Autor Subiect: Iluminat, Semnalizare, Becuri  (Citit de 115392 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline boga81

Re: Iluminat, Semnalizare, Becuri
« Răspuns #390 : 23.Nov.2017, 04:09:16 p.m. »
Pe majoritatea ledurilor de firma scrie "not for road use" sau/si "interior use only"... regulile UE sunt mult mai stricte

Trimis de pe al meu SM-G925F folosind Tapatalk

• Duster 1.5 Blue dCi 4x4 SL Orange, chill as f*ck / ex SX4 1.6 4x4 Navi a.k.a. Suzuka - MAD Springs Lift-Kit, K&N Filter, powered by obdtunig: Life begins at 4.000 rpm

The following users thanked this post: toma

Offline wolfin

« Răspuns #391 : 23.Nov.2017, 04:34:53 p.m. »
Pai puterea se masora in wati la lumina?
@enicky
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline bekxy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1344
  • Gen: Bărbat
  • SX4 S-Cross '16 Spirit 1.4 4WD 6MT
    • Bucuresti
« Răspuns #392 : 23.Nov.2017, 04:40:30 p.m. »
Păi... da. Nu chiar la lumină, la curent.
  • Suzuki SX4 S-Cross 2016 Spirit 1.4 Boosterjet 4WD 6MT

Offline enicky

« Răspuns #393 : 23.Nov.2017, 07:41:05 p.m. »
Pe majoritatea ledurilor de firma scrie "not for road use" sau/si "interior use only"...
  Stiu ce scrie, am vazut si eu .
  Practic niciun led existent pe piata nu este "legal", pe cele Osram si Philips(de firma) scrie explicit ca sunt pentru interior sau off road. Doar cele care inlocuiesc becurile arse din instalatii de fabrica sunt legale.
  Eu cred ca legislatia a ramas in urma, atata timp cat producatorul auto echipeaza masinile cu led sau xenon, nu vad de ce, respectand niste parametri(norme) bine stabiliti, nu poti sa echipezi cu led/xenon si o masina care nu a venit dotata cu asa ceva. Nu intra in discutie varianta xenon/led pe far tip oala.
  Astazi pe orice far-oala poti monta lupe care distribuie corect lumina emisa de un bec led sau xenon.
  Argumentele sunt ca instalatia de fabrica isi autoregleaza fascicolul si lipsa spalatorului de far. Acesta din urma lipseste la farul-led, context in care nu-i vad rostul la farul-xenon. De ce nu este bun reglajul manual?!
  Argumentul ca modificarea instalatiei electrice ar putea  produce accidente cum ar fi  incendiul, in opinia mea nu sta in picioare ! Instalarea unei alarme pe automobil s-ar putea numi tot "modificare".
  Imi instalez spre exemplu, xenon/led, merg la RAR pt. omologare, platesc o taxa si sunt in legalitate. Tehnicianul respectiv va constata daca montajul este facut corect sau nu, astfel incat instalatia electrica a masina sa nu fie afectata. Instalate corect, aceste becuri care au un consum cu mult sub cele cu filament, n-au cum sa afecteze cablajul, bateria, etc. ba dimpotriva as spune eu.
   Dar probabil ca aceste omologari nu sunt dorite, producatorii auto facand mari presiuni asupra organelor abilitate, pentru a-l determina pe consumator sa cumpere o varianta auto echipata de fabrica cu led.
  Parerea mea...

L.P. Posibil ca in tarile vestice sa existe reglementari drastice pe aceasta tema, dar, iertati-ma, ei nu numai ca au autostrazi, dar le mai au si luminate, incat daca mergi doar cu "pozitiile" n-ai nicio problema de vizibilitate.

• Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline wolfin

« Răspuns #394 : 23.Nov.2017, 07:46:58 p.m. »
Păi... da. Nu chiar la lumină, la curent.

Cand zic lumina nu ma refer la curent.

cred ca se pierde ideea. Un bec led la 20 wati cu mii de lumeni...n are legatura cu un bec halogen de 65 wati..chior.

@enicky..nu cred in presiuni ale producatorilor auto....inca nu au vazut  nisa producatorii de leduri...in afara de rpc. Vorbim peste 3-5 ani
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline SPIRIDUSHU

« Răspuns #395 : 23.Nov.2017, 07:55:08 p.m. »
Din ce stiu eu, ptr a putea monta xenon sau led, trebuie sa adaptezi si un mecanism special conceput ptr astfel de dispozitive, cu autoreglare.
Daca pe langa xenon pui si acel mecanism + far corespunzator, atunci poti merge la rar linistit. Modificarile sunt ok. Insa daca pui doar lupe si xenon, e problem.
  • New Vitara 1.6 ddis, Luxus

Offline toma

« Răspuns #396 : 23.Nov.2017, 08:00:52 p.m. »
Asta cu becurile e cam in stilul in care a fost inteleasa democratia la noi... deficitar.
Stimati colegi de forum, nu uitati ca libertatea fiecaruia se termina acolo unde incalca libertatea vecinului. Adica atunci cand dorinta de a lumina cat mai puternic drumul perturba dorinta celui care vine din sens opus de a vedea si el drumul...

• Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

The following users thanked this post: wolfin

Offline wolfin

« Răspuns #397 : 23.Nov.2017, 08:02:23 p.m. »
Sa nu deschidem subiectul.... :fluier:
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline enicky

« Răspuns #398 : 23.Nov.2017, 08:15:30 p.m. »
... trebuie sa adaptezi si un mecanism special conceput ptr astfel de dispozitive, cu autoreglare.  Insa daca pui doar lupe si xenon, e problem.
   ....mecanism care din pozitia de pe contrasens face mai rau decat daca n-ar fi ! Misca lupa pana o regleaza, momente in care deranjeaza.
       @wolfin este corect ce spui, dar din prezentarea tuturor producatorilor se pare ca inca, indiferent de tipul becului in cauza, tot puterea in watt este principala "definitie" a acestuia si sunt clasificate numai dupa "w". Cu specificatia de N lumeni(unde este cazul).
       Ma rog, nu crezi in presiuni, dar eu led-uri folosesc de mai bine de zece(10) ani. Ar fi fost timp sa se reglementeze...
... nu uitati ca libertatea fiecaruia se termina acolo unde incalca libertatea vecinului.
     Pai cred ca se poate, sa ai si far-led si sa nu deranjezi, d-aia vorbesc de reglementare.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline toma

« Răspuns #399 : 23.Nov.2017, 08:35:00 p.m. »
Daca as monta alte becuri decat cele cu care a venit masina as face-o la faza lunga. Cea scurta o folosesti cand nu esti singur pe drum prin urmare nu vad de ce trebuie sa fie foarte puternica: daca ai masina in fata ta lumineaza deja si el drumul iar daca ai din sens opus atunci probabil ii vei deranja. Cand esti singur si poti folosi faza lunga atunci sa fie cat de puternica....

Oricum am vazut ca multi se apuca de schimbat becuri imediat ce au cumparat masina... fie ca un "tuning" pe care personal nu-l inteleg fie parca dintr-o nostalgie dupa Dacia la care surubareau tot timpul. E clar ca inginerii proiectanti sunt niste idioti care nu tin cont de parerea romanului in privinta a ce considera el iluminare acceptabila :-?
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain