Autor Subiect: Audio  (Citit de 60509 ori)

0 Membri şi 6 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline smiley

Re: Audio
« Răspuns #210 : 10.Aug.2018, 02:23:53 p.m. »
Poate sa-mi spuna cineva daca Vitara are tweetere ? Eu nu prea vad in pozele de interior sa fie :(

Vitara Passion AllGrip 2018 1.4 Boosterjet White
Opel Astra H 2004 1.4 XEP

Offline ASZ

« Răspuns #211 : 10.Aug.2018, 02:58:35 p.m. »
... Helix Esprit E62C, care suna impecabil...
Ne poti da un pret, un link si eventual ceva detalii de montaj (s-au potrivit sau a trebuit sa utilizezi ceva inele la prinderea lor), te rog ?

L.E. Sa fi fost acestea ?

Offline toma

« Răspuns #212 : 10.Aug.2018, 03:22:30 p.m. »
Poate sa-mi spuna cineva daca Vitara are tweetere ? Eu nu prea vad in pozele de interior sa fie :(

Depinde de varianta de echipare. Spirit si Luxus au, celelalte nu au.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

The following users thanked this post: smiley

Offline dario2004

« Răspuns #213 : 11.Aug.2018, 05:40:04 p.m. »
Sigur ca da, ASZ. Sistemul de sunet pe componente l-am cumparat de la Caraudioshop.ro( str Ritmului nr18), la recomandarea lor dintre un sistem Groun Zero si unul Helix. Alegerea a fost a mea, cel de la helix fiind ceva mai scump si avand un raspuns in frecvența mai bun, de la 50hz (http://caraudioshop.ro/boxe-auto-helix-sisteme-esprit-E62c). Nu este obligatoriu sa iei de la ei, poti gasi si in alta parte, doar ca pentru mine a fost mai comod, fiind destul de aproape de mine.
Într-adevăr pentru prinderea difuzorului midbass ,iti trebuie un inel adaptor de mdf, pe care l-am cumparat dr la Be Loud si care a costat în jur de 60 lei. Dar de fapt ,sunt 4 inele, deoarece sunt 2 în 1. Teoretic, cred ca s-ar putea monta si fara inele, deoarece geamul nu coboară astfel încât să atingă difuzorul. Filtrele le-am montat în usa prinse cu coliere de plastic( soricei) în partea de jos. Acum, fiecare ii poate cauta un locas in usa unde dorește, spațiul fiind destul de mare. Dar mare atentie pentru ca si filtrele sunt destul de mari. Tweeterele le-am lipit cu pistol cu batoane de silicon. Se încadrează ok. Nu merg prinse altfel, deoarece sunt destul de voluminoase in carcasa lor. Sunetul este clar în limita de volum maxim 25 din 30 în funcție de sursa redată. După apar unele distorsiuni, dar până în 25 ai sunet cald, clar , se simt înaltele , mediile si un bass corect. Nu am apucat însă sa înlocuiesc si difuzoarele spate, deoarece plec in concediu, urmând a face operațiunea dupa. Dacă cineva dorește să ne întâlnim sa audă sistemul, ne putem intalni si sa il testeze.
  • Suzuki Vitara 1.6 AllGrip Savannah Ivory
🛵

The following users thanked this post: ASZ

Offline aavii

« Răspuns #214 : 17.Aug.2018, 07:24:55 p.m. »
Pentru ca zilele astea am avut ceva timp, m-am "jucat" putin cu ce aveam pentru sistemul audio si am facut niste decoperiri pe care le recomand tuturor celor care vor sa-si imbunatateasca sunetul:
1. Este recomandat sa se inlocuiasca mid-bass-ul (eu avand in posesie tot un Helix 62C pe care il recomand calduros), DAAAR
2. NU inlocuiti si inaltele. Folositi filtrul de la sistemul nou achizionat dar pentru ca tweeterele nu se mai aseaza cum trebuie in soclul din usa, nici nu suna mai bine ca cele stock. Rezultatul este un "slappy sound" deranjant si o disproporionalitate masiva a sunetului. Am mers aproape un in acest fel fara a fi multumit de cum se aude.
Acum ca am pus la loc tweeterele origianale, sunetul este mult mai plin si mai aproape.
Tweeterele originale au 25 w (cam la fel ca cele din orice sistem audio de clasa C asa cum este Helix-ul de il am sau asa cum e cam orice sistem dual de pana in 1000 ron) dar se pozitineaza perfect in locul lor. Daca cineva doreste sa avanseze cu sistemul in clasa B sau A, povestea este cu totul alta si mai mult ca sigur ca isi va modifica pozitia tweeterelor.(Apropos daca are cineva sistem de acest gen sunt interesat de o auditie :)) )
Asadar, tweeterele ar trebui sa ramana acolo unde sunt, cele stock, pentru ca sunt foarte capabile si pozitionate bine. Tweeterele de alta provenienta de obicei se monteaza cu plastic topit iar pozitia lor nu e nici pe departe una corecta lucru ce se rasfrange din plin asupra sunetului.
Cine mai e dispus sa faca acest test il astept cu pareri.
  • Suzuki Vitara S grade

Offline fireburn

« Răspuns #215 : 19.Aug.2018, 04:50:26 a.m. »
Vezi pe topicul de boxe SX4 cum am montat eu tweeterele JBL. Daca te intereseaza cum se aud gasim o solutie sa ne intalnim. Eu nu mai pot reveni la cele stoc :)

Offline Bono.

« Răspuns #216 : 01.Nov.2018, 09:57:03 a.m. »
Buna ziua, am si eu o intrebare. Acea insonorizare facuta de catre unii colegi pe acest yhread, se poate face in service-ul suzuki? Ma intereseaza sa nu pierd garantia. Mie boxele de pe vitara passion mi se par mainslabe cu mult fata de xele pe logan 2. In fine. Ma intereseaza si insonorizare si schimbarea de boxe , ca nu pot trai cu mizeriile puse stock pe ea.
  • Suzuki Vitara

Offline dario2004

« Răspuns #217 : 01.Nov.2018, 10:12:04 p.m. »
Aavii, fără supărare, dar daca tu spui ca înaltele stock de pe Vitara se aud mai bine ca cele din sistemul Helix , pe care îl am si eu pus pe masina, cred ca inducem lumea în eroare..
În primul rând au membrana de mătase și magnet neodim, fata de praștiile astea de pe masina, iar în al doilea rând, crezi ca eu nu le-am ascultat si testat intai cu tweeterele masinii..!? Pe Crossovere ai posibilitatea sa ii reglezi înaltele cu + sau - 3db.  Ca nu se potrivesc la suruburi , asta e altceva, dar cu cateva batoane de plastic sau silicon topit sunt de acolo, asa nici difuzoarele Midbass nu se potrivesc, trebuiesc montate niste distantiere si adaptoare pt mufe. Sa nu fi nimerit tu niste tweetere cu defecte, pt ca eu sunt foarte mulțumit de înalte fata de cele stock.
  • Suzuki Vitara 1.6 AllGrip Savannah Ivory
🛵

Offline aavii

« Răspuns #218 : 06.Nov.2018, 08:02:43 p.m. »
Pai hai sa facem in felul urmator: O sa imi pun la loc helixul pe o parte si las tweeterul stock pe alta parte. Daca ghicesti care e ala stock iti fac cadou o lada de bere cu tot cu continut (asta ca sa para mai interesant :))
Cunosc toate detaliile tehnice ale tweeterelor si mie mi se pare ca sunt povesti nemuritoare.
Sunetul imi pare mai bun cu cele stock, probabil din cauza pozitionarii lor.
Sa nu ducem lumea in eroare: aici vorbim DOAR de tweetere. Cu mid-bass-ul e alta poveste!
  • Suzuki Vitara S grade

Offline horinet

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
  • Gen: Bărbat
    • Targoviste
« Răspuns #219 : 15.Nov.2018, 07:06:16 p.m. »
Are careva noul Vitara (facelift), cel lansat in octombrie anul acesta? Din review-uri reiese ca e mult mai bine insonorizat. Ar mai fi cazul de o insonorizare suplimentara? Sistemul audio o fi acelasi?
  • New Vitara 1,4 AllGrip 6AT Luxus