Autor Subiect: Iluminat, Semnalizare, Becuri  (Citit de 115350 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline perfidus

Re: Iluminat, Semnalizare, Becuri
« Răspuns #820 : 19.Mai.2020, 01:45:52 p.m. »
Cum zicea @ntire2000 mai conteaza si respectarea standardelor la aplicarea marcajelor sau intretinerea corecta a lor. In Romania de verificarea starii marcajelor se ocupa CESTRIN. Ar trebui sa fie ceva independent cum este RAR, dar CESTRIN este un institut aflat in subordinea CNAIR, companie care face afaceri pentru marcaje cu firme de casa (conduse de actuali sau fosti sefi ai CNAIR) pe care le receptioneaza fara probleme indiferent de masuratori. Iluminarea mai depinde si de faruri si la generațiile bătrâne de mașini multe sunt cu probleme ignorate la ITP.  Asa ca 70% rezultat din sondaj nu e relevant pentru calitatea becurilor.

Suzuki Vitara 1.4T Spirit 4WD M/T 2019 ("Snow White")

Offline ntire2000

« Răspuns #821 : 19.Mai.2020, 03:03:34 p.m. »
Dincolo sunt atâtea elemente reflectorizante pe marginea drumurilor si marcaje de calitate, încât la o adica poti merge si cu DLR-urile în caz de avarie.
Am "probat" chestia asta când am venit într-o noapte catre casa, n-ai cum sa parasesti banda ta de mers, chiar la o viteza decenta de 60 la ora.
La noi, de multe ori nu vezi unde se termina asfaltul si începe acostamentul, la viteza asta.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Cosmin09

« Răspuns #822 : 29.Mai.2020, 12:36:25 p.m. »
La noi, de multe ori nu vezi unde se termina asfaltul si începe acostamentul, la viteza asta.

Si nu vezi nici macar cu luminile aprinse....asta e mai trist.
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022

Offline badmania98

« Răspuns #823 : 07.Iun.2020, 09:31:50 p.m. »
Ati montat careva asa ceva?

Eu am un set din asta care asteapta sa fie montat; am vrut sa il instalez doar cu functia de DRL lateral alb, deci fara sa dublez semnalizarea.
Ideea e ca nu mi-a placut calitatea materialelor, departe de a celor originale. Daca il vrea cineva...
Poți pune niște imagini cu ele?
  • Suzuki VITARA ALLGRIP 1.4 BOOSTERJET HYBRID LUXUS 6MT, 2020

Offline ASZ

« Răspuns #824 : 16.Iun.2020, 01:18:43 p.m. »
Au sosit azi LED-urile comandate pt. faza scurta.
O sa incerc zilele acestea sa le montez ... oare pana atunci pot afla daca sunt intr-adevar cu conector  H11 ?
Ceva recomandari legate de montaj ?

Cum sa procedezi cu acele mici cutiute de pe cablu ?
(sa le las in aer sau sa le prind de caroserie cu ceva banda dublu adeziva ?)

Offline ntire2000

« Răspuns #825 : 16.Iun.2020, 01:42:50 p.m. »
Sunt identice cu ale mele.
Decoderele alea le poti lasa sa atârne pe acolo - dar cred totusi ca am rasucit cablurile asa roata pe lânga cablajul masinii si nu se balangane, în 4 luni nu s-a întâmplat nimic.

Ai grija la montaj!

https://suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5971.msg293050#msg293050
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: ASZ

Offline enicky

« Răspuns #826 : 16.Iun.2020, 01:43:52 p.m. »
   Conectorii trebuie sa se potriveasca intre ei, cel al becului cu cel al instatlatiei electrice a masinii.
  Din modul de instalare de la mine, deci ca experienta, acele cutiute, in masura in care spatiul permite, este bine sa fie prinse de caroserie(sa nu flendure p-acolo). Exista gauri tehnologice sau "zone" de care se pot "ancora", dar zic eu mai bine cu "soricei" de plastic, care asigura o fixare mai ferma si mai de durata decat   banda adeziva. Dar depinde de situatie.
   Dar fiind acelasi tip de bec, poate iti mai da ceva sugestii si colegul care le-a cumparat primul.
Succes si sa ne spui impresii !

P.S. La minut ! :) Sa le folosesti sanatos !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: ASZ

Offline ntire2000

« Răspuns #827 : 16.Iun.2020, 10:44:39 p.m. »
@ASZ, asteptam o poza facuta noaptea, sa vedem daca au aceeasi calitate.
Ca poate vor si altii sa cumpere si ar fi util sa stim daca ne putem baza pe marca asta.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline ASZ

« Răspuns #828 : 17.Iun.2020, 07:15:50 p.m. »
Ai grija la montaj!

Ce se intampla daca le pui invers ? La cele de la pozitie nu au functionat ... insa nu s-au ars.
(ca mufa becurilor le-am putut conecta doar intr-o varianta la cablurile care vin catre far)

Offline enicky

« Răspuns #829 : 17.Iun.2020, 08:24:20 p.m. »
   Montate invers, led-urile nu se aprind. Dar daca mufa nu permite decat o singura pozitie, cu atat mai bine. Oricum, puse invers nu se vor arde.
Si nu ne mai tine in suspans, impresii ! :)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip