Autor Subiect: Audio  (Citit de 60485 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline telu

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 11
    • Piatra Neamt
Re: Audio
« Răspuns #40 : 17.Iul.2016, 04:53:54 p.m. »
Nu am inca masina, deaceea am intrebat daca stie cineva

:)) da, problema tipica! As dori foarte mult sa cunosc o singura persoana care face diferenta intre semnalul analogic sau digital!

Sent from my iPhone using Tapatalk
Pana in prezent sursa-semnalul analogic se considera de majoritatea audiofililor cu un sunet mai placut, natural si cu parametri fizici auditivi mai caltativi decat sursa-semnalul digital. Un pickup bun cu un disc calitativ va suna mai bine decat orice fisier sau format audio digital mp3, wav, flac, dsd de oricare bitrate sau frecventa, in coditii similare de amplificare si redare. "Sunetul digital" se refera la sunetul ca sursa din telefon, calculator, CD, DVD, stick si altele. Am pus ghilimelele pentru ca nu exista ca atare sunet digital. Din difuzoare nu iasa nimic digital si amplificatorul se ocupa numai cu semnalul analogic luat de la convertorul digital-analog (DAC) al HU, cd, dvd-playerului. In cazul cand ai un DAC extern, ai nevoie de iesire digitala de unde ai semnalul digital pentru al transforma in analogic si mai departe amplificator si difuzoare. Un DAC bun cu un amplificator de rand ar da un sunet mai bun decat un DAC simplu si amplificator hi-end
In cazul Bosh-ului ai numai "sunet digital" practic. Doar prin radio vine semnal analogic prin unde, insa cu siguranta este luat din surse digitale CD, calculator

- ii bagi semnal din telefon/tableta prin DAC in amplificator si de acolo in difuzoare

corect, as ocoli Bosh-ul, insa ele nu au iesire digitala (Coaxial sau optic)

Am intrebat despre iesire digitala pentru ca am un DAC care nu-l folosesc acasa
Cu certitudine insonorizarea, amplificatorul si difuzoarele bune sunt esentiale pentru a auzi un sunet fara distosiuni pe o gama mai larga de frecvente
« Ultima Modificare: 17.Iul.2016, 05:07:38 p.m. de telu »
  • sx4

Online Leutz

« Răspuns #41 : 18.Iul.2016, 12:07:34 p.m. »
Desi sunt constient ca discutia a deviat si poate continua asa la nesfarsit  :D, sunt si eu curios daca chiar se poate face diferenta (la ureche) intre sunet provenit din sursa analogica vs digitala, in conditii de calitate echivalenta a "instalatiilor" folosite. De exemplu, acelasi producator, echipament high-end din perioada erei analogice vs echipament high-end din era digitala.

Personal cred ca nu, atat pentru omul de rand, cat si pentru cel antrenat. Chiar o sa caut sa vad daca exista ceva studii in domeniu.
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline Lerua07

« Răspuns #42 : 18.Iul.2016, 01:27:52 p.m. »
Aici te inseli... putin. La un sistem audio de masina nu se simte diferenta, oricat de performnt ar fi. Dar la un sistem audio stereo  Home profesional diferenta intre digital si analog se simte binisor , in special ptr o ureche exersata. Am un amic violonist si la "sculele" lui de vreo 35000 euro diferenta se vede clar, chiar si ptr mine.... un novice. Din ce mi-a spus el adevarata diferenta o fac boxele de inalta calitate date la maxim 30-35 % din putere , precum si modul cum te pozitionezi fata de acestea.  :D
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Offline aavii

« Răspuns #43 : 18.Iul.2016, 04:06:07 p.m. »
Sa nu devenim paranoia! :) Nu cred ca incercam sa vanam aici o diferenta ci sa alegem ce e mai placut urechii.
E adevarat ca cel mai bun sunet depinde de la om la om in functie de calitatea device-urilor de pe care a ascultat muzica.
Este adevarat ca sunetul placut nu prea trebuie sa depaseasca 85-89 decibeli dar chiar deviem subiectul in altele infinite.
Sa ramanem aici totusi la sunetul din masina. Mai cu seama la cel din Suzuki Vitara.
Mi-a ajuns kitul de upgrade
  • Suzuki Vitara S grade

Offline SPIRIDUSHU

« Răspuns #44 : 18.Iul.2016, 04:26:31 p.m. »
eu unul sun multumit de nivelul de bass si inalte, din pacate lipsesc cu desavarsire mediile, astfel ca sunetul este in celebrul "smile" folosit in era disco. Am pu pe seama faptului ca cei de la Suzuki s-au gandit ca oamenii se vor intelege mai bine intre ei, in masina. Eu as fi preferat sa aleg eu daca sa tai sau nu mediile.
  • New Vitara 1.6 ddis, Luxus

Offline enicky

« Răspuns #45 : 18.Iul.2016, 04:37:01 p.m. »
  Oricum aici mai intervine si factorul uman, urechea noastra avand o limita de max. 17-18000Hz. Mai sunt si "cazuri" care percep pana la 20000Hz dar putine. Iar ce spune prietenul lui @Lerua07 este corect, distanta intre boxe, triunghiul isoscel creat  intre  ascultator si boxe, etc., iar in masina ai conditii improprii de auditie.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline SPIRIDUSHU

« Răspuns #46 : 18.Iul.2016, 05:10:34 p.m. »
regula triunghiului in monitorizare audio stiu ca se aplica pentru monitoarele de tip nearfield. sa ma corectati daca gresesc, eu asa stiam. Plus ca daca ar fi sa fie sunetul redat asa cum este el , ca pentru audiofili, pentru 90% din oameni ar suna fff plat si clar fara basi si clar neatragator. Iar in masina se poate obtine acel "triunghi" prin balansul stanga - dreapta, mai incet la sofer, mai tare la pasager.
Multi vaneaza sunetul analog, dar e vorba de lampi, basul este mai "cald" cica, unele experimente cu vinilul au aratat ca este adevarat, sunetul analog este mai bogat.
Acum depinde mult ce inseamna digital:
1. sursa analog in studio - convertita digital (wav - necompresat, flac - tot aia da ' mai mic fisierul, mp3 - se pierd frecvente etc)
2. sursa digitala - fisier digital - suport analog ? (e.g. vinyl ? )

sunt unii care imprima discul vinil cu muzica din sursa digitala si atunci cum e cu analog vs digital ?
  • New Vitara 1.6 ddis, Luxus

Offline telu

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 11
    • Piatra Neamt
« Răspuns #47 : 18.Iul.2016, 09:53:19 p.m. »
sunt unii care imprima discul vinil cu muzica din sursa digitala si atunci cum e cu analog vs digital ?
Corect, cam jumate din productia de azi a vinilului este din digital, insa si asa se gasesc unii carora le plac si aud diferenta  :)
Cred ca subiectul cu analogicul nu mai are rost de discutat aici, n-are nimic cu Vitara
Mi-a ajuns kitul de upgrade
asteptam impresii
  • sx4

Offline aavii

« Răspuns #48 : 21.Iul.2016, 05:08:52 p.m. »
Revin cu detalii despre kitul de upgrade de difuzoare de la Suzuki pentru Vitara:
Kitul costa 269 RON + 150 RON montarea. Se monteaza foarte simplu, practic doar se dau fetele de usa jos , se scoate difuzorul vechi si se instaleaza cel nou.
Kitul arata cam asa: (imaginea 0452).
Instalate pe masina arata cam asa: (imaginea 0462)
Diferentele  sunt asa: (imaginea 0460 si 0461) - aici sincer a fost foarte amuzant sa descopar ce magnet au difuzoarele stock. Practic rama de plastic a difuzorului este mai grea decat difuzorul cu tot cu magnet.
In ceea ce priveste sunetul, ei bine, pot asculta in sfarsit muzica. Nu este un sistem foarte performant dar cel putin a devenit placut sunetul. Frecventele sunt acolo unde trebuie, basul se duce destul de jos desi nu are puterea asteptata de unii, dar e placut
Ca o concluzie: MERITA!
Presupun ca si pe spate sunt aceleasi difuzoare ca pe fata intru-cat kitul ,scrie ca, se potriveste ori pe fata ori pe spate.
Kitul NU INCLUDE TWEETERE. Oricum cele existente sunt suficiente.
  • Suzuki Vitara S grade

The following users thanked this post: Marci, toma, IoanCC, DarkDuck, dacbuc

Offline Cosmin09

« Răspuns #49 : 21.Iul.2016, 05:16:05 p.m. »
Si acum, cu bass-ul mai clar, vibreaza ceva cand asculti muzica?
« Ultima Modificare: 21.Iul.2016, 05:21:10 p.m. de Cosmin09 »
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022