Autor Subiect: Audio  (Citit de 60488 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline aavii

Re: Audio
« Răspuns #270 : 14.Mar.2019, 03:00:09 p.m. »
Cred ca daca ma chinui le gasesc eu pe alea stock ale mele
Eu nu le-as recomanda in mod expres mai ales ca am impresia ca nici nu ai coltarul de plastic gaurit pentru ele si cu tot cu prindere, dar daca esti interesat le donez ca sa re-castig spatiul ocupat in pod
  • Suzuki Vitara S grade

Offline reva

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 12
  • Gen: Bărbat
    • Timisoara
« Răspuns #271 : 14.Mar.2019, 03:34:48 p.m. »
Va salut pe toti!
Am sa descriu pe scurt experienta mea:
Dupa ce am citit toate paginile din topicul asta am inceput prin a schimba mizeriile de difuzoare inainte de a ma apuca de isonorizare.
Am cumparat un set ieftin de JBL stage 602 si am montat unul in stanga (cu firele legate bine +/-), lasand in dreapta pe cel original.
Apoi am tot mutat balansul de pe stanga pe dreapta sa le compar. Ce concluzii am tras:
- In JBL602 se aude cu aprox 50% mai incet la aceeasi setare de volum decat la cel original.
- Basul este (culmea) mai plin la original decat la JBL.
Sa fie din cauza ca au wattajul mai mare? (45W vs 25W). Impedanta e aceeasi, 4Ohmi.
In incheiere mi-am pus mizeria de difuzor inapoi, ca sa returnez JBL-urile.
in concluzie, nu stiu daca merita sa bag bani in alte difuzoare, poate si ampliful e facut tot de firma pu-lee.
  • Vitara AllGrip 1.6 benzina

Offline Blitzu

« Răspuns #272 : 14.Mar.2019, 03:49:35 p.m. »
Salut. E normala situația ta.
Eu cand m-am decis(la cumpararea masinii) sa fac upgrade la sunet,am luat pachetul întreg,difuzoare plus amplif si diferenta e mai mult decat sesizabilă. A rămas sa fac insonorizarea la vara.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

"Understeer" is when you hit the fence with the front of the car. "Oversteer" is when you hit the fence with the rear of the car. "Horsepower" is how fast you hit the fence. "Torque" is how far you take the fence with you

Offline aavii

« Răspuns #273 : 14.Mar.2019, 04:05:44 p.m. »
Va salut pe toti!
Am sa descriu pe scurt experienta mea:
Dupa ce am citit toate paginile din topicul asta am inceput prin a schimba mizeriile de difuzoare inainte de a ma apuca de isonorizare.
Am cumparat un set ieftin de JBL stage 602 si am montat unul in stanga (cu firele legate bine +/-), lasand in dreapta pe cel original.
Apoi am tot mutat balansul de pe stanga pe dreapta sa le compar. Ce concluzii am tras:
- In JBL602 se aude cu aprox 50% mai incet la aceeasi setare de volum decat la cel original.
- Basul este (culmea) mai plin la original decat la JBL.
Sa fie din cauza ca au wattajul mai mare? (45W vs 25W). Impedanta e aceeasi, 4Ohmi.
In incheiere mi-am pus mizeria de difuzor inapoi, ca sa returnez JBL-urile.
in concluzie, nu stiu daca merita sa bag bani in alte difuzoare, poate si ampliful e facut tot de firma pu-lee.

Este adevarat ce spui din cauza la doua probleme:
1. Diferenta de putere intre stanga si dreapta
2. Este adevarat ca daca schimbi difuzoarele cu unele mai puternice sa se auda mai incet.
Acum la punctul doi se poate lucra... mult
In primul rand daca vrei sa se auda tare uita-te la niste boxe cu sensibilitate mai mica (raport semnal/zgomot mai mare - de obicei un 91 db la 30 watti nominali (sau mai mult)  se aude tare ) ... dar faci rabat de calitate.
In al doilea rand daca vrei sa se auda frumos iti trebuie niste boxe mai sensibile ( ideal un 89 (sau mai putin) db la 50 watti)- doar ca aici clar ai nevoie de statie pentru ca unitatea din fabrica are undeva la 10-15 watti nominali.
Veste buna este ca la 250 ron iti poti lua un amiplif decent (am prin un crunch la reducere ) pe care il poti monta relativ usor pe high end-urile unitatii tale si rezultatul o sa fie clar WOW. Si de aici incepe povestea :)
  • Suzuki Vitara S grade

The following users thanked this post: reva

Offline nicuburicu

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 13
    • Constanta
« Răspuns #274 : 14.Mar.2019, 07:53:51 p.m. »
Eu nu le-as recomanda in mod expres mai ales ca am impresia ca nici nu ai coltarul de plastic gaurit pentru ele si cu tot cu prindere, dar daca esti interesat le donez ca sa re-castig spatiul ocupat in pod

Ar fi super daca le-ai putea gasi, m-ar interesa pentru ca azi am fost la Bucuresti la Autonet la service si doamna de la piese nu prea stia ce sa zica cand am intrebat. Am ceva abilitati practice si cred ca as putea sa improvizez ceva. Cred ca ar fi o imbunatatire fata de cum se aude acum. Dau si eu ceva, nu vreau sa raman dator  :)
  • Vitara AllGrip Boosterjet 1.4 Passion 6MT

Offline reva

• Newbie
  • *
    • Timisoara
« Răspuns #275 : 15.Mar.2019, 08:50:23 a.m. »
Salut. E normala situația ta.
Eu cand m-am decis(la cumpararea masinii) sa fac upgrade la sunet,am luat pachetul întreg,difuzoare plus amplif si diferenta e mai mult decat sesizabilă. A rămas sa fac insonorizarea la vara.

Din ce am citit parca tu ai schimbat si playerul (head unit-ul) cu tot cu difuzoare. Sau gresesc?

Offline reva

• Newbie
  • *
    • Timisoara
« Răspuns #276 : 15.Mar.2019, 09:16:10 a.m. »
Este adevarat ce spui din cauza la doua probleme:
1. Diferenta de putere intre stanga si dreapta
2. Este adevarat ca daca schimbi difuzoarele cu unele mai puternice sa se auda mai incet.
Acum la punctul doi se poate lucra... mult
In primul rand daca vrei sa se auda tare uita-te la niste boxe cu sensibilitate mai mica (raport semnal/zgomot mai mare - de obicei un 91 db la 30 watti nominali (sau mai mult)  se aude tare ) ... dar faci rabat de calitate.
In al doilea rand daca vrei sa se auda frumos iti trebuie niste boxe mai sensibile ( ideal un 89 (sau mai putin) db la 50 watti)- doar ca aici clar ai nevoie de statie pentru ca unitatea din fabrica are undeva la 10-15 watti nominali.
Veste buna este ca la 250 ron iti poti lua un amiplif decent (am prin un crunch la reducere ) pe care il poti monta relativ usor pe high end-urile unitatii tale si rezultatul o sa fie clar WOW. Si de aici incepe povestea :)
Nu vreu neaparat sa se auda tare. Oricum nu trec de jumate cu volumul. Poate de aia au calculat si ei ca ajunge vreo 20W sa se auda calitativ.
Raman la concluzia ca in primul rand insonorizarea face diferenta (daca nu vrei sa schimbi head unit-ul cu tot cu difuzoare).
Si incep sa-l cred pe Lerua07 cand a spus ca difuzoarele originale nu-s chiar mizerii, ca le-a testat comparativ pe incinta .. recunosc ca nu l-am crezut initial :)
Personal, nu cred ca e necesar cadrul de metal la difuzoare de 20W.
Cadrul de plastic, neodim-ul, lipsa izolatiilor fonice, plasticaraiele ieftine si usoare contribuie fiecare la reducerea greutatii masinii la care cred ca s-a muncit ceva :)
Daca masina asta avea 1600kg in loc de 1200kg la 120cp eu personal nu o mai cumparam.
Tu parca in ultima faza ai schimbat doar difuzoarele cu niste Helix-uri, fara sa pui amplificator. Esti multumit?

Offline boga81

« Răspuns #277 : 15.Mar.2019, 06:47:18 p.m. »
@reva, asa e, jbl stage nu sunt ce trebuie. Tre' sa urci spre club, gtx ca sa vezi diferenta. La stage nici nu ai filtre

Trimis de pe al meu SM-G960F folosind Tapatalk

• Duster 1.5 Blue dCi 4x4 SL Orange, chill as f*ck / ex SX4 1.6 4x4 Navi a.k.a. Suzuka - MAD Springs Lift-Kit, K&N Filter, powered by obdtunig: Life begins at 4.000 rpm

Offline Blitzu

« Răspuns #278 : 15.Mar.2019, 07:32:26 p.m. »

Din ce am citit parca tu ai schimbat si playerul (head unit-ul) cu tot cu difuzoare. Sau gresesc?
[/quote]

Nu,am schimbat difuzoarele si am adăugat amplif(Vezi prin posturile mele sau jurnal de bord)

"Understeer" is when you hit the fence with the front of the car. "Oversteer" is when you hit the fence with the rear of the car. "Horsepower" is how fast you hit the fence. "Torque" is how far you take the fence with you

Offline aavii

« Răspuns #279 : 15.Mar.2019, 11:16:01 p.m. »

Ar fi super daca le-ai putea gasi, m-ar interesa pentru ca azi am fost la Bucuresti la Autonet la service si doamna de la piese nu prea stia ce sa zica cand am intrebat. Am ceva abilitati practice si cred ca as putea sa improvizez ceva. Cred ca ar fi o imbunatatire fata de cum se aude acum. Dau si eu ceva, nu vreau sa raman dator  :)

Ți-am făcut un platouaș! Cand ai drum prin bucuresti / Berceni ti le pot înmâna!
Te costa un usrus retro la sticla!

Sent from my iPhone using Tapatalk
  • Suzuki Vitara S grade

The following users thanked this post: nicuburicu