Autor Subiect: Iluminat, Semnalizare, Becuri  (Citit de 115314 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Zota Sergiu

Re: Iluminat, Semnalizare, Becuri
« Răspuns #970 : 23.Ian.2022, 07:37:12 p.m. »
Salutare. Imi recomanda si mie cineva niste leduri h11 si hb3. Prefer din romania sa le achizitionez.
Voi ce temperatura de culoare preferati? Si de ce?
  • Suzuki Vitara Facelift 2019

Offline Hoinar

« Răspuns #971 : 23.Ian.2022, 08:01:15 p.m. »
Salutare. Imi recomanda si mie cineva niste leduri h11 si hb3. Prefer din romania sa le achizitionez.
Osram sau Philips.
Becurile au cam aceiasi temperatura de culoare din cauza ca ai un filament icandescent. Unele ai si ceva vopsea albastra ca sa para mai albe, dar pierzi din lumeni. Restul este marketing.
  • Suzuki SX4 S-Cross 1.4 Hybrid 2021 Passion, Suzuki Grand Vitara 3, 2L benzina
Libertatea ta se termina acolo unde incep drepturile altora!

Offline ntire2000

« Răspuns #972 : 23.Ian.2022, 08:16:35 p.m. »
De Osram e de fugit, cum fuge dracul de tamâie.
E doar firma de ei.

Eu personal nu cred ca led-urile sunt mai breze.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline bisti

« Răspuns #973 : 23.Ian.2022, 08:23:35 p.m. »
Voi ati citit?
Leduri - nu halogen.

Temperatura - cauta mai spre galben, lumina naturala, ca sa nu se ia politia de tine, 3500k e ok.
Cauta aici, in Bucuresti, au reviewuri bune : https://leditup.ro/

Offline ntire2000

« Răspuns #974 : 23.Ian.2022, 09:40:11 p.m. »
Da, tocmai ca am citit.
Si am specificat ca "personal cred ca si ledurile" sunt praf (gasiti review-uri negative si pe emag).
Nu mai vorbim de preturile nesimtite (3-400 de lei) din care probabil ca jumatate reprezinta brandul.

Eu si alti colegi care le pot confirma calitatea, am niste chinezarii Novsight - si pe faza scurta si pe cea lunga.
Si vad ca se vând si prin România.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: 9iuli

Offline enicky

« Răspuns #975 : 24.Ian.2022, 12:34:36 a.m. »
Imi recomanda si mie cineva niste leduri h11 si hb3.
   Indiferent de marca. eu am preferat 4300k, este valoarea recomandata si de furnizori, care da lumina naturala. Daca vrei alb pur, atunci 6000k, dar mai sus de aceasta valoare intervin nuante de albastru. 4300 este apropiat de halogen, doar ca e mai puternic, deci nu te va intreba nimeni daca este de fabrica sau pus de tine.
   Pentru faza lunga nu recomand led pentru simplul motiv ca este far tip oala si "arunca" lumina in toate partile, mai bine un halogen mai bun si e suficient.
   Ca marca, eu am Philips pe "pozizii" de 6 ani si functioneaza(w5w de la emag), osram n-am pe masina, am in casa de 3 ani si merg.
Novsight lumineaza bine, dar se incalzesc f.tare si eu le-am dat jos, le am de rezerva, am preferat xenon care se-ncalzeste mai putin.
Chinezesti-le au ventilator, sunt recomandate ca tin mult, le-am scris si au zis ca nu-i problema, asa lucreaza ele, dar mie nu mi-a placut o asa de mare temperatura pe instalatia electrica, dar fiecare face cum doreste.
   Dar chiar daca dai mai multi bani pe Philips, cred ca face ! Tu alegi !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ntire2000

« Răspuns #976 : 24.Ian.2022, 12:46:14 a.m. »
Zici tu ca ledurile degaja o temperatura mai mare decât xenonul?

Ia uite ce zic aicea (ultimul rând).
Tu probabil examinai temperatura din exterior, aceea de pe radiatorul ledului, dar nu ti-ai pus niciodata problema de temperatura degajata în interiorul farului.
Peste câtiva ani când oala acestuia va fi arsa si opaca probabil ca o sa zici ca e problema de fabricatie, nu mai sunt calitativ ca alea de altadata.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline enicky

« Răspuns #977 : 24.Ian.2022, 12:52:09 a.m. »
  Nu stiu si nu ma intereseaza, nu traiesc numai din site-uri si link-uri, mie mi-a fript degetul aratator cand am pus mana pe el, iar xenonul(balastul) e suportabil de cald. Mi-a fost suficient. Asa ca iti las placerea sa studiezi, eu merg pe "pipaite"(practica). :) :pardon:
  Oglinda se duce oricum, mai repede cu halogen.
  Si nu oglinda e problema, problema e ca eu n-am incredere in acel led si balastul care sunt firbinti.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ntire2000

« Răspuns #978 : 24.Ian.2022, 12:57:45 a.m. »
O atitudine corecta, ce atâta stiinta, lasa ca stim noi ca daca ne vaccinam ne baga cip 5G.
Când simt ca n-am semnal la telefon ma duc sa-mi fac si boosterul.

PS: de baterie nu-ti pasa?
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Zota Sergiu

« Răspuns #979 : 24.Ian.2022, 11:38:43 a.m. »
Din cate am mai cautat si citit, 4300k sunt cele mai bune pe scurta. Pe lunga conteaza daca e 6000k sau peste?
Cred ca voi opta pentru led.
  • Suzuki Vitara Facelift 2019