Autor Subiect: Iluminat, Semnalizare, Becuri  (Citit de 115361 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline florin301975

Re: Iluminat, Semnalizare, Becuri
« Răspuns #750 : 08.Ian.2020, 03:23:59 p.m. »
Din cate stiu ptr faza lunga trebuie HB3. Se poate verifica si aici de care tip bec trebuie:
https://www.philips.ro/c-m-au/lampi-pentru-vehicule/selector-de-masina

Online ntire2000

« Răspuns #751 : 08.Ian.2020, 03:28:41 p.m. »
Da, faza lunga e HB3.
Faza scurta si proiectoare HB11.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline enicky

« Răspuns #752 : 08.Ian.2020, 05:11:04 p.m. »
Mai am si alta optiune?
   Daca ai avea un zid/gard/similare si la aprox. 3m cu ele aprinse sa faci un semn(marker, creta) st.-dr., unde bat farurile, apoi sa le schimbi intre ele si sa vezi ce diferenta este, daca este. Cum bate cel nou in stanga si cel vechi in dreapta. Abia dupa aceea sa tragi o concluzie si sa iei o decizie.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: ariciul

Offline Mmarza

« Răspuns #753 : 11.Ian.2020, 05:16:17 p.m. »
salutare

eu am cumparat asa ceva cam pe la inceputul 2019:
https://www.aliexpress.com/item/32832975978.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4dt9DcFF

selectie din lista:
K10 mini size canbus, China, 4300k,  H11

proba am facut-o in Cora in parcarea subterana, noaptea, cam la 7-10 metri de un perete

Rezultat: distributia luminii similara cu becul orginal (forma, inaltime); am instalat o aplicatie pe telefon care masoara intensitatea luminoasa in lucsi. Nu mai tin minte exact rezultatul, dar era cam cu 20-30% mai multa lumina in mai multe puncte pe perete cu ledurile.

Am ales 4300k pentru ca o lumina galbena scade dramatic sansele sa fiu tras pe dreapta vs o lumina alba/albastra (parerea mea)
Hope this helps ;)
  • Vitara 1.6 passion Silky Silver

Online ntire2000

« Răspuns #754 : 11.Ian.2020, 11:25:17 p.m. »
Au venit ledurile din China.
Sunt exceptionale, mai jos am facut o poza în seara asta.

Sunt astea, luate la oferta (înaintea sarbatorilor) cu 53 de dolari.
Acuma îmi pare rau ca n-am luat doua seturi.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: PAR

Offline enicky

« Răspuns #755 : 12.Ian.2020, 12:37:22 a.m. »
Acuma îmi pare rau ca n-am luat doua seturi.
   Sa le porti sanatos ! Iti strica sa ai de rezerva.. au venit repede.
 Ai verificat, se-ncalzesc? Cum se monteaza, direct in locul becului? Tu ai passion?
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: ntire2000

Online ntire2000

« Răspuns #756 : 12.Ian.2020, 12:43:39 a.m. »
Nu se încalzesc mai mult decât becurile cu care a venit masina (am fost nevoit sa le pun din nou pe alea dupa patania cu Osram).
Arata ca în poza, se monteaza în locul becului, operatia dureaza maxim doua minute.
Singurul minus la ele e ca trebuie sa fii atent la polaritate - sa nu le conectezi gresit, mufa de conectare te lasa sa le montezi gresit! A trebuit sa ma uit dupa firul verde pentru farul din stânga si dupa cel galben pentru farul din dreapta (alea sunt cu plus).

PS: modelul meu e Passion.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: enicky, PAR

Offline enicky

« Răspuns #757 : 12.Ian.2020, 12:56:13 a.m. »
  Aha, am inteles, vechea poveste cu led-urile. Le-am schimbat si eu p-alea din plafoniera-fata, am gasit la un prieten cu bulb de silicon, mai puternice ca ale mele(care erau fara bulb) si tot asa, a trebuit sa inversez unul. Poate imi schimb si eu xenonul cu led, din poza mi se pare ca lumineaza mai tare ca ale mele.

Offline boga81

« Răspuns #758 : 12.Ian.2020, 09:18:07 a.m. »
Ai reusit sa pui si capacul de protectie sau nu mai incape?
Te-ai pus in fata masinii sa vezi daca afecteaza masinile de pe contrasens? (Glare)

Trimis de pe al meu SM-G960F folosind Tapatalk

• Duster 1.5 Blue dCi 4x4 SL Orange, chill as f*ck / ex SX4 1.6 4x4 Navi a.k.a. Suzuka - MAD Springs Lift-Kit, K&N Filter, powered by obdtunig: Life begins at 4.000 rpm

Offline enicky

« Răspuns #759 : 12.Ian.2020, 02:02:44 p.m. »
   Dupa cum se vede pozitia luminii pe zid, ar trebui sa nu afecteze. Dar la cool si passion trebuie sa avut grija permanent de reglajul(manual) al farurilor in functie de incarcarea(pe spate)  masinii.
  Eu am testat la ale mele si lupa isi face treaba, fascicolul nu este deranjant, dar cred ca sunt si mai slabe fata de led-ul lui.
   Dar mai bine ne spune @ntire2000 mai pe seara.... :)
P.S.
Citat
Faza scurta si proiectoare HB11.
Faza scurta : H11
Lampa ceata : H11