Si cu toate documentele astea mergi la un sediu ANAF, nu?
Sa ne scrii si cat dureaza pana iti da hartia cu valoarea taxei de timbru ce trebuie achitata (daca iti da pe loc sau trebuie sa mergi inca o data in alta zi) si apoi unde o poti plati (direct la ei, la un sediu al trezoreriei, la CEC sau poate direct la politie cand inmatriculezi masina)
Multumesc
O sa incerc pe scurt sa spun cum se procedeaza. Daca e nevoie pot detalia la cerere.
1. Descarci de pe site-ul DRPCIV formularul "Fisa de inmartriculare" pe care il completezi cu datele din CIV. Eu am fost la un centru de copiat acte si mi-au completat-o ei (platit 20 de lei);
2. Mergi la Taxe si Impozite Locale in zona in care locuiesti. Ai nevoie: cerere tip pe care o descarci de pe site-ul lor sau o iei de acolo. Atasezi: copie CIV, copie CI, copie factura autoturism si dai fisa de inmatriculare in original ca sa iti puna viza pe ea; Pe toate copiile scrii "conform cu originalul" si semnezi. Primesti de la ei o "decizie de impunere" cu impozitul calculat pe lunile din an ramase. Achiti la casierie impozitul asta + taxa de inmatriculare de 60 de lei (trebuie sa-i spui casierei ca vrei sa achiti si taxa aia ca altfel nu are de unde sa stie);
3. Mergi la Adm. Finantelor Publice in raza careia ai domiciliul (adica Agentia ANAF cum se numeste acum). Completezi Anexa 2 (de la ei sau de pe site) si atasezi ca la punctul 2: copie CIV, copie CI si copie factura (scrii pe ele "conform cu originalul" si semnezi). Partea interesanta intervine acum: depui actele si te cheama peste 3 zile lucratoare sa iti dea hartia cu calculul taxei (in Bucuresti cel putin asa se intampla). Dupa ce iei hartia asta ai vreo 20 si ceva de zile in care sa o achiti; Oricum trebuie sa o achiti ca iti trebuie la inmatriculare;
4. Mergi la CEC si achiti 37 de lei contravaloarea certificatului de inmatriculare;
5. Mergi la inmatriculari auto si completezi (de la ei sau de pe site) cererea de inmatriculare la care atasezi:
- fisa de inmatriculare in original;
- CIV - original si copie;
- factura de achizitie - original si copie;
- CI proprietar - original si copie;
- copie polita RCA incheiata pentru cel putin 6 luni;
- dovada platii timbrului de mediu;
- dovada platii certificatului de inmatriculare;
(nu zice nimic despre dovada platii taxei de inmatriculare - cei 60 de lei de la punctul 2 - insa e bine sa ai la tine chitanta);
La inmatriculari veti achita 40 de lei placutele (+ inca 45 daca vrei numere preferentiale);
In vreo 2-3 ore de la depunere ai placutele si certificatul de inmatriculare;
Eu deocamdata sunt blocat la punctul 3 (intre timp am rezolvat si cu punctul 4) si mi-a mai ramas doar punctul 5. Nu ai ce-i face, asa se misca institutiile Statului - alergi tu ca sa le dai bani.