline AT

Re: Accesorii noua Vitara
« Răspuns #340 : 11.Aug.2016, 02:04:48 p.m. »
Da insa la mine se vedea tabla fara o urma de vopsea ca sa pot revenii doar cu un strat subtire de corectie.
Problema la mine este ca in loc de portocaliu in tub este maro. Cred ca s-a mai plans cineva pe forum.
Oricum, nu este o situatie normala. Kit-uri de corectie am mai folosit in trecut (inclusiv din cele preparate) dar
nu au fost diferente atat de mari ( nepermis de mari) de nuanta.  Practic ni s-a livrat un accesoriu neconform.
Nu este vorba de cei 57 lei dati pe acest kit original Suzuki ci de faptul ca aplicarea lui afecteaza aspectul masinii.
« Ultima Modificare: 11.Aug.2016, 02:07:50 p.m. de AT »
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline Cosmin09

« Răspuns #341 : 11.Aug.2016, 02:19:42 p.m. »
Exact...si eu m-am plans de nuanta primita in kit si desi le-am scris de vreo 3-4 luni celor de la Autonet, nici pana in ziua de azi nu mi-au raspuns.

Si la mine ciupitura de pe capota este pana la tabla, adanca, dar acoperita doar cu lac, abia se observa. Daca e un pic prafuita masina, nici nu se mai observa  :D
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022

Offline AT

« Răspuns #342 : 11.Aug.2016, 02:34:15 p.m. »
La mine exfolierea are un diametru de aprox. 5 mm, deci se observa "bine" tabla .

Nu ti-au raspuns de 3-4 luni la aceasta problema, totusi importanta ???? Chiar daca nu este vina lor,  ca dealerii au aceeasi responsabilitate ca producatorul...si ar trebui sa-l preseze sa vina cu o corectie pentru masinile noastre patate de vopseaua neconforma comercializata.
« Ultima Modificare: 11.Aug.2016, 02:43:23 p.m. de AT »
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline ...

« Răspuns #343 : 11.Aug.2016, 02:55:35 p.m. »
Cred ca au fost cam toti din staff-ul Suzuki Romania, inclusiv dealerii, prea ocupati cu organizarea Fest-ului in ultimele luni, de-aia au un comportament si atitudine de rahat. Si daca vopseaua de la fabrica nu corespunde cu cea din kit-ul de reparatie, inseamna ca si ungurii din Esztergom sau unde se fabrica kit-urile sunt de aceeasi culoare ca ai nostri, adica "Poopie Brown".

Eu incerc sa urmez sfatul unui coleg de forum, sa ma bucur de masina noua si sa ignor aspectele negative peste care am dat.

Offline ecodrive

« Răspuns #344 : 11.Aug.2016, 03:04:16 p.m. »
Sau te duci la Suzuki Fest si tipi in gura mare sa auda toti oficialii, poate iti vor raspunde si la email. :D
Vitara 1.4 Boosterjet S Allgrip AT  Galactic Grey Metalic

Offline AT

« Răspuns #345 : 01.Sep.2016, 04:07:14 p.m. »
Mulțumesc frumos pentru raspuns. Inca nu am nici carligul, nici rulota. Dar cu siguranta primul achizitionat va fi carligul.
Dilema mea era de fapt alta: ce priza sa iau momentan tinand cont ca in viitorul apropiat voi lua un suport pt biciclete si ulterior (peste vreu 4-5 ani :) ) o rulota? :)
Sent from my SM-N910C using Tapatalk

O varianta la rulota clasica, ar putea fi aceasta:
http://www.autohome-official.com/it/video/maggiolina-tech-tv
Comparativ cu rulota clasica vad urmatoarele avantaje ale acestei variante:
economica/simplu de utilizat/transportat/depozitat/nu necesita inmatriculare.

Offline AT

« Răspuns #346 : 01.Sep.2016, 04:20:26 p.m. »
Si poza :)

Offline Lerua07

« Răspuns #347 : 01.Sep.2016, 04:54:24 p.m. »
Acest cort auto ce se monteaza pe capota este grozav dar si costa zdravan.... cca 3000 euro !  :happy:
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Offline Leutz

« Răspuns #348 : 01.Sep.2016, 05:01:42 p.m. »
Vad ca se discuta de ceva vreme de vopsea, pe diverse topicuri; si nu stiu daca e in totalitate vina lui mos Suzuki.

Poate urmatoarea poveste ajuta la dezlegarea misterului.

Eu am avut un Ingis Mk1, vinisniu metalizat, care avea o julitura mare pe pragul stanga, in zona de langa roata din spate. Pragul era infundat si tabla goala pe o portiune de vre-o 20 de centimetri patrati.

Mi l-a facut un nene acasa la el in garaj, la o bere ... si a iesit impecabil. S-a uitat la codul vopselei, scris pe placuta din compartimentul motor, apoi a cumparat el vopseaua (ne-Suzuki) conform codului + celelalte necesare.

S-au executat urmatoarele. Am stat langa el si mi-a explicat in amanunt ce (si de ce) face. S-a dat un strat alb, gros, care dupa uscare s-a intarit dar a pastrat o textura relativ elastica. Peste el a venit vopseaua. Acea vopsea este baza culorii care se vede cu ochiul, nu culoarea finala. Baza culorii nu contine elementele de metalizare, sidefare s.a.m.d. si e diferita si ca nuanta de culoarea care am crede ca se ascunde sub metalizare/sidefare atunci cand privim produsul finit.

Peste culoarea de baza (cea conforma cu codul dat de Suzuki) s-a aplicat metalizarea; un gen de vopsea/lac incolor cu microparticule in ea, ca niste fulgi mici sua nisip ... cam asa ceva. Dupa metalizare culoarea s-a schimbat si a devenit aproape identica cu cea finala, insa inca nu era identica.

Culoarea e devenit absolut identica abia dupa al 4-lea strat, care a fost un lac pentru inchidere (sealing). Abia acest ultim strat a adaugat acele reflexii/refractii fine care dau metalizarea perfecta si pacalesc ochiul sa creada ca [,] culoarea de baza alta decat cea data de codul culorii.

Cred ca in cazul descris mai sus de @AT, aplicand doar vopseaua chioara (corecta de altfel d.p.d.v. al codului indicat de Suzuki), n-are cum sa se obtina culoarea dorita.

Evident, nu cunosc detaliile Vitarei in cauza si/sau ale vopselei folosite. Posibil sa fie o situatie diferita de cea a Ignisului meu.
« Ultima Modificare: 01.Sep.2016, 05:05:00 p.m. de Leutz »
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline ecodrive

« Răspuns #349 : 01.Sep.2016, 05:29:59 p.m. »
Acest cort auto ce se monteaza pe capota este grozav dar si costa zdravan.... cca 3000 euro !  :happy:

Ar mai fi o problema. Din cate stiu, cele mai multe bare transversale nu suporta mai mult de 75 kg fiecare (in functie si de tipul masinii), deci, daca tinem cont si de greutatea cortului, ar fi o problema pentru doua persoane adulte sa-l foloseasca.
Vitara 1.4 Boosterjet S Allgrip AT  Galactic Grey Metalic