Autor Subiect: Audio  (Citit de 60511 ori)

0 Membri şi 8 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline aavii

Re: Audio
« Răspuns #130 : 19.Ian.2017, 11:23:11 a.m. »
Difuzorul nou e Helix Espirt 62C. Nu e petarda ci unul dintre cele mai buna achizitii in  800 ron buget
Difuzorul celalalt este difuzorul de upgrade suzuki. Deci nu e chiar ala petarda cu care vine initial. Se aude binisor si el dar desi pare de tip con, ce se vede pe el nu e tweeter. Habar nu am ce e dar inalte nu scoate.
  • Suzuki Vitara S grade

Offline shpeedy

« Răspuns #131 : 19.Ian.2017, 11:27:56 a.m. »
Din ce vad, e un sistem pe componente...

Unde pui tweeter-ele? Ai luat un singur set?
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline Vali D

« Răspuns #132 : 19.Ian.2017, 11:36:04 a.m. »
aavii - Nu ma refeream la difuzorul Helix, ma refeream la primul difuzor de pe masina (cel ce a venit la echiparea din fabrica), care este o petarda. Pentru ca ulterior ai montat difuzorul coaxial si apoi difuzorul Helix.

shpeedy - multumesc..... :pardon:

P.S. cam asa arata graficul de la difuzorul din kit upgrade, cu mentiunea ca are o puternica caracteristica neliniara in functie de puterea aplicata. La puterea nominala tweeter-ul suna ca o trompeta din fier iar la frecvente joase sub frecventa de rezonanta huruie ca tractorul.

Offline toma

« Răspuns #133 : 19.Ian.2017, 11:39:25 a.m. »
Unde ai facut antifonarea usilor? E ceva ce trebuie facut la reprezentanta pentru a nu pierde garantia?
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline aavii

« Răspuns #134 : 19.Ian.2017, 11:48:47 a.m. »
Da, Helixul e un sistem pe componente. Am inlocuit tweeterele pe fata cu cele ale sistemului si filtrul l-am pus in usa .. exista un gol in fata de usa unde are loc (pe partea interioara)
Pe spate nu am mai montat tweeter (le am pe cele de pe fata si nu am simtit nevoia sa le montez si pe cele pe spate)
Garantia masinii nu este afectata de asemenea modificari cu atat mai mult cu cat ele sunt cat de cat transparente pentru dealer.
Insonorizarea am facut la un garaj de pe strada rimului. Daca vrei detalii mai multe iti dau. Oricum ii recomand maximo pe baieti care lucreaza cel mai bine din cati am avut de aface.
  • Suzuki Vitara S grade

Offline toma

« Răspuns #135 : 19.Ian.2017, 12:08:43 p.m. »
rimului presupun ca e Ritmului, deci undeva unde pot ajunge usor asa ca ma intereseaza mai multe detalii.

La partea de audio ma pricep zero, doar ca nu-mi place cum se aude acum. Prin urmare niste sfaturi mai detaliate ar fi super. Pana acum ce am inteles din topic-ul asta:

1. Ajuta foarte mult sa insonorizezi usile. (presupun ca asta pot rezolva pe Ritmului). Oare au si materialele acolo sau trebuie sa le iau din alta parte?

2. Trebuie schimbate boxele. Eu am varianta Spirit, inteleg ca indiferent de varianta trebuie schimbate boxele. Deasemeni trag concluzia ca ar fi mai bine de luat din alte surse decat accesorii Suzuki pentru un raport mai bun calitate/pret.

Aici insa ma pierd in marea de informatii legate de dimensiuni, tip, inele adaptoare si alte chestii care nici nu stiu ce inseamna (gen filtre).

Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline aavii

« Răspuns #136 : 19.Ian.2017, 02:28:07 p.m. »
Da. pe Ritmului 18. Este o cladire cu gri ciudata vis -a -vis de autogara CDI. www.sakurako.ro este site-ul lor daca imi este permisa publicitatea (o fac din recomandare proprie). Au acolo toate materialele de care ai nevoie si te pot indruma ei si cu boxele daca le zici un buget.
Eu am Vitara S deci e cam aceeasi dotare (oricum cred ca la toate e la fel). Ai nevoie de niste inele adaptoare (de asemenea le gasesti la ei). Deci:
1. Da, insonorizarea ajuta mai mult as putea spune chiar decat schimbarea boxelor
2. Boxele le poti schimba daca le ai pe cele originale cu unele mai ieftine, nu neaparat de 800 ron :). Depinde de pretenii. Ti-as putea recomanda chiar http://sakurako.ro/GZIC-16X de exemplu (mentionez ca marcile recomandate sunt oricum peste media consumerilor gen Focal, Jbl, magnat, pioneer etc)

Concluzia cu sursa nu are rost sa o discutam aici cand sunt probleme mari ce pot fi rezolvate in alta parte (insonorizare, boxe)
Head unitul nu este o piesa de arta dar este destul de capabil si crede-ma ca nu cred ca exista cineva pe formului asta sau pe altul care, in aceleasi situatii de insonorizare/boxe, poate ghici de pe ce sursa vine un sunet. Problema Hu intra in schema  mult mai incolo pentru alt gen de pretentii dar in nici un caz nu lua in considerare schimbarea lui acum (mai mult, schimbarea lui poate afecta garantia). Este foarte ok asa cum e, reda foarte bine cam orice tip de sursa si poate duce lejer dfuzoare de 100w pe canal.
Oricum baiatul de acolo iti recomanda lucruri bune, nu ar trebui sa stii mare lucru. Doar bugetul :)
Diferenta o sa o simti oricum instant dupa ce insonorizezi usile.
  • Suzuki Vitara S grade

The following users thanked this post: shpeedy, toma, SuViPa, DarkDuck

Offline toma

« Răspuns #137 : 19.Ian.2017, 02:39:08 p.m. »
Multumesc mult!

Mai intreb ceva, ca asa sunt eu inteleg greu si uit repede: Ai imbunatatit insonorizarea la toate cele 4 usi?

Offline aavii

« Răspuns #138 : 19.Ian.2017, 02:47:44 p.m. »
Da, la toate 4. Insonorizantul e vreo 400 pentru toate 4 si manopera cam 250-300.
  • Suzuki Vitara S grade

Offline toma

« Răspuns #139 : 19.Ian.2017, 03:18:07 p.m. »
Multumesc inca o data. La o recitire atenta a posturilor tale incep sa inteleg ceva mai bine despre ce e vorba.