HRV este pe strazi de ceva vreme in Aus.
Vitara insa ... nu e. Abia zilele trecute au anuntat oficial ca l-au adus in Aus, insa nu e inca in showroom-uri
. Deci comentariul meu se refera la Honda in carne si oase si Vitara in poze (pentru cei de-acasa e invers
).
Mie unul noul HRV nu-mi place (cel vechi ... huhhh
, cel nou ...
). Poate in poze se vede OK, insa in realitate e un design greu, inzorzonat, plin de unghiuri, unghiulete, umflaturi, rotunjiri s.a.m.d. Asta ii da un aspect de inghesuiala inutila si o puternica impresie ca suprafata vitrata e mica is interiorul inghesuit. Nu am avut curiozitatea sa merg la un dealer sa ma urc in ea. Am vazut-o doar pe strazi si am studiat interiorul prin geamuri. Atat cat am putut vedea, nu par sa fie materiale impresionante p-acolo ... tot plasticaraie.
De asemenea, bordul cu orientare in jurul soferului nu e o chestie care ma incanta pentru ca pasagerul are access mai greu la comenzi. Asta e pentru ca in general mai mult conduc cand sunt la volan
... si mai putin ma joc pe consola de infotainment; deci n-as avea nevoie sa o am orientata catre mine (e clar acum de ce nu am BMW
, la care multe modele au aceasta forma a bordului).
Din poze ... Vitara arata un design simplu, relaxat, care privit din afara da impresie de spatiu interior mare si luminos. Nu ma pronunt asupra altor aspecte, intrucat s-au tot discutat de catre cei care le-au vazut in carne si oase si le si "poseda" cu acte-n regula de ceva vreme.
Pentru mine asadar HRV ar pica din start; si prin prisma pretului ar pica multe altele si ar ramane Vitara. Insa ... pentru design, ar ramane in cursa Mazda CX3. Nu stiu daca acasa e pe strazi deja. Aici e de multa vreme si sunt absolut incantat de design, atat interior cat si exterior. Cred ca e una din putinele masini care arata pe strada chiar mai bine decat in poze