Autor Subiect: Accesorii noua Vitara  (Citit de 166330 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Re: Accesorii noua Vitara
« Răspuns #260 : 12.Apr.2016, 12:11:26 a.m. »
Apropo de carlig de remorcare,... La ei e aproape 360 euro iar pe internet gasesti ceva pe la 750 lei cu kit universal de 7 pini
            Am gasit cel putin 3 firme care au carlig special pt. Vitara, cel mai scump era cam 1000 lei cel mai ieftin vreo 500. La ei toate accesoriile sunt ff. scumpe. Cel mai bine ar fi sa-l cumperi tu(dar nu de la ei) si sa ti-l monteze service Suzuki. 360 de euro, doua fiare... poate si montaj inclus si cablaj, si parca tot e mult...1600lei.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline NicNic

« Răspuns #261 : 12.Apr.2016, 09:52:34 a.m. »
Eu mi-am cumparat carlig separat la SUVI, Bosal. Si priza de remorca, inca vreo 300 lei, direct de la Autonet, fiindca nu am vrut sa tai fire din instalatia masinii, apoi sa le innadesc.
Montajul l-am facut impreuna cu un amic, pentru ca pretul de manopera cerut la service era aproape cat carligul. Nu cred ca as mai face a doua oara asa ceva. Am inteles de ce cer manopera mare ...

Plus ca fara rampa sau elevator, e aproape imposibil.
« Ultima Modificare: 12.Apr.2016, 09:55:23 a.m. de NicNic »
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline Leutz

« Răspuns #262 : 13.Apr.2016, 07:23:28 a.m. »
Nu-i chiar asa greu de montat. La mine a venit un nene acasa si i-a luat vre-o ora si ceva. Fara elevator sau alte artificii; nic macar pe cric. Nu a fost nici pe departe nevoie. Doar se da bara din spate jos (si in functie de masina se da si bara elastica anti-soc), apoi se prinde bara/furca carligului in doua puncte in scara sasiului. Daca gaurile sunt deja in capatele scarii, atunci doar se strang suruburile, daca nu, se dau gauri.

Partea electrica la fel, nu dureaza decat cateva minute. Nu e nevoie de taiere fire. E nevoie doar de un conector/papuc special (special pentru acest procedeu, nu pentru un model anume de masina) care se inteapa intr-un fir X si duplica semnalul si catre un fir Y. Pe una din partile masinii se duplica prin acesti papuci firele calde pentru semnalizare, stop si pozitie (si lumini ceata daca e cazul) si firul de masa. De pe partea opusa a masinii se duplica si  ce-a ramas, adica firul cald de la semnalizare. Apoi se duc toate firele in conectorul pentru remorca, in mod corespunzator.

Evident, lucrurile astea au durat o ora pentur ca tipul respectiv cu asta se ocupa, deci avea toate uneltele si stia ce si cum. Mie mi-ar fi luat mai mult; evident, nestiind despre ce e vorba nici nu m-am bagat. Acum insa, dupa ce am furat meseria, mi se pare usor ... si nu as mai chema pe altcineva orice masina as avea.
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline BXXENL

« Răspuns #263 : 13.Apr.2016, 11:28:18 a.m. »
Ideea ar fi sa-ti mai traga un fir de la baterie, si firele intepate doar sa comande un cate un releu care sa alimenteze becurile remorcii direct de la baterie. Altfel se suprasolicita instalatia originala de alimentare.

Daca luminile sunt pe canbus e cu atat mai important.

http://www.autospeed.com/cms/article.html?&title=Towbar-Electronics&A=112936

^^Explicatii de la vecinul lui @Leutz
« Ultima Modificare: 13.Apr.2016, 11:31:23 a.m. de BXXENL »
  • SX4 1.5
Alex

Offline Leutz

« Răspuns #264 : 13.Apr.2016, 01:01:21 p.m. »
Si uite-asa ... mi-ai dat iar de citit  :D. Revin cu amanunte ...
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline shpeedy

« Răspuns #265 : 13.Apr.2016, 01:18:11 p.m. »
Dar daca treci toate becurile - si cele ale masinii, si cele ale remorcii - pe led-uri, nu minimizezi riscul aparitiei unor probleme?!

Sent from my LG-H818 using Tapatalk
« Ultima Modificare: 13.Apr.2016, 01:45:02 p.m. de shpeedy »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline BXXENL

« Răspuns #266 : 13.Apr.2016, 03:42:28 p.m. »
Ba da. Dar pe semnalizare nu prea merge sa pui leduri, doar pe stop/frana, si e ilegal, si lumineaza mult mai prost din orice alt unghi decat vazute direct din spatele masinii, cel putin cele cu preturi decente.

E mai ieftin si mai sigur sa pui relee.

• SX4 1.5
Alex

Offline kartercst

« Răspuns #267 : 29.Mai.2016, 06:05:19 p.m. »
pe www.suzuki.ro exista o sectiune "accesorii" , accesoriile acestea pot fi comandate doar de la dealer ?

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti, Sector 3
« Răspuns #268 : 29.Mai.2016, 06:31:29 p.m. »
Incearca la distribuitorii majori de piese auto, gen UNIX, epiesa, etc. Trimite-le o cerere de oferta cu codul accesoriului din catalogul Suzuki.

Sent from my iPhone using Tapatalk
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

The following users thanked this post: kartercst

Offline enicky

« Răspuns #269 : 29.Mai.2016, 06:58:42 p.m. »
        Au aparut timid deocamdata : paravanturile le-am gasit la Cluj, parca, paravant.ro, protectiile de praguri tot pe net la o alta firma tot din Cluj, dar majoritatea la dealer cu o comanda prealabila. Dar nu strica un search pe net.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip