Autor Subiect: Audio  (Citit de 60512 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline aavii

Re: Audio
« Răspuns #150 : 19.Ian.2017, 11:59:21 p.m. »
:) oricand
  • Suzuki Vitara S grade

Offline mariusl82

« Răspuns #151 : 20.Ian.2017, 12:03:25 a.m. »
Momentan sunt multumit cum se aude jucaria mea,vedem mai incolo...momentan sunt altele pe lista.
Is curios daca dupa ce dai fetele jos de pe usi nu zdrangane cand le pun la loc,ca doar plasticul e plastic ,o ureche 2 tot o sa rupa aia cand le desfac...
  • New Vitara 1.6 MT Spirit Allgrip Atlantis Turquoise

Offline aavii

« Răspuns #152 : 20.Ian.2017, 12:19:49 p.m. »
Ce se rupe se pune la loc. Surprinzator, fata de alte modele de masini, suzuki sta foarte bine la capitolul imbinari la fetele de usi. Nu sunt piese de carton presat, nu sunt piese lipite cu mastic. La mine s-a rupt o piesa din aia de fixare de plastic dar a fost inlocuita. Am sa pun o poza cu ele cum arata. E bine sa aveti la voi o pungulita din alea :) La norauto parca am vazut cu 12 ron punga.
  • Suzuki Vitara S grade

Offline enicky

« Răspuns #153 : 21.Ian.2017, 07:08:09 p.m. »
..... La mine s-a rupt o piesa din aia de fixare de plastic dar a fost inlocuita. Am sa pun o poza cu ele cum arata. E bine sa aveti la voi o pungulita din alea :) La norauto parca am vazut cu 12 ron punga.
             Te referi probabil la braduti, nu? Ca n-am vazut poza. Insonorizarea s-a facut probabil exact acolo unde se vede, pe fata interioara(din foto), nu ?
             Pt. colegii neincrezatori pot sa confirm ca primul rezultat este schimbarea sunetului difuzoarelor(cele originale la mine), de asta nu am mai continuat cu schimbarea lor. Al doilea efect vizibil imediat este schimbarea modului de inchidere/sunetul facut,  al usilor. Creeaza impresia unor usi mari si mai grele.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Lerua07

« Răspuns #154 : 21.Ian.2017, 07:16:11 p.m. »
Si eu confirma ce spune enicky   :good:
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Offline Vali D

« Răspuns #155 : 21.Ian.2017, 08:26:28 p.m. »
Pentru a nu mai arunca banii pe porcariile de difuzoare "UPGRADE" prin care ne dorim toti un sunet mai bun, mai performant si mai decent, asa cum am inceput sa va povestesc despre aceste difuzoare si am sustinut ca sunt gunoaie (bineinteles aici sau gasit ceva colegi sa ma combata) va prezint si dovada in poze. Asa cum a reiesit si curba de raspuns si am spus ca prezinta frecvente inalte ce se aud ca o cutie de metal iar curba de raspuns e de "porc". Va mai pot povesti ca nu exista nici o diferenta intre petardele astea de 51 euro si gunoaiele de 2 lei facute (nu pe vapor- ca ar fi lux) in barca. Sa va prezint inca un gunoi la fel ca astea - ca idee : http://mmag.ro/Componente/Accesorii-auto/Difuzoare-Auto/000905-Set-2-difuzoare-auto-PHONOCAR-ALPHA-66026-cu-doua-cai-165mm-60W.html. Deci pe scurt - tweeterul este de fapt un element piezoceramic pe care au lipit o membrana de metal, fara urma de magnet de nici o culoare. De altfel la prima vedere si incercand sa le acord prezumtia de nevinovatie celor de la Suzuki, am crezut ca acel condensator de crossover este in suportul ce leaga tweeterul in magnet woofer. Am zis ca au lucrat inginereste insa NU exista nici un condensator acel difuzor piezo fiind alimentat direct. De altfel am spus ca difuzorul are curba de raspuns puternic neliniara in functie de putere. Deci inca o teapa....

The following users thanked this post: SuViPa, bekxy

Offline bekxy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1344
  • Gen: Bărbat
  • SX4 S-Cross '16 Spirit 1.4 4WD 6MT
    • Bucuresti
« Răspuns #156 : 21.Ian.2017, 08:42:15 p.m. »
Mulţumiri pentru test şi pentru info. Cu regret pentru banii tăi, cu care ai fi putut bea multă bere pe care probabil noi n-o să reuşim să ţi-o oferim.

Dacă aş căuta să cumpăr un set decent de difuzoare ce dimensiuni şi ce specificaţii (minime) ar trebui să urmăresc?
  • Suzuki SX4 S-Cross 2016 Spirit 1.4 Boosterjet 4WD 6MT

Offline aavii

« Răspuns #157 : 21.Ian.2017, 10:39:24 p.m. »
Citat
Te referi probabil la braduti, nu? Ca n-am vazut poza. Insonorizarea s-a facut probabil exact acolo unde se vede, pe fata interioara(din foto), nu ?
             Pt. colegii neincrezatori pot sa confirm ca primul rezultat este schimbarea sunetului difuzoarelor(cele originale la mine), de asta nu am mai continuat cu schimbarea lor. Al doilea efect vizibil imediat este schimbarea modului de inchidere/sunetul facut,  al usilor. Creeaza impresia unor usi mari si mai grele.
Da ma refer la braduti. Urc si o poza cum arata. Insonorizarea cu material antivibratie se face pe interiorul fetei exterioare (in usa, pe tabla "de afara") si apoi pe fata exterioara a fetei interioare (unde se vede in poze). Asa se creaza incinta pentru sunet, fara a avea rezonante si vibratii.
Usile sunt si in realitate mai grele :) nu doar ca iti creaza impresia ca sunt mai grele. Suna ca o usa de masina sanatoasa cand o inchizi.
Un alt "amanunt" este ca masina este mai silentioasa la viteza mare (s-a mai estompat acel zgomot de rulare)

@Vali: orice experienta, fie negativa, fie pozitiva a cuiva poate fi un ajutor pentru cineva care are cap pe umeri. Drept urmare vreau sa iti multumesc pentru posturi. Si eu as tinde sa recomand lucuri mai de calitate insa calitatea asta din pacate o vezi in timp si pretul, in domeniul difuzoarelor, nu e o proprietate de referinta.

@Bekxy: Eu as zice mai jos de 16cm sa nu te uiti la difuzoare. Este de preferat sa iti iei un sistem de difuzoare (tweeter si bass) desi nu e obligatoriu (eu nu sesizez o imbunatatire uimitoare a inaltelor). Iar in domeniul audio, ca o formula de baza sa te orientezi dupa  specificatii (desi nu reflecta chiar realitatea dar iti faci o idee ) este urmatoarea: SPL (senzitivitate) cat mai mic la putere cat mai mare. Asta inseamna calitatea. SPL-ul este acea proprietate care sa masoarea in dB (90 ar fi acceptabi, ce e mai sus te cam dor timpanele), puterea e cea care se masoara in Watti. Un raport placut este 89 db / 100w dar si 92 db/300 w . Repet, este doar orientativ. Ai sa vezi ca de la un moment dat in sus  (difuzoare de peste 2000 ron), se cam respecta criteriul si in pret
  • Suzuki Vitara S grade

Offline aavii

« Răspuns #158 : 21.Ian.2017, 10:40:40 p.m. »
Am uitat de poza :)
  • Suzuki Vitara S grade

Offline enicky

« Răspuns #159 : 21.Ian.2017, 11:12:41 p.m. »
     Dupa cum am vazut foto am fost tentat sa cred ca nu ti-au facut si fata de usa exterioara, care de fapt este cea mai importanta, aerul comprimat de membrana difuzorului in ea "bate" si daca nu are o reflectie buna, ba dimpotriva, mai si vibreaza(ca e metal subtire), atunci adio calitate. Din fericire difuzorul am observat ca in sist. de prindere are si niste garnituri de amortizare a vibratiilor. In masura in care mi-a permis, eu am pus material si pe fata de plastic care vine pe interior si acopera tabla.
  "Un alt "amanunt" este ca masina este mai silentioasa la viteza mare (s-a mai estompat acel zgomot de rulare)" N-am mai mentionat si acest aspect, destul de important de altfel, din motive de credibilitate, dar e bine ca ma susti tu.

@Vali D la 78lei doua bucati(+tweeter) nici nu puteau fi altceva decat petarde. Gandeste-te doar la ce pret  de import au avut : 7, 8 euro ?
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip