Autor Subiect: Audio  (Citit de 60514 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ariciul

Re: Audio
« Răspuns #70 : 27.Oct.2016, 11:53:50 a.m. »
Sa ne tii la curent cu ce faci, poate ne mai hotaram unii dintre noi sa facem acelasi lucru.
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

Offline Lerua07

« Răspuns #71 : 27.Oct.2016, 12:35:15 p.m. »
Nu calitatea difuzoarelor este cauza , ci incinta in care sunt montate (insonorizarea  f slaba din fabrica). :D
difuzoarele stock, mai sus in thread.. zici ca-s de la radioul cu lampi al lui bunicu .... gresit !
Difuzoarele stock sunt bune, au magnetul asa mic ptr ca este din neodim - un magnet usor si de inalta calitate folosit la sculele profesionale   :happy:
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Offline Vali D

« Răspuns #72 : 27.Oct.2016, 01:32:41 p.m. »
Difuzoarele stock sunt bune, au magnetul asa mic ptr ca este din neodim - un magnet usor si de inalta calitate folosit la sculele profesionale   :happy:

De unde sti sau de unde ai aceasta informatie ??? sincer eu de SONAVOX aici pe forum am auzit si cred ca am destula experienta cu scule audio.

Offline ASZ

« Răspuns #73 : 27.Oct.2016, 02:41:17 p.m. »
La un moment dat, pe jurnalul lui Hazno apare un test cu 2 difuzoare Sony si alte 2 JBL (ceva de genul ~150 lei perechea la MediaGalaxy .. deci nu ceva SF-uri), iar concluzia lui a fost ca se aude mult mai bine sunetul.
Deci cred si eu ca cele stock sunt ceva pocnitori ieftine ...

Offline aleksanders

« Răspuns #74 : 27.Oct.2016, 02:42:20 p.m. »
Am incercat sa montez niste difuzoare de 16.5cm si nu se potrivesc la gauri, la mufe si dimesiuni. Mufele se pot adapta, iar pt gauri si dimensiuni probabil se rezolva cu inele adaptoare..
O sa le comand pe cele originale, desi la pretul ala poti lua ceva mult mai bun.. dar trebuie adaptari si bricolari.  O sa le montez eu, 150RON mi se pare jecmaneala. Nu pierzi mai mult de 10 min pe bucata montata.. Un profesionist sigur rezolva si mai repede.
Se scot capacele din spatele levierului (maneta) de deschis usa si cel mic, patrat din mini-buzunarul/manerul de plastic al usii. Se desfac cele 2 suruburi expuse, se trage scurt si energic de fata usii incepand din laterale sau de jos (nu de sus), tweeterul are si el un clips. DUpa ce se elibereaza toate clipsurile se ridica usor in sus, se scot mufele s.a.m.d  La montarea la loc incepe de sus in jos si ai grija la clipsarea in partea superioara (vezi cum ar trebui sa arate la usile celelalte).
Difuzorul stock are 4 Ohmi si 25W :|
A, si in interiorul usii e apa, ca pe exterior .. dubios ..

nu avem vreun dubiu ca nu te-ai pricepe
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline Lerua07

« Răspuns #75 : 27.Oct.2016, 02:53:19 p.m. »
Nici mie nu imi placea cum se aude si am vrut sa schimb difuzoarele la o firma specializata in tuning audio ptr auto. Ei s-au uitat la difuzaore, inclusiv la tweetere, le-au scos si le-au montat pe o use de masina insonorizata pe care o aveau acolo ptr probat difuzoarele, si mi-au spus ca sunt difuzoare de calitate cu magnetii din neodim si ca nu e cazul sa le schimb (iti dai seama ca aveau tot interesul sa-mi spuna daca nu erau bune calitativ ca sa-si vanda marfa lor !!!). Mi-au recomandat ca mai bine sa fac o insonorizare de calitate a usilor. Si au avut dreptate, dupa insonorizare se aude foarte bine !  :good:
Mi-au mai spus ca din 2014 firma Sonavox au un join venture (colaborare) cu firma Norvegiana SEAS in urma careia fabrica aceste difuziare cu neodim ptr echiparea OEM auto.
Cam asta e tot ce stiu !  :dknw:

Offline Vali D

« Răspuns #76 : 27.Oct.2016, 02:58:15 p.m. »
Am incercat sa vad firma producatoare si parametrii difuzoarelor ce echipeaza Vitara, dar nu am gasit nimic, nici o fisa sau reclama cu acesti parametri sau macar cu ceea ce produc. In schimb am gasit pe NOVOCERT Rusia firme ce produc la Kg difuzoare , printre care si faimoasa SONAVOX:
 Shenzhen Fenda Technology Co, Ltd."
"Concord Electronics (Huizhou) Limited"
"Dongguan Meiloon acustic Equipment Co LTD"
"Xiamen Tech-Precision Co Ltd"
"Zhao Yang Electronic (Shen Zhen) Co Ltd"
"OXTOP (Dong Guan) Electronics Co Ltd."
"Sonavox Electronics Suzhou Industrial Park Co, Ltd."
"Polk Audio Manufacturing"
 Deci pe scurt - GUNOI CHINEZESC. Personal, pentru up-grade ma voi indrepta spre firme consacrate.

Offline Lerua07

« Răspuns #77 : 27.Oct.2016, 03:21:21 p.m. »
Traim intr-o tara libera asa ca fiecare face ce vrea cu banii lui !
Probabil ca daca vei pune difuzore de inalta calitate ale unei firme consacrate se va auzi mult mai bine, totusi a spune despre difuzorele stock de pe Vitara ca sunt "gunoaie chinezesti" este putin cam exagerat.  :-?
Nu stiu cum ai cautat tu pe net, dar eu am vazut ca au filiale cam in toata lumea (Canada, SUA , Germania, etc)

Offline wolfin

« Răspuns #78 : 27.Oct.2016, 03:23:58 p.m. »
faptu ca e facut in RPC nu inseamna ca e gunoi.

si ifonu e tot in RPC facut...si nu e un gunoi...teoretic  :-? ca practic e cel mai nesuferit telefon.

si da sunetu nu exceleaza....fata de alte masini cu boxe oem sunt slabute dar aici trebe luat in calcul si headunit-ul....

la clio de ex nu poti sta in masina la vol. maxim si nu baraie sau distorsioneaza....blaupunkt/philips headunitu. la vitara ...no coment la vol  max
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline Vali D

« Răspuns #79 : 27.Oct.2016, 03:39:45 p.m. »
Probabil ca daca vei pune difuzore de inalta calitate ale unei firme consacrate se va auzi mult mai bine, totusi a spune despre difuzorele stock de pe Vitara ca sunt "gunoaie chinezesti" este putin cam exagerat.  :-?
Nu stiu cum ai cautat tu pe net, dar eu am vazut ca au filiale cam in toata lumea (Canada, SUA , Germania, etc)
Ti se pare ca un difuzor cu sasiu de plastic este de calitate ???? Nici macar un junghi de sasiu de tabla ambutisata nu au pus - economii si iar economii. Ca si degetarul ala de magnet "neo". Poate imi spui si mie ce sensibilitate au aceste minunatii de petarde (dB la 1W/m) ca si puterea lor reala ? Iar daca au filiale in lume asta se datoreaza altor oameni.....