Autor Subiect: Audio  (Citit de 60475 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline aavii

Re: Audio
« Răspuns #320 : 27.Mai.2019, 11:17:24 a.m. »
Pot sa conectez un subwoofer in roata de rezerva [ex eton res 11] la priza din portbagaj?
Pe priza scrie A+B [priza si bec] max 120w.
Subwooferul eton res 11 are siguranta 10A
Prin "conectez" vrei sa intrebi "alimentez"? Si banuiesc ca te referi la statia de SW ...
Teoretic se poate alimenta dar practic nu am pomenit asa ceva. Si aici nu ma gandesc sub nici o forma la alimentare cu mufa de bricheta.
Problema la SW este ca are nevoie de amplificare de curenti mici si intensitate mare ceea ce il expune foarte mult distorsiunilor.
Eu zic ca poti.. dar nu stiu ce o sa asculti pe el
  • Suzuki Vitara S grade

Offline smiley

« Răspuns #321 : 27.Mai.2019, 11:44:13 a.m. »
Daca subul are siguranta de 10 Amp asta inseamna ca puterea maxima pe care o poate consuma este de 120 W calculat la tensiune de 12 V.
Poti sa-l alimentezi fara probleme de la bricheta, trebuie sa te asiguri ca priza nu ramane alimentat dupa ce scoti contactul ca astfel subul o sa-ti descarce bateria.

Vitara Passion AllGrip 2018 1.4 Boosterjet White
Opel Astra H 2004 1.4 XEP

Offline aavii

« Răspuns #322 : 27.Mai.2019, 01:26:01 p.m. »
Daca subul are siguranta de 10 Amp asta inseamna ca puterea maxima pe care o poate consuma este de 120 W calculat la tensiune de 12 V.
Poti sa-l alimentezi fara probleme de la bricheta, trebuie sa te asiguri ca priza nu ramane alimentat dupa ce scoti contactul ca astfel subul o sa-ti descarce bateria.
S-ar putea sa spun prostii dar nu cred ca o siguranta e tot una cu o rezistenta desi din multe puncte de vedere se aseamana.
Daca ar fi vorba de alt scop al consumatorului probabil ca ar fi corect ceea ce intentionezi sa faci dar avand in vedere ca vorbim de muzica unde cam  niciodata calculele de acasa nu se potrivesc cu cele din targ, eu as insista totusi pe un traseu dedicat pana in portbagaj. Este extrem de simplu de tras si te costa doar cablul si siguranta in sine cu soclul ei... apropos, la un kit de instalare statie, siguranta este de 60A.
  • Suzuki Vitara S grade

Offline smiley

« Răspuns #323 : 27.Mai.2019, 01:49:03 p.m. »
Siguranta este practic o rezistenta care are valoarea aproape de 0. Zic aproape de 0 pentru ca nu exista inca conductorul ideal.

Daca Subul are putere maxima de 150W nu are rost sa-i pui siguranta de 60A.
Calculul puterii e simplu V*A= P
La 60 Amp ar trebui sa ai o putere instalata de 12-14V (tensiunea din masina ) * 60 = 720 W .
La o asemenea putere se pune deja problema instalarii unui condensator(sa nu-ti clipeasca farurile pe ritmul muzicii) si instalarea unei baterii mai mari.

Vitara Passion AllGrip 2018 1.4 Boosterjet White
Opel Astra H 2004 1.4 XEP

Offline aavii

« Răspuns #324 : 27.Mai.2019, 02:18:03 p.m. »
Nu am zis ca e musai o siguranta de 60A. Doar ca atat se livreaza probabil "acoperitor"
  • Suzuki Vitara S grade

Offline kiko77

« Răspuns #325 : 27.Mai.2019, 02:41:40 p.m. »
Am gasit altul care are siguranta de 25 amperi  esx v1100a. Vreau sa cumpar si un amplificator pentru  boxele helix E 62c.2 60w.
Amplificator cu semnatura calda ca nu suport inaltele la nivel mare mult timp
M-am oprit la helix G Two care nu stiu cum e si dls CC-2 care e cald

Nu vreau sa schimb bateria si alternatorul

ps Ce sa fac cu sculele din roata?
  • Vitara 1.4 S Allgrip AT

Offline aavii

« Răspuns #326 : 27.Mai.2019, 03:03:05 p.m. »
Nu stiu la ce te referi cu sunetul cald. Daca este acelasi lucru cu flat, nu cred ca Helix e cea mai buna alegere. Helix exceleaza spre extrem la bass si inalte (inclusiv statia- eu am un b four)
Cu sculele nu te-ai hotarat daca sa le dai sau sa le arunci sau cum? Ca nu inteleg intrebarea :)
  • Suzuki Vitara S grade

The following users thanked this post: kiko77

Offline kiko77

« Răspuns #327 : 27.Mai.2019, 03:15:02 p.m. »
Sculele din roata de rezerva in ce le pun sa nu faca zgomot la drum[ex infasurate in carpe]. Am vazut  pe net un fel de huse.Eram curios ce folosesc cei ce au sub in roata.
Cred ca ramane dls cu sunet cald.
  • Vitara 1.4 S Allgrip AT

Offline enicky

« Răspuns #328 : 27.Mai.2019, 08:20:30 p.m. »
Tweeterele au fost montate prost , am sa le fac eu un suport.
  Inteleg ca ai montat tweetere suplimentare? Unde (in masina) le-ai montat, ceva detalii, foto. Tot la Beloud am facut si eu insonorizarea, sunt la fel de profi?
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline mmihai87

« Răspuns #329 : 27.Mai.2019, 08:42:13 p.m. »
Tweeterele au fost montate prost , am sa le fac eu un suport.
  Inteleg ca ai montat tweetere suplimentare? Unde (in masina) le-ai montat, ceva detalii, foto. Tot la Beloud am facut si eu insonorizarea, sunt la fel de profi?
In locul celor vechi

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk