Autor Subiect: New Vitara vs new HR-V  (Citit de 2689 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline marcone

New Vitara vs new HR-V
« : 03.Sep.2015, 10:06:55 a.m. »
Disponibil din aceasta toamna: http://www.hondatrading.ro/honda-noul-hr-v/33

Comparatie pe hartie cu Vitara:

+  mai lung cu vreo 12cm

+- motorizari echivalente ca puteri, atata benzina cat si dieselul

-   Pret: 21.500 EUR benzina, 24.000EUR motorina
-   doar tractiune fata
-   doar manuala

N-am stat sa compar dotarile dar cel putin pe hartie Vitara este superioara. Sa vedem si ceva teste.

Offline Leutz

Re: New Vitara vs new HR-V
« Răspuns #1 : 03.Sep.2015, 11:06:21 a.m. »
HRV este pe strazi de ceva vreme in Aus.
Vitara insa ... nu e. Abia zilele trecute au anuntat oficial ca l-au adus in Aus, insa nu e inca in showroom-uri  :(. Deci comentariul meu se refera la Honda in carne si oase si Vitara in poze (pentru cei de-acasa e invers  :D).

Mie unul noul HRV nu-mi place (cel vechi ... huhhh  :x, cel nou ...  :-S). Poate in poze se vede OK, insa in realitate e un design greu, inzorzonat, plin de unghiuri, unghiulete, umflaturi, rotunjiri s.a.m.d. Asta ii da un aspect de inghesuiala inutila si o puternica impresie ca suprafata vitrata e mica is interiorul inghesuit. Nu am avut curiozitatea sa merg la un dealer sa ma urc in ea. Am vazut-o doar pe strazi si am studiat interiorul prin geamuri. Atat cat am putut vedea, nu par sa fie materiale impresionante p-acolo ... tot plasticaraie.
De asemenea, bordul cu orientare in jurul soferului nu e o chestie care ma incanta pentru ca pasagerul are access mai greu la comenzi. Asta e pentru ca in general mai mult conduc cand sunt la volan  :D ... si mai putin ma joc pe consola de infotainment; deci n-as avea nevoie sa o am orientata catre mine (e clar acum de ce nu am BMW  :D, la care multe modele au aceasta forma a bordului).

Din poze ... Vitara arata un design simplu, relaxat, care privit din afara da impresie de spatiu interior mare si luminos. Nu ma pronunt asupra altor aspecte, intrucat s-au tot discutat de catre cei care le-au vazut in carne si oase si le si "poseda" cu acte-n regula de ceva vreme.

Pentru mine asadar HRV ar pica din start; si prin prisma pretului ar pica multe altele si ar ramane Vitara. Insa ... pentru design, ar ramane in cursa Mazda CX3. Nu stiu daca acasa e pe strazi deja. Aici e de multa vreme si sunt absolut incantat de design, atat interior cat si exterior. Cred ca e una din putinele masini care arata pe strada chiar mai bine decat in poze  :)
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline georgeek

« Răspuns #2 : 03.Sep.2015, 11:49:09 a.m. »
Mazda Cx-3 arata bine. Cred ca se și misca bine, 8,7 sec 1-100 km/h.
Dar... Prima echipare 4x4 manuala începe de la 23000 euro.

Apoi pt mine e important spațiul, asa ca:

Lățime umeri fata 1360 Mazda - 1400 Vitara - 1400 Logan
Lățime umeri spate 1281 Mazda - 1370 Vitara - 1450 Logan
(La Vitara și Logan sunt măsurate de mine asa ca pot fi erori de 2-3mm.)

Portbagaj 350 Mazda - 375 Vitara.
Garda sol 15 cm Mazda - 18,5 Vitara

• Vitara Passion 1.6 ALLGRIP 5MT Savana Yvory / Black

Offline cristi65

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 4
    • alexandria
« Răspuns #3 : 04.Sep.2015, 06:28:23 p.m. »
am avut de ales intre mazda cx3 si vitara.Parca si exterior si interior mai frumoasa mazda,aproape de premium.Nu vreau sa discut de pret,unde vitara este imbatabila,doar ca in mazda parca nu aveam loc,i-mi place ca la sofer sa fie mai larg,aveam senzatie de claustrofobie.Sotia era innebunita dupa mazda,cred ca totusi am ales cu mintea...
  • suzuki vitara

Offline Bar

« Răspuns #4 : 05.Sep.2015, 04:39:25 p.m. »
HR-V trebuie comparat cu Suzuki s-cross, adica clasa crossover. De altfel nici nu are 4x4. New Vitara este in alta clasa, mini suv.
Am vazut Mazda Cx-3, roșu Soul, si arată impecabil. Puteau sa mai adauge 10-15 cm la lungime si rezolvau si problema portbagajului mic si spațiul pt locurile din spate cam de clasa mică. Repet, arată impecabil si ca orice lucru foarte frumos costa pe măsura.

• X

Offline marcone

« Răspuns #5 : 05.Sep.2015, 09:43:32 p.m. »
am avut de ales intre mazda cx3 si vitara.Parca si exterior si interior mai frumoasa mazda,aproape de premium.Nu vreau sa discut de pret,unde vitara este imbatabila,doar ca in mazda parca nu aveam loc,i-mi place ca la sofer sa fie mai larg,aveam senzatie de claustrofobie.Sotia era innebunita dupa mazda,cred ca totusi am ales cu mintea...

Am vazut ca la NCAP CX3-ul a obtinut doar 4 stele: http://www.euroncap.com/en/results/mazda/cx-3/20856

Offline Zholm

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 32
New Suzuki Vitara vs. New Honda HR-V
« Răspuns #6 : 23.Sep.2015, 07:20:48 a.m. »
Clar exista diferente in dotari dar comparatia am gandit-o intre varianta Spirit ALLGRIP 1.6 diesel si varianta Elegance 1.6 MT Navi (diesel). Vitara este 4x4, iar Honda este 2WD. Pe de alta parte, fiind aceeasi clasa (Nissan Juke, Opel Mokka, Citroen C4 Cactus, Renault Captur şi Peugeot 2008) cred ca o comparatie obiectiva ar fi benefica. Cu pro si contra.
Am 'pipait'-o pe Vitara, dar la HR-V n-am ajuns. Stie cineva mai multe? :)

Offline marcone