Autor Subiect: Iluminat, Semnalizare, Becuri  (Citit de 115410 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ...

Re: Iluminat, Semnalizare, Becuri
« Răspuns #590 : 05.Iun.2019, 01:35:21 p.m. »
Luandu-ne dupa chestionarul oficial, doar in situatia de mai jos este permisa:
https://www.e-drpciv.ro/intrebare/234/luminile-de-avarie-se-folosesc-in-urmatoarea-situatie

Offline dacbuc

« Răspuns #591 : 05.Iun.2019, 01:48:15 p.m. »
Pai atunci, iesirea cu spatele din parcare se incadreaza perfect la (5) b).
  • Vitara Passion Mild-Hybrid AllGrip

Offline ...

« Răspuns #592 : 05.Iun.2019, 01:59:32 p.m. »
???

Offline enicky

« Răspuns #593 : 05.Iun.2019, 04:49:52 p.m. »
???
   Si care, va rog frumos, ar fi ilegalitatea?!!! Crezi tu ca te va amenda cineva ca dai cu spatele si ai si avarii aprinse?!!
 De unde le scoateti frate ??!
    Cand se parcheaza la "dublaj" "2min.", e legal, cand se parcheaza in fata/pe trecerea se pietoni, e legal, cand se parcheaza "pe colt" e legal si in toate cazurile cu avarii aprinse ?!  Astea sunt ilegalitati, nu marsarier+avarii. Parerea mea...
     Si exact cum a mentionat colegul, la facelift, lampa e tocmai jos in bara, adica prost pusa.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: dacbuc

Offline smiley

« Răspuns #594 : 05.Iun.2019, 05:01:09 p.m. »
@enicky
Nu inteleg de ce spui ca lampa e pusa prost acolo dar eu vad urmatoarele avantaje cu pozitionarea curenta:
1 - nu strica designul stopurilor
2 - lumineaza FOARTE bine pe jos nu cerul

Vitara Passion AllGrip 2018 1.4 Boosterjet White
Opel Astra H 2004 1.4 XEP

Offline enicky

« Răspuns #595 : 05.Iun.2019, 06:45:26 p.m. »
   Dupa gustul meu, "pata argintie"(plus galbenul de la semnal) de pe "stop" spate chiar
1.imbunatateste design-ul lampii(cea toata rosie mi se pare urata)=chestie de gust !
2.lumina la nivelul solului n-ajuta deoarece oricum n-ai vizibilitate decat de la cel putin 2-3m(datorita lunetei) distanta de caroserie
3.cantitatea de lumina redusa cu 50%(o singura lampa)
4.orice sofer este tentat sa urmareasca prima data lampile principale(cele mari) ale masinii din fata lui, stiut fiind faptul ca cele mici si amplaste pe bara pot fi de ceata dar rareori si de marsarier.
   Un caz similar este Kia sportage, cu semnal pe bara, la fel de ciudata.
5. pretul barei de protectie creste datorita acestei lampi
6. in cazul unei lovituri usoare din spate prima data ramai fara cele doua lampi.
   Posibil ca unele argumente sa fie subiective, dar per ansamblu, mie nu-mi place. :)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ...

« Răspuns #596 : 05.Iun.2019, 10:14:00 p.m. »
Ce parte din imobilizat involuntar sau remorcat nu înțelegeți?      Nu contează dacă iei amenda, contează să respecti legea, nu sa o incalci, ca altii. Luminile de avarie sunt pentru avarie, nu marsarier.

Offline ntire2000

« Răspuns #597 : 05.Iun.2019, 10:46:29 p.m. »
Acuma în eventualitatea în care ne riscam si încalcam atât de grav legea (clipind din avarii în timp ce altii devalizeaza tara) am o întrebare: pe aici, prin ghetou nu gasim furnizor de asa ceva?
Trebuie luata musai de pe site-uri de chinezi?
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline enicky

« Răspuns #598 : 05.Iun.2019, 11:59:48 p.m. »
Ce parte din imobilizat involuntar sau remorcat nu înțelegeți?
   Partea cu ...logica situatiei ! :-)) Si dupa cum "nimeni nu-i perfect", eu recunosc ca am mai folosit avariile si in alte situatii decat cele doua enuntate.

Am o intrebare personala, daca nu te superi : ai curaj sa faci un test de sinceritate si sa ne spui daca in cei trei ani de cand ai masina cea noua(care n-a ramas in pana si nici n-a fost remorcata), ai folosit avariile?
    Dar absolut sincer.
Raspunsul nu este obligatoriu. :)

Offline ...

« Răspuns #599 : 06.Iun.2019, 06:31:41 a.m. »
Le-am folosit doar când am scos butonul pentru a monta navigatia, să le testez. În rest, nu. Sincer. Când mulțumesc unui șofer din spate ridic mâna in oglindă, când opresc să coboare cineva, dau semnal dreapta.

The following users thanked this post: enicky