Autor Subiect: Taxa de mediu pt. Vitara Euro 6  (Citit de 16877 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Cosmin09

Re: Taxa de mediu pt. Vitara Euro 6
« Răspuns #80 : 16.Dec.2015, 03:31:31 p.m. »
:) Pana sa devin si eu localnic al jud. Giurgiu, mereu faceam misto de cei pe care ii vedeam in trafic cu nr de GR spunand despre ei ca sunt greci... Asa ca...am pastrat gluma si in ceea ce ma priveste  :D Dar de Groenlanda nu stiam :)
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022

Offline ASZ

« Răspuns #81 : 27.Iul.2016, 08:32:33 a.m. »
...
5. Mergi la inmatriculari auto si completezi (de la ei sau de pe site) cererea de inmatriculare la care atasezi:
- fisa de inmatriculare in original;
...
Am pregatite si eu toate actele pt. a depune dosarul la Politie, insa mi s-a parut oarecum ciudat ca pe fisa de inmatriculare, nu au inscris nicaieri ca si proprietar anterior/inmatriculare anterioare, firma/dealerul de la care am luat masina (si pe care este facuta autorizatia provizorie de circulatie + RCA 1 luna + numerele). Asa a fost si la voi ?

Offline enicky

« Răspuns #82 : 27.Iul.2016, 11:04:16 a.m. »
Asa e formatul ei, propietarul anterior este in C. V-C. La toti se aplica aceeasi procedura.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ASZ

« Răspuns #83 : 27.Iul.2016, 04:53:53 p.m. »
Deci, in zona A sunt trecute datele mele, in zona B am datele si stampila de la Primarie, in zona C e trecuta doar seria CI-ului si CNP-ul meu (e loc pt. alte documente gen RCA, chitante, data ITP, etc., dar acolo nu e completat nimic... pt. ca am facut fisa inaintea acestor acte), in zona D (fostul proprietar .. nu e completat nimic), in zona E nu e completat nimic, iar in zona F e completat tot mai putin la randul 23 (data primei inmatriculari + nr. inmatriculare).
Nedumerirea mea era legata de faptul ca la zona C ar trebui sau nu sa fie trecuta Hinode Service + numerele de chitante (taxa inmatr, etc) + nr. polita RCA (sau le trece organul la ghiseu, dupa ce le verifica) + in linia 23 nu trebuia sa figureze numarul provizoriu de la Hinode + data la care s-a emis certificatul provizoriu ?

Offline jupanul1

« Răspuns #84 : 27.Iul.2016, 05:11:40 p.m. »
Dacă tu ai problema plății taxei de mediu asta înseamnă că autovehiculul nu a mai fost înmatriculat. Așadar, la zona D nu trebuie trecut nimic. Implicit nici la E.

Autorizația de circulație provizorie nu înseamnă înmatriculare.

PS - să înțeleg că s-a modificat formatul fișei de înmatriculare? Zonele sunt un pic diferite față de cum știam eu...
« Ultima Modificare: 27.Iul.2016, 05:14:56 p.m. de jupanul1 »
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #85 : 27.Iul.2016, 07:48:50 p.m. »
De un luru sigur nu scapi, de taxe...de cand maria sa "Statul" a inceput sa ia banii cetatenilor in favoarea "amploaiatilor" i-a placut asa de mult ca n-a facut decat sa mareasca permanent cota de venituri pe care si-o ia . Si mereu e pregatit cu scuze caci cel mai des nu vezi nimic din ce spun ei ca ar face cu ei... Bugetul invatamantului, sanatatii, armatei si politiei la un loc nu ajunge nici macar la 25% din incasari...cand vor fi suficiente masini electrice, vom/vor plati taxe pe kw sau pe ora, pe..., ceva vor gasi ei de "taxat"...
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline ASZ

« Răspuns #86 : 28.Iul.2016, 01:50:51 p.m. »
Pentru linistea mea (ca sa nu stau pe degeaba marti la ditamai coada de la politie), nu puteti careva sa-mi trimiteti pe mail un model completata de Fisa de Inmatriculare pt. masina noua ?

Offline jupanul1

« Răspuns #87 : 28.Iul.2016, 01:57:27 p.m. »
Fișa de înmatriculare se găsește pe site-ul Prefecturii București (http://www.prefecturabucuresti.ro/resurse/descarca.php?fol=permise&fil=fisa-inmatriculare&). De completat e foarte ușor, e cumva self-explanatory. Poți să o editezi chiar cu Adobe Reader (da, versiunea gratis pentru citit PDF-uri), eu așa am făcut de fiecare dată și niciodată n-am avut probleme.

De fapt, chiar recomand cu încredere site-ul ”cel mai oficial” www.prefecturabucuresti.ro - sunt explicate suficient de corect și complet pașii de urmat și documentele necesare.
« Ultima Modificare: 28.Iul.2016, 02:00:15 p.m. de jupanul1 »

Offline ASZ

« Răspuns #88 : 28.Iul.2016, 02:13:52 p.m. »
Am acel formular, insa nu sunt convins ca la mine este completat tot ce trebuie, unde trebuie.(am scris mai sus care zone nu au informatii ...)

Offline jupanul1

« Răspuns #89 : 28.Iul.2016, 02:19:57 p.m. »
Păi.. hai să vedem... Ai de completat la rubricile din caseta B, te duci apoi la DGITL să declari auto și plătești impozit, drept urmare vor pune viza în caseta C. Mai ai de scris (aici e cel mai mult) la toată rubrica A, conform cărții de identitate - ține cont că cele două câmpuri, adică 19 și 20 nu prea își au sensul, deci vor fi blank.

Ulterior, cu toate taxele (plătite) și documentele te duci la DRPCIV, ei vor mai face înscrieri suplimentare în fișă și vor completa CIV și emite talon.

PS. Mie mi se pare un mare avans faptul că poți plăti prin OP aproape tot ce ține de înmatriculare. E un pas înainte.