Autor Subiect: Audio  (Citit de 60516 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ovydyurs

Re: Audio
« Răspuns #60 : 08.Aug.2016, 02:27:42 p.m. »
aavii, in ce echipare este vitara ta? La mine, vitara spirit, sunetul are putin bass, dar este foarte plat. Ma gandesc ca poate in echiparea spirit au montat difuzoarele acelea de upgrade. N-as vrea sa demontez fetele de usi ca sa verific tipul de difuzor. Iar daca pe spirit sunt deja montate aceste asa zise difuzoare "upgrade" ma declar dezamagit de calitatea sunetului  :(
  • Suzuki Vitara

Offline SPIRIDUSHU

« Răspuns #61 : 08.Aug.2016, 03:08:54 p.m. »
Eu pot confirma ca pe Luxus am un sunet bogat in basi si inalte, cam prost cu mediile.
  • New Vitara 1.6 ddis, Luxus

Offline aavii

« Răspuns #62 : 08.Aug.2016, 05:45:19 p.m. »
Am Vitara S. Sunetul este deplorabil la toate cred. Difuzoarele alea de upgrade par a fi pe 16.5". Au un inel adaptor inclus, sunt destul de adanci. Stateam acum sa ma gandesc ca poate un after market era mai bun. In 180 RON mi-au placut niste KENWOOD-uri. Oricum eu zic ca poti pune lejer cam orice e pe piata. Se monteaza relativ usor si fata de usa sa da jos usor. Se pot rupe (si se si rup) niste clips-uri de plastic dar se gases usor exact acleasi model (poate usor mai calitative) la vreo 12 ron 10 bucati.
  • Suzuki Vitara S grade

Offline Cor 1050

« Răspuns #63 : 15.Oct.2016, 03:54:14 p.m. »
Am si eu Vitara S si ma intereseaza daca si-a pus cineva subwoofer activ(in portbagaj). Afecteaza garantia instalarea lui?  :D Trebuie montat la dealer? De unde se ia semnalul? Are sursa iesire jack sau se leaga la difuzoarele din spate? Am un MTX activ de 8" si 120W pe care l-as monta.  :-? :-? :-?

• Suzuki Vitara 1.4 AT

The following users thanked this post: madmax

Offline aavii

« Răspuns #64 : 17.Oct.2016, 09:52:54 a.m. »
Din cate stiu nu iti afectează garanția. Semnalul se ia din semnalul de boxe cu un filtru hi to low input care se montează in paralel.  Montajul il poate face oricine se pricepe putin
  • Suzuki Vitara S grade

Offline triplex

« Răspuns #65 : 26.Oct.2016, 09:40:14 a.m. »
Si eu sunt in aceeasi situatie, am un amplif + subwoofer pe care vreau sa le montez. Clar afecteaza garantia, intrucat se intervine asupra instalatiei electrice a masinii.. tras cablu pt alimentare amplif, tras cabluri de la boxe.. etc. La masina anterioara (Fiat) am montat la un service sugerat de dealer (Tornado parca). Dar la Suzuki, surpriza : nu stie nimeni unde se pot face astfel de interventii. Am intrebat la
dealer, am dat si un mail la Suzuki.ro dar niciun raspuns inca ..  Pana gasesc un raspuns, o varianta acceptabila e sa schimb difuzoarele, mai ales ca am vazut ce penibile sunt cele cele stock..
  • Suzuki Vitara S

Offline enicky

« Răspuns #66 : 26.Oct.2016, 10:14:43 a.m. »
     Eu cred ca e o mare fasaiala ideea cu "afecteaza garantia". O problema la partea electrica a masinii poate surveni doar in conditiile in care legaturile la noile echipamente se fac gresit. In alte conditii se mai poate intampla sa fie un fir slabit, sau un steker prost bagat in "bricheta" poate arde sigurantele de ex. Dar la o masina pana in 5 ani rar apar defecte electrice. Acum eu mi-am pus alarma, deci gata, am pierdut garantia, sau am montat oglinzi incalzite, la fel, am pierdut garantia. Motive serioase !
......  Pana gasesc un raspuns, o varianta acceptabila e sa schimb difuzoarele, mai ales ca am vazut ce penibile sunt cele cele stock..
              Inainte de a schimba difuzoarele, ar fi bine sa insonorizezi usile. Sa vezi apoi daca mai e cazul sa le schimbi.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline triplex

« Răspuns #67 : 26.Oct.2016, 11:00:08 a.m. »
Total de acord, e la latitudinea fiecaruia sa riste sau nu cu montajul. Ca fapt divers, la masina anterioara nu m-a inretbat nimeni, niciodata unde am montat statia desi cablurile sunt clar vizibile pe sub capota. Am avut si o statie mai veche care mi-a omorat o baterie (consuma in stand by). Dar presupunand ca nu montezi jafuri si le montezi intr-un service decent, cu sigurante calibrate si cabluri corespunzatoare, n-ar trebui sa fie probleme. Eu totusi sunt mai panicat de fel si prefer varianta oficiala.. daca ar aparea vreo problema pe electrica candva, sigur se gasesc oameni cu idei .. sa zica ahaa e de la statie, de la cabluri or whatever..
Nu sunt vreun audiofil impatimit, dar am vazut pozele cu difuzoarele stock, mai sus in thread.. zici ca-s de la radioul cu lampi al lui bunicu, plus experienta din masina .. imi place un sunet clar, cu o gama de frecvente cat mai bogata si fara distorsiuni. Ce e pe masina e suficient pt ascutarea de radio.. daca dai mai tare se aude dezamagirea :)  Platesc un serviciu de muzica (online) la calitate premium si as vrea sa ma pot folosi de el si in masina.
  • Suzuki Vitara S

Offline triplex

« Răspuns #68 : 26.Oct.2016, 09:56:58 p.m. »
Am incercat sa montez niste difuzoare de 16.5cm si nu se potrivesc la gauri, la mufe si dimesiuni. Mufele se pot adapta, iar pt gauri si dimensiuni probabil se rezolva cu inele adaptoare..
O sa le comand pe cele originale, desi la pretul ala poti lua ceva mult mai bun.. dar trebuie adaptari si bricolari.  O sa le montez eu, 150RON mi se pare jecmaneala. Nu pierzi mai mult de 10 min pe bucata montata.. Un profesionist sigur rezolva si mai repede.
Se scot capacele din spatele levierului (maneta) de deschis usa si cel mic, patrat din mini-buzunarul/manerul de plastic al usii. Se desfac cele 2 suruburi expuse, se trage scurt si energic de fata usii incepand din laterale sau de jos (nu de sus), tweeterul are si el un clips. DUpa ce se elibereaza toate clipsurile se ridica usor in sus, se scot mufele s.a.m.d  La montarea la loc incepe de sus in jos si ai grija la clipsarea in partea superioara (vezi cum ar trebui sa arate la usile celelalte).
Difuzorul stock are 4 Ohmi si 25W :|
A, si in interiorul usii e apa, ca pe exterior .. dubios ..
  • Suzuki Vitara S

The following users thanked this post: Marci, DarkDuck

Offline aleksanders

« Răspuns #69 : 26.Oct.2016, 10:06:03 p.m. »
genial  :inteligent:
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea