Autor Subiect: Iluminat, Semnalizare, Becuri  (Citit de 115343 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Online ASZ

Re: Iluminat, Semnalizare, Becuri
« Răspuns #830 : 17.Iun.2020, 10:32:43 p.m. »
Coletul a venit direct la posta de cartier. (deci, fata TVA sau taxe ... dar cu coada de ~40 min)

Montajul becurilor LED a fost simplu:
- deconectat becul existent (scos mufa, apasand pe clema mufei)
- scos becul din far, prin rasucire
- conectat becul LED la mufa (clema de la mufa cablului intra doar intr-o pozitie in soclul becului)
- verificat sa functioneze becurile LED
- introdus in far becul LED si rasucit pana se blocheaza in soclu
- fixate cablurile lungi de la noile becuri (am ales pe moment sa le rasucesc in jurul unor cabluri din zona, desi aveam la mine de la banda la prenandez)

Am ratat momentul cand era inorat afara si se vedea bine diferenta dintre farul care avea LED si cel care inca avea becul original.(prima poza e deja cand s-a mai inseninat)
Oricum, lumina degajata de becurile LED este mult peste cele de la becurile originale (se vede pe masina parcata in fata).
Ramane doar intrebarea: cat vor tine aceste becuri LED si mai ales ventilatoarele de pe ele.

The following users thanked this post: ntire2000, Tatallor

Offline Zota_Dragos

« Răspuns #831 : 17.Iun.2020, 10:41:39 p.m. »
Tin mai mult că un bec halogen, am.eu Phillips si Osram de vreun an (faza scurta și lunga) pe o Honda.
Succes cu ele.

Sent from my IN2013 using Tapatalk

The following users thanked this post: ASZ

Offline ntire2000

« Răspuns #832 : 17.Iun.2020, 11:59:44 p.m. »
Din penultima poza se vede ca sunt ok.
Poate daca o faceai cu 2-3 m mai la stânga, ca sa focalizeze pe garajele alea era si mai relevanta.
Eu zic ca daca la o diferenta de 4-5 luni ai luat acelasi produs ca si mine si caracteristicile par aceleasi, se pot baza pe aceasta chinezarie si alti doritori.

PS: coolerele ar trebui sa tina o vreme pentru ca sunt protejate de praf fiind pozitionate invers fluxului de aer care intra în compartimentul motor.
Eu am avut Osram-uri care la 150 de lei perechea m-au tinut fix 8 luni si s-au ars deodata. Astea deja au 5 luni si daca mai tin un an jumate ma declar multumit.

• スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: ASZ

Offline perfidus

« Răspuns #833 : 19.Iun.2020, 12:25:06 a.m. »
Am inlocuit azi becurile de la placuta de inmatriculare spate cu un set XtremeUltinon LED 1W 4000K (warm white) de la PHILIPS.
Nu e rau. Vizibilitatea a crescut si se asorteaza mult mai bine cu "albul superior" de la Suzuki.

Poze de zi si de noapte:

Din cauza luminii roșiatice de stopuri si celei orange de iluminat stradal cu vapori de mercur, in ultima poza lumina e mai galbena decat in realitate.
De fapt e un alb placut deloc deranjant fata de alte LED-uri pe care le-am vazut cu lumina albastra. Pentru amatori, exista insa si varianta 6000K la setul de LED Philips indicat.

Suzuki Vitara 1.4T Spirit 4WD M/T 2019 ("Snow White")

Offline ntire2000

« Răspuns #834 : 19.Iun.2020, 12:37:51 a.m. »
Placuta de înmatriculare ar trebui sa fie cât mai putin vizibila, zic si eu....  :fluier:
Nu vad de ce as investi în niste leduri care sa-i ajute pe altii ca sa mai taxeze. Eventual niste folii (care din pacate sunt ilegale) ar merge.  :baston:
Mai bine bag banii în stopuri auxiliare inserate în bara ca sa fiu vizibil suplimentar pentru unii care merg cu capul în nori.
Ceva gen....https://www.aliexpress.com/item/32821142223.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.7c584c4deQSKgP
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: AndreeaV

Offline Dogy

« Răspuns #835 : 19.Iun.2020, 09:21:06 p.m. »
Azi, becul de pozitie stanga era mort.
Am tras un bobarnac in far si s-a aprins :).
  • Suzuki Vitara Facelift 2019 1.0 Passion 5MT Allgrip

Offline enicky

« Răspuns #836 : 19.Iun.2020, 10:02:52 p.m. »
Am inlocuit azi becurile de la placuta de inmatriculare spate cu un set XtremeUltinon LED 1W 4000K
Nici eu nu sunt fan faza lunga pe numar. Am led pe numar dar mai chior. :)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline xeqtr_psm

« Răspuns #837 : 22.Iul.2020, 12:48:00 a.m. »
pe o vitara 1.4 2019 facelift ,  am plafoniere sus impartita in 2 bucati pe care pot sa apas si sa se aprinda + setarea cu dezactivatul aprinderii automate a becurilor cand se deschide usa.Ce becuri imi trebuie acolo pt ambele parti stanga dreapta ? c5w cumva sau e altcv?
  • Suzuki Vitara 1.4T 2019 Luxus + carlig de remorcare

Offline badmania98

« Răspuns #838 : 22.Iul.2020, 07:26:14 a.m. »
Sunt șanse mari sa fie led. O sa ma uit în carte sa vad dacă scrie mai mult. La a mea sunt 100% led.
  • Suzuki VITARA ALLGRIP 1.4 BOOSTERJET HYBRID LUXUS 6MT, 2020

Offline xeqtr_psm

« Răspuns #839 : 22.Iul.2020, 11:03:45 a.m. »
Nu cred ca sunt .Sau daca sunt au 3000-4000k vreau sa trec pe 6000k. 
  • Suzuki Vitara 1.4T 2019 Luxus + carlig de remorcare