Autor Subiect: Iluminat, Semnalizare, Becuri  (Citit de 115399 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline sergiupapuc

Re: Iluminat, Semnalizare, Becuri
« Răspuns #670 : 19.Iul.2019, 12:42:57 p.m. »
..."când o au mică, o vor mai mare!"...lumina bineînțeles... ;) :D
  • Vitara 2019 1.4BoosterJet AllGrip AT Passion

The following users thanked this post: Lerua07

Offline enicky

« Răspuns #671 : 19.Iul.2019, 02:30:24 p.m. »
Nu stiu ce va deranjeaza pe voi, dar eu nu am simtit niciodata nevoia de a schimba becurile originale.
   E mult pana prinzi gustul ! Incearca prima data in cabina si imi vei multumi.... :)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline mariusl82

« Răspuns #672 : 19.Iul.2019, 03:29:38 p.m. »
si la mine "a decedat" becul din plafoniera, ce model folosit voi, LED ma intereseaza nu clasic
  • New Vitara 1.6 MT Spirit Allgrip Atlantis Turquoise

Offline LJnknown

« Răspuns #673 : 19.Iul.2019, 04:15:30 p.m. »
@sergiupapuc
  Uite asa e si amenda - Din mica se face MARE. La fel cu a celor ce au xenon neomologat pe far cu lupa.......
  • Suzuki Vitara 1.6 DDIS Passion ALLGRIP

Offline mariusl82

« Răspuns #674 : 19.Iul.2019, 04:33:39 p.m. »
Pe hartie,intre timp e plin drumul de “afumatoare” ambulante si lanterne care mai de care mai viu colorate,vad din ce in ce mai multi cu becuri galbene pe faza scurta care sunt si mai “nasoale” ca xexonul...
Din pacate viata bate filmul...
  • New Vitara 1.6 MT Spirit Allgrip Atlantis Turquoise

Offline aavii

« Răspuns #675 : 19.Iul.2019, 04:52:31 p.m. »
Nu stiu ce va deranjeaza pe voi, dar eu nu am simtit niciodata nevoia de a schimba becurile originale.
Si nu sunt de acord nici cu cei care pun becuri de putere mai mare decat cea indicata in cartea masinii.

Pai simti nevoie in urmatoarele cazuri:
1. Cand deschizi portbagajul si realizez ca bezna fiind nu prea vezi nimic prin portbagaj pentru ca constructorul a considerat inutil sa puna un bec mai bine pozitionat in primul rand si apoi mai puternic
2. Cand intrii in masina si iti dai seama ca la o dacie 1300 vedeai foarte bine in interior pe cand la un suzuki te cam chinui. Plus, eu avand copii si locuind intr-o zona unde noaptea e chiar noapte adica bezna, nu reusesc sa le gasesc sub nici o forma lucrurile prin spate atunci cand ajung acasa noaptea
3. Poate asta e cea mai putin interesanta dar conteaza, aspectul. Nu zic de pus becuri de putere mai mare (nu sunt deacord cu asta) sau de alt fel dar nu vad o problema legala sau deranjanta sa schimbi un bec de pozitie cu un led atata timp cat pe faza scurta ai leduri sau sa schimbi un bec de semnalizare cu un led (munca multa aici :) ) sau sa pui niste leduri de stop/frana
Personal nu pot justifica sub nici o forma folosirea led-urilor cu alt motiv decat aspect si dorinta de a fi mai "tehnologizati",  orice ar zice lumea.
LEDurile pana nu demult erau net inferioare becurilor incandescente ca flux luminos si abia acum, cu ultimele modele care apar si apar, reusesc sa le depaseasca.
Avantajul ca led-ul consuma putin e praf in ochi ca nu cred ca chiar intereseaza pe cineva :) (la semnalizare pui niste rezistente care ridica consumul sa nu ai acea "eroare" de bec ars)
Doar o parere...
  • Suzuki Vitara S grade

Offline enicky

« Răspuns #676 : 19.Iul.2019, 07:09:11 p.m. »
... ce model folosit voi, LED ma intereseaza nu clasic
    Pentru plafoniera eu am pus o placuta led. In poza nu se vede, dar ea are un dispozitiv cu mufa care intra chiar in locasul original al becului, iar placuta se lipeste in interiorul lampii, unde este loc suficient. Interesant este ca acum la deschiderea usilor noaptea vezi si unde pui piciorul afara, astfel incat sa nu cobori in apa, noroi, etc. Pretul este derizoriu.
   Dintre toate led-urile folosite, cel mai util mi se pare cel de pe pozitie-frana, care este ceva mai puternic decat cel cu filament, iar pe frana se aprinde mai repede ca acesta.

@sergiupapuc
  Uite asa e si amenda - La fel cu a celor ce au xenon neomologat pe far cu lupa.......
     In cazul asta trebuie sa fii atent si la drobul de sare ! :)
   Combinatia, existenta de altfel pe multe modele, far-lupa+bec halogen mi se pare cea mai nereusita varianta pentru faza scurta.
Personal am avut un soc cand am trecut de la far tip oala(cu halogen) la Vitara cu lupa+halogen. S-a obtinut protectia participantilor la trafic(de pe contrasens) dar in detrimentul vizibilitatii soferului.

@aavii are dreptate, cel putin in cabina si portbagaj, led-ul face minuni !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Myhay

« Răspuns #677 : 19.Iul.2019, 08:23:29 p.m. »
Am condus si eu masina cu far+lupa+ bec halogen si marturisesc ca lumina mai bine ,  era o idee peste farurile fara lupa poate chiar mai mult. Toti spun ca mai bune sunt farurile cu lupa , pentru ca indreapta si disperseaza fasciculul luminos mai bine. Acuma...pe balena am far+lupa+xenon care este clar peste cele doua mentionate cu foarte mult. Cand mai revin pe cate o masina fara xenon parca ma intorc in timp cu ani lumina.... ori nu mai vad eu bine ori nu mi-am dat seama cat de bine se vad cele cu xenon. N am condus inca masina cu far+lupa + LED ( din fabrica). Probabil este la fel ca si xenon-ul sau peste.
  • Suzuki Baleno 1.2 DUALJET GLX / Granite Grey Mettalic + Vitara Hybryd ALLGRIP 1.4Boosterjet Spirit 6MT / Galactic Grey Metallic

Offline ntire2000

« Răspuns #678 : 19.Iul.2019, 09:48:54 p.m. »
   Combinatia, existenta de altfel pe multe modele, far-lupa+bec halogen mi se pare cea mai nereusita varianta pentru faza scurta.
Personal am avut un soc cand am trecut de la far tip oala(cu halogen) la Vitara cu lupa+halogen. S-a obtinut protectia participantilor la trafic(de pe contrasens) dar in detrimentul vizibilitatii soferului.

Credeam ca am îmbatrânit eu, dar se pare ca nu.
Fata de vechiul Ignis faza scurta de la Vitara mi se pare o mizerie, vizibilitatea cred ca e la jumatate.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline croco

« Răspuns #679 : 22.Iul.2019, 03:58:59 p.m. »
N am condus inca masina cu far+lupa + LED ( din fabrica). Probabil este la fel ca si xenon-ul sau peste.

Diferenta este in departare acolo unde lumina incepe sa se piarda, la cele cu LED lumina este delimitata precis si brusc de intuneric, farurile xenon la lungimea mazima vizibila se vad din ce in ce mai pierdut pe masura ce te uiti mai in departare.
Ambele tehnologii sunt net superioare becurilor halogen dar nu as putea nominaliza una ca fiind fruntasa.

Mie mi se pare interesant altceva. La niciuna din variante nu am spalator de faruri desi stiam ca cel putin la cele cu xenon ar fi obligatoriu.
  • Suzuki Vitara 1.6 Spirit Allgrip / Suzuki Baleno 1.2 GLX