Autor Subiect: Iluminat, Semnalizare, Becuri  (Citit de 115418 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti, Sector 3
Re: Iluminat, Semnalizare, Becuri
« Răspuns #570 : 09.Mai.2019, 10:31:46 p.m. »
Ca sa ajungem la DRL, am desfacut partial protectia de plastic de sub aripa. Recomand si demontarea rotilor. Noi nu le-am demontat si m-am cam zgariat pe maini din cauza spatiului de lucru limitat. Pentru unele operatiuni te mai poti ajuta cu acces pe deasupra, prin compartimentul motor. Trebuie insa o mana mai supla ca sa se descurce pe acolo.

• Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

The following users thanked this post: toma, PAR

Offline adc2129

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 22
    • Bucuresti
« Răspuns #571 : 10.Mai.2019, 08:51:31 a.m. »
Merci frumos de lamuriri.

Mufa de la DRl-ul "proiector" este aceeasi cu cea de la DRL Led ? Sau trebuie adaptat ?
  • Vitara
Vitara, Cool, Atlantis Turquoise, 2WD, 1.6

Offline enicky

« Răspuns #572 : 10.Mai.2019, 01:00:26 p.m. »
Am citit jurnalul  lui enicky.
  M-am autosesizat :
Le-am montat impreuna cu @yeti (mai mult el!) si din ce-mi amintesc a tras curent de la unul din drl-urile vechi(oricum led-urile consuma mai putin decat un drl pe halogen), iar pe cele originale le-am lasat pe pozitie pana am luat proiectoare Valeo cu tot cu cablaj(fir+siguranta+intrerupator) si le-am inlocuit.
    Nu incerca sa lasi drl-urile originale pe post de lampi de ceata ca sunt inutile, configuratia oglinzii imprastie lumina si n-ajuta la nimic.
   NU se demonteaza bara, se vireaza roata(st/dr., depinde de parte) si se desfac aparatorile de noroi de la aripa(nu de tot) si astfel ajungi in spatele lampii de unde poti schimba becul sau lampa cu totul. La unul din ele parca merge si pe sus, pe la motor.
   Mufa nu este aceeasi, dar se adapteaza din cate imi amintesc. Eventualele conexiuni sa le faci prin lipire cu fludor(asa le-a facut  yeti). Probabil ar fi mai usor sa dai roata jos.
   Recomandarea mea este ca schimbarea sa o faca un electrician auto, sau cineva care are cel putin abilitati in domeniul electric . Modificarile din partea electrica trebuiesc facute profi si cu simt de raspundere, avand in vedere implicatiile si posibilele riscuri.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline adc2129

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 22
    • Bucuresti
« Răspuns #573 : 10.Mai.2019, 03:38:38 p.m. »
Merci frumos de lamuriri !
  • Vitara
Vitara, Cool, Atlantis Turquoise, 2WD, 1.6

Offline ASZ

« Răspuns #574 : 16.Mai.2019, 08:56:58 a.m. »
Dupa 2 ani 10 luni (~42.000 km), m-al lasat un bec de la pozitie (zic ca au tinut destul, avand in vedere faptul ca le folosesc zilnic).
Stiu ca @enicky a postat o lista cu becurile montate de el (pagina 50 de pe acest topic), printre care si LED Philips Xtreme Vision pt pozitie, insa vroiam sa va intreb daca aveti si alte recomandari din experientele voastre de pana acum (poate ca au mai aparut alte modele, mai fiabile, ceva mai ieftine dar bune ...) Ma cam nedumereste treaba cu polaritatea la instalare a modelului acesta de Philips.

Offline Meltdown

« Răspuns #575 : 16.Mai.2019, 11:28:39 a.m. »
Vad reviewuri asa si asa.

Care parte a polaritatii te pune pe ganduri ?

Este adevarat ca nu vad decat niste sarme care au lungimi difertie, dar nu as putea sa imi dau seama care este + sau - din poze.
  • 2017 SX4 S-Cross 1.4 TURBO 140CP 6MT AllGrip Passion Energetic Red Pearl

The following users thanked this post: ASZ

Offline Zota_Dragos

« Răspuns #576 : 16.Mai.2019, 12:17:34 p.m. »
Nu ți fa griji, e un led,.daca nu merge prima data inversezi poziția și va merge, nu se arde stai liniștit.
Am montat eu și sunt f fiabile.
Că alternativa mai ai Osram, dar sunt mai scumpe...

Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk

The following users thanked this post: ASZ

Offline dthem

« Răspuns #577 : 16.Mai.2019, 12:36:27 p.m. »
Osram am înțeles că au sursă internă și sunt mai eficiente, astea fiind cu rezistențe. Eu n-aș da mai mult de 2 lei pe un bec de poziție  :-))
  • Vitara 1.4 BoosterJet AT Passion 2019

Offline Zota_Dragos

« Răspuns #578 : 16.Mai.2019, 01:14:45 p.m. »
Osram am înțeles că au sursă internă și sunt mai eficiente, astea fiind cu rezistențe. Eu n-aș da mai mult de 2 lei pe un bec de poziție  :-))
Bafta atunci..

Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk

Offline ASZ

« Răspuns #579 : 16.Mai.2019, 02:45:45 p.m. »
Care parte a polaritatii te pune pe ganduri ?
Pai daca il poti pune in oricare din cele 2 posibile variante insa nu stii care e polaritatea lui sau/si a soclului ... nu stiu cum sa il pui sa fie ok (sau sa nu se arda ... daca exista cumva acest pericol)