Autor Subiect: Iluminat, Semnalizare, Becuri  (Citit de 115329 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline ASZ

Re: Iluminat, Semnalizare, Becuri
« Răspuns #880 : 05.Mar.2021, 01:47:31 p.m. »
Si eu sunt incantat de varianta de pe faza scurta .. pt. faza lunga nu am stiut de care saleg, asa ca am asteoptat pana ne spune un coleg ce varianta e potrivita.
Daca sunt ok .. probabil ca imi cumpar si eu.

Offline dthem

« Răspuns #881 : 05.Mar.2021, 01:59:14 p.m. »
Eu am ales varianta de a-i întreba pe cei de la Novsight (pentru că mi-au plăcut cele de pe faza scurtă) care sunt cele mai bune leduri pe care le fac ei pe HB3. Mi le-au recomandat pe alea pe care le-am și postat, întâmplător sau nu sunt și cele mai scumpe ale lor  :-)) Vă țin la curent.
  • Vitara 1.4 BoosterJet AT Passion 2019

Offline Valentin.Bartolomeu

« Răspuns #882 : 05.Mar.2021, 06:14:24 p.m. »
Pentru faza lungă am mers pe varianta asta:

Sunt îngrijit lucrate, au răcire pasivă (nu are ce se strica) și cel mai important lucru este faptul că ledul are exact lungimea filamentului și este așezat la acceași distanță față de soclul becului. Au fost luate de pe aliexpress acum vreo 2 ani si puse initial pe un Opel Astra. Tot pe Opel pe faza scurtă sunt puse H7 aceeași marcă și au 2 ani și jumătate. Încă mai funcționează.
  • Suzuki Vitara 1.4 BoosterJet MT Spirit 2019

The following users thanked this post: gabineg

Offline enicky

« Răspuns #883 : 05.Mar.2021, 06:28:29 p.m. »
  Dupa cum stiti sunt fan led, pe Vitara doar semnalul si marsarier mai am becuri cu filament,  pe faza lunga am un osram puternic, iar pe faza scurta cu xenonul de 4300k am trecut de ITP, dar cu led pe faza lunga ce facem?
Am indoieli si ptr. scurta cu led de 6500k ca nu vor comenta, cu toate ca Spirit are led(si n-are spalator).
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Valentin.Bartolomeu

« Răspuns #884 : 05.Mar.2021, 08:48:00 p.m. »
Tocmai de aceea am mentionat ca becul cu led ales respecta intocmai constructia fizica a unui bec clasic cu filament. Asta a fost prima ideea. Sa nu defocalizez faza lunga. Avantajul este ca in momentul de fata atat faza scurta (care este cu led din fabrica) cat si faza lunga au aceeasi temperatura de culoare si cam aceeasi cantitate de lumina. Daca e sa mergi cu faza lunga deranjezi si cu filament si cu led.
Tocmai pentru ca sunt fan led am inlocuit tot ce se poate inlocui. Inclusiv becul de marsarier, parasolare si cele de semnalizare (nu dau idei dar se pot pacali si cele de semnalizare). Singurele ramase cu filament sunt proiectoarele de ceata. Asta pentru ca acolo vorbim de condus in conditii de vizibilitate redusa si este stiut faptul ca o lumina calda (temperatura de culoare scazuta) iti ofera o mai buna perceptie a mediului inconjurator. In plus si cantitatea de lumina este mai mica fata de un bec led. Siguranta pe primul loc si apoi fudulia.
  • Suzuki Vitara 1.4 BoosterJet MT Spirit 2019

Offline enicky

« Răspuns #885 : 05.Mar.2021, 08:55:08 p.m. »
...Tocmai pentru ca sunt fan led am inlocuit tot ce se poate inlocui. Inclusiv becul de marsarier, parasolare si cele de semnalizare (nu dau idei dar se pot pacali si cele de semnalizare).
  Nu cred c-ar face rau ! O idee e oricand binevenita. :)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline dthem

« Răspuns #886 : 11.Mar.2021, 11:53:21 p.m. »
Astept cu interes un feedback si asupra LED-urilor pentru faza lunga.
Sunt excepționale becurile de la Novsight pe faza lunga, le recomand.
  • Vitara 1.4 BoosterJet AT Passion 2019

The following users thanked this post: ntire2000

Offline Mmarza

• Vitara 1.6 passion Silky Silver

Offline ntire2000

« Răspuns #888 : 13.Mar.2021, 10:38:56 p.m. »
Led-urile astea pe lânga faptul ca sunt extrem de ieftine trebuie mentionat ca "beneficiaza" si de reclama mincinoasa din partea producatorului care afiseaza o putere de 80W.
Pentru novici, e bine de stiut ca 80W este puterea ambelor, fiecare dezvolta în parte 40W.
Am avut ceva asemanator si efectiv erau chioare, cu mult mai slabe decât becurile originale cu care vine echipata masina.

Sunt excepționale becurile de la Novsight pe faza lunga, le recomand.

Intre timp....înainte de a da tu confirmarea ca sunt exceptionale, nu m-am putut abtine si recunosc ca le-am comandat si eu.... :fluier:
Sper ca o sa fim (cât) mai multi încântati de ele.  :good:
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline ASZ

« Răspuns #889 : 16.Mar.2021, 03:15:01 p.m. »
Am aflat ca pe 28 Martie vor avea ceva promotii, asa ca mai astept pana atunci .. poate le prind la un pret mai mic de 340 de lei.